Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-09-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπερ της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο για τα Ιμια ζήτησαν οι ΗΠΑ.
- Συναντήσεις Χόλμπρουκ με Πάγκαλο και Κασουλίδη στη Νέα Υόρκη.
- Ενορκη διοικητική εξέταση για την υποχρεωτική προσγείωση του σκάφους της ΟΑ στη Τανάγρα.
- Απεργούν σήμερα και αύριο εφοριακοί και τελωνειακοί.
- Προαιρετικός ο νέος τρόπος αξιολόγησης των μαθητών της Α' Λυκείου.
- Τη Δευτέρα τα "δύσκολα" στον κοινωνικό διάλογο.
- Ακαρπες οι έρευνες για τον άτυχο υποσμηναγό Χρήστο Αγγελόπουλο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Επισημοποιήθηκε η πώληση της ΑΕΚ στην επενδυτική εταιρία ΕNIC. - Τη δεύτερη νίκη της σημείωσε η ομάδα μπάσκετ ανδρών της ΑΕΚ στον Δ' όμιλο των Ευρωλίγκα.
- Απόψε,ο αγώνας της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ,κόντρα στην Κροάσια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπερ της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο για τα Ιμια ζήτησαν οι ΗΠΑ.

Την παραπομπή του θέματος των Ιμίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ή σε άλλο διεθνές φόρουμ ζήτησαν οι ΗΠΑ. Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Πάγκαλος, συναντήθηκε χθες στη Ν. Υόρκη με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Μαντλίν Ολμπράιτ. Ο κ. Πάγκαλος τόνισε οτι η συμφωνία της Μαδρίτης ειναι δεδομένη σε ό,τι αφορά το περιεχόμενό της τόσο για την Ελλάδα οσο και για τις ΗΠΑ αλλά πρέπει να γίνεται η σωστότερη δυνατή ερμηνεία της συμφωνίας και να μην υποσκάπτεται και απομονώνεται. Η κυρία Ολμπράιτ είχε συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογό της Ισμαίλ Τζεμ.

Συναντήσεις Χόλμπρουκ με Πάγκαλο και Κασουλίδη στη Νέα Υόρκη.

Συνομιλίες με τον απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ στο Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ειχαν χθες στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, κ.κ. Πάγκαλος και Κασουλίδης. Ο κ. Χόλμπρουκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες, που θα αρχίσουν αύριο στη Λευκωσία μεταξύ Γλαύκου Κληρίδη και Ραούφ Ντενκτάς για θέματα ασφάλειας.

Ενορκη διοικητική εξέταση για την υποχρεωτική προσγείωση του σκάφους της ΟΑ στη Τανάγρα.

Ενορκη διοικητική εξέταση διέταξε ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι, που οδήγησαν χθες το σκάφος της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Τανάγρας. Υπενθυμίζεται οτι το σκάφος με 19 επιβαίνοντες στην πτήση απο Αθήνα για Μήλο παρουσίασε πρόβλημα στο ρηναίο σύστημα προσγείωσης. Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα δεχθεί τον υπουργό Μεταφορών.

Απεργούν σήμερα και αύριο εφοριακοί και τελωνειακοί.

Σαρανταοκτάωρη απεργία με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα έχουν εξαγγείλει για σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, εφοριακοί και τελωνειακοί. Εικοσιτετράωρη απεργία έχει εξαγγείλει για σήμερα και η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

Προαιρετικός ο νέος τρόπος αξιολόγησης των μαθητών της Α' Λυκείου.

Η αξιολόγηση των μαθητών της Α' Λυκείου, θα είναι προαιρετική και μόνο στα πειραματικά σχολεία θα ισχύσει υποχρεωτικά. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό, στην οποία μετείχαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ειναι αρμόδια για θέματα Παιδείας.

Τη Δευτέρα τα "δύσκολα" στον κοινωνικό διάλογο.

Το θέμα της κατάρτισης των εργαζομένων κυριάρχησε κατά τη χθεσινή πρώτη συνάντηση της Συντονιστικής Γραμματείας Κοινωνικού Διαλόγου. Τη Δευτέρα θα συζητηθούν οι αλλαγές στο φορολογικό.

Ακαρπες οι έρευνες για τον άτυχο υποσμηναγό Χρήστο Αγγελόπουλο.

Ακαρπες έχουν αποβεί, μέχρι στιγμής, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 30χρονου υποσμηναγού Χρήστου Αγγελόπουλου, η τύχη του οποίου αγνοείται από το μεσημέρι της Τρίτης, όταν το αεροσκάφος του ένα F-16, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του νησιού Αγιος Ευστράτιος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επισημοποιήθηκε η πώληση της ΑΕΚ στην επενδυτική εταιρία ΕNIC.

Το 79 % των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ ανήκει πλέον στην Βρετανική επενδυτική εταιρεία ENIC.Η αλλαγή ιδιοκτησίας της ΠΑΕ επισημοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα, όπως ανακοίνωσαν τόσο ο -πρώην- μεγαλομέτοχος Μιχάλης Τροχανάς όσο και ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας. Το συνολικό κόστος της πώλησης έφτασε τα 4 δισεκατομμύρια δραχμές.

Τη δεύτερη νίκη της σημείωσε η ομάδα μπάσκετ ανδρών της ΑΕΚ στον Δ' όμιλο των Ευρωλίγκα.

Τη δεύτερη νίκη της σημείωσε η ομάδα μπάσκετ ανδρών της ΑΕΚ στον Δ' όμιλο των Ευρωλίγκα, αφού νίκησε στη Λιουμπλιάνα την σλοβενική Ολύμπια με 74-71. Ηταν ένα δραματικό παιχνίδι που η νίκη κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Πάντως η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη πήρε τη νίκη και τους δύο πολύτιμους βαθμούς που την φέρνουν πρώτη στον όμιλό της.

Απόψε,ο αγώνας της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ,κόντρα στην Κροάσια.

Χωρίς τον Γιάννη Γιαννούλη,βρίσκεται στο Σπλιτ,η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, ενόψει του σημερινού αγώνα κόντρα στην Κροάσια. Ο νεαρός διεθνής σέντερ, δεν μετέχει στην αποστολή, αφού δεν ξεπέρασε την ίωση που τον έχει προσβάλει εδώ και λίγες ημέρες. Αντίθετα, μετέχει ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς που έχει αποθεραπευτεί, αλλά δεν είναι βέβαιη η συμμετοχή του στο παιχνίδι, αφού ο προπονητής του κρίνει πως δεν είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,79 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,29, γαλλικό φράγκο προς 47,70, λίρα Αγγλίας προς 461,50, ελβετικό φράγκο προς 194,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,42, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 238,42, τη λίρα Κύπρου προς 543,63 και την ECU προς 314,71 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα τη χώρας, προβλέπονται για σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια απο 9 εως 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 12 εως 25 και στα νησιά απο 17 εως 24 βαθμούς Κελσίου.Βροχές, κυρίως προς το βράδυ,θα επικρατήσουν στην Αττική και λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη. Οιάνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 14 εως 24 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης απο 9 εως 20 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 25 September 1997 - 7:00:25 UTC