Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ομαλά προσγειώθηκε το αεροσκάφος της Ολυμπιακής στη Τανάγρα.
- Ακαρπη η συνάντηση Πάγκαλου - Τζεμ.
- Οι ΗΠΑ εμμένουν στο πνεύμα της Μαδρίτης.
- Τέλος στις δημεύσεις αυτοκινήτων.
- Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τα ναυπηγεία Ελευσίνας.
- Επαναλαμβάνεται απο σήμερα ο κοινωνικός διάλογος.
- Σύσκεψη με Πρωθυπουργό του τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τις νίκες του σε ισάριθμους αγώνες του ευρωκυπέλου στο μπάσκετ.
- Δεκάλεπτη αποχή των μελών του αποφάσισε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών,από τους αγώνες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.
- Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα που γνώρισε η ομάδα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ομαλά προσγειώθηκε το αεροσκάφος της Ολυμπιακής στη Τανάγρα.

Ομαλά πραγματοποιήθηκε η αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους της Ολυμπιακής, στο οποίο διαπιστώθηκε εν πτήση πρόβλημα στο σύστημα τροχοπέδισης. Στο αεροσκάφος, που εκτελούσε την πτήση απο Αθήνα προς Μήλο επέβαιναν 19 άτομα και προσγειώθηκε στις 8.50 στο αεροδρόμιο της Τανάγρας.

Ακαρπη η συνάντηση Πάγκαλου - Τζεμ.

Για άρνηση διαλόγου κατηγόρησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος την Αγκυρα μετά την άκαρπη συνάντηση,που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του,Ισμαίλ Τζεμ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της Αγκυρας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις για συζήτηση - πακέτο όλων των θεμάτων. Ο κ. Πάγκαλος κατηγόρησε την Τουρκία οτι με την στάση της αυτή θέλει να διατηρήσει ανοιχτό το θέμα της αμφισβήτησης της υπάρχουσας κατάστασης στο Αιγαίο. Σήμερα ο κ. Πάγκαλος θα συναντηθεί με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Μαντλίν Ολμπράϊτ.

Οι ΗΠΑ εμμένουν στο πνεύμα της Μαδρίτης.

Ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και παράγοντα σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο χαρακτήρισε την Ελλάδα ο Νίκολας Μπέρνς καταθέτοντας στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας. Ο κ. Μπέρνς, που θα είναι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα υπογράμμισε επίσης τη σημασία που έχει για τις ΗΠΑ η Ελλάδα. Ο πρώην εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε οτι η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράϊτ είναι αποφασισμένη να καταστήσει το πνεύμα της Μαδρίτης κατευθυντήρια γραμμή των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Τέλος στις δημεύσεις αυτοκινήτων.

Την αναστολή των μέτρων των δημεύσεων ΙΧ προαναγγέλλει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Ο υπουργός θεωρεί οτι η δήμευση των αυτοκινήτων καλώς έγινε "σε πρώτη φάση. Ομως απο 'δώ και πέρα αντί των δημεύσεων θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρότατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις στους παραβάτες που οδηγούν μεθυσμένοι".

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Ανέβηκαν οι τόνοι χθες στη Βουλή για την πώληση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, χαρακτήρισε αποτελεσματική, καθαρή και διάφανη τη σύμβαση της πώλησής τους. Αντίθετα η αντιπολίτευση έκανε λόγο για σκάνδαλο, ενω η ΝΔ ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Επαναλαμβάνεται απο σήμερα ο κοινωνικός διάλογος.

Στη κρισιμότερη φάση εισέρχεται απο σήμερα ο κοινωνικός διάλογος με επίκεντρο το ασφαλιστικό. Ο υπουργός Εργασίας, κ. Παπαϊωάννου, επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση κοινωνικού πόρου, με στόχο τη στήριξη των ταμείων, αλλά διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε κίνηση θα γίνει μετά το 2000.

Σύσκεψη με Πρωθυπουργό του τομέα παιδείας του ΠΑΣΟΚ.

Υπο την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει το απόγευμα το τμήμα παιδείας του ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ, εστάλη χθες στους καθηγητές υπουργική απόφαση για την αξιολόγηση των μαθητών της πρώτης τάξης Λυκείου. Σύμφωνα με αυτή κατά το σχολικό έτος 1997-98, οι διαγνωστικές δοκιμασίες (τέστ) των μαθητών της πρώτης λυκείου, θα γίνουν μέσα στο μήνα Οκτώβριο στα Αρχαία Ελληνικά, Εκφραση - Εκθεση, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Ξένες Γλώσσες, εκτός αν έχει προηγηθεί σχετική διαδικασία για το χωρισμό των μαθητών σε επίπεδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τις νίκες του σε ισάριθμους αγώνες του ευρωκυπέλου στο μπάσκετ.

Μόνο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες του σε ισάριθμους αγώνες στη διοργάνωση του ευρωκυπέλλου στο μπάσκετ, αφού νίκησε στο Ισραήλ την Μακάμπι Ιρόνι με 84-74, ενώ αντίθετα ο Απόλλωνας Πάτρας γνώρισε την πρώτη του ήττα στη Σλοβενία από την Πολζέλα Σαβίνσκα με 110-99.

Δεκάλεπτη αποχή των μελών του αποφάσισε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών,από τους αγώνες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Χωρίς πρωτάθλημα κινδυνεύουν να μείνουν οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Ελλάδα, αφού ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, αποφάσισε δεκάλεπτη αποχή των μελών του από τους αγώνες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της ΕΠΟ, να επιτρέπει σε κάθε ομάδα να έχει στην κατοχή της 6 ξένους ποδοσφαιριστές. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Αντώνης Αντωνιάδης, είπε ότι αν δεν αλλάξει η σχετική απόφαση τότε οι παίκτες θα απόσχουν από τα παιχνίδια της μεθεπόμενης αγωνιστικής αλλά και από τον κρίσιμο αγώνα της εθνικής μας με τη Δανία για το Μουντιάλ.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα που γνώρισε η ομάδα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ανέλαβε την ευθύνη για την ήττα που γνώρισε η ομάδα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, λέγοντας ότι όποια λάθη έγιναν οφείλονται σ' αυτόν και όχι στους παίκτες του. Ακόμη, ο Μπάγεβιτς δήλωσε ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας, αλλά τόνισε ότι οι παίκτες του στάθηκαν άτυχοι σε κάποιες φάσεις, ενώ παράλληλα ήταν και αναποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 287,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,29, γαλλικό φράγκο προς 47,70, λίρα Αγγλίας προς 461,74, ελβετικό φράγκο προς 195,24, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,43, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 235,47, τη λίρα Κύπρου προς 543,87 και την ECU προς 314,71 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, αλλά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί απο 10 εως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 12 εως 27 και στα νησιά απο 18 εως 26 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 14 εως 26 και απο 11 εως 23 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 24 September 1997 - 7:01:44 UTC