Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 06/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ελπίδες για εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε ο Γιλμάζ.
- Νέο ανθελληνικό δημοσίευμα της "Ομπσέρβερ".
- Κινητικότητα για τις δημοτικές εκλογές.
- Μέτρα κατά της ανεργίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
- Η ανασυγκρότηση του κόμματος συζητείται σήμερα στην ΕΕ της ΝΔ.
- Κηδεύεται το μεσημέρι ο Αθανάσιος Τσαλδάρης.
- Συναντήσεις Κληρίδη με Κόφι Ανάν και Χόλμπρουγκ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός με σκορ 73-68 επι της ΑΕΚ ηταν ο μεγάλος νικητής του ντέρπι της Α1 εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ.
- Ο Ιωνικός και ο Παναθηναϊκός παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ελπίδες για εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε ο Γιλμάζ.

Νέες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις θα σηματοδοτήσει κατά τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μεσούτ Γιλμάζ, η συνάντηση, που θα έχει με τον Κώστα Σημίτη, τον επόμενο μήνα στη Κρήτη. Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ τόνισε οτι απ' την στιγμή που η Τουρκία κάνει πίσω με τις πράξεις και τις δηλώσεις τότε τίθεται κατά πόσο αυτά τα οποία υπεγράφησαν ισχύουν για αυτούς. Εκκληση για "αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών", απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Ετσεβίτ.

Νέο ανθελληνικό δημοσίευμα της "Ομπσέρβερ".

Με νέο ανθελληνικό δημοσίευμά της η βρετανική εβδομαδιαία εφημερίδα "Ομπσέρβερ" επανήλθε στο σενάριο του Κούρδου Σέιντο Χάζαρ, περί διασυνδέσεων της κουρδικής οργάνωσης ΡΡΚ με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και την "17 Νοέμβρη".

Κινητικότητα για τις δημοτικές εκλογές.

Επιταχύνονται οι διαδικασίες ανάμεσα στα κόμματα ενόψει των δημοτικών εκλογών. Σήμερα συναντώνται τα προεδρεία των νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού της Αθήνας.

Μέτρα κατά της ανεργίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Πακέτο μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας θα ανακουνώσει η κυβέρνση τις επόμενες ημέρες δήλωσε ο υφυπουργός εργασίας Χρήστος Πρωτόπαπας. Ο κ. Πρωτόπαπας προανήγγειλε επίσης την ριζική τροποποίηση του υπάρχοντος αναπτυξιακού νόμου, με στόχο οι επιδοτήσεις στις επενδύσεις να δίνονται μόνο σε εκείνους που δημιουργούν βιώσιμες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.

Η ανασυγκρότηση του κόμματος συζητείται σήμερα στην ΕΕ της ΝΔ.

Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ, όπου αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για την ανασυγκρότηση των οργανώσεων του κόμματος. Χθες ο Πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, άσκησε σκληρή κριτική στη κυβέρνηση μιλώντας στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ στον Κολωνό.

Κηδεύεται το μεσημέρι ο Αθανάσιος Τσαλδάρης.

Το μεσημέρι θα γίνει από το Α' νεκροταφείο Αθηνών, η κηδεία του πρώην Προέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Τσαλδάρη, που πέθανε το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 76 ετών, ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του μεγάλου άνδρα.

Συναντήσεις Κληρίδη με Κόφι Ανάν και Χόλμπρουγκ.

Συναντήσεις με τον ειδικό εκπρόσωπο του Προέδρου Κλίντον στο Κυπριακό, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ και τον ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, θα έχει σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος θα μιλήσει και στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός με σκορ 73-68 επι της ΑΕΚ ηταν ο μεγάλος νικητής του ντέρπι της Α1 εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του μεγάλου ντέρμπι της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών, που έγινε στο κλειστό γήπεδο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων,αφού οι πρωταθλητές Ευρώπης,επικράτησαν της ΑΕΚ με 73-68. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της δεύτερης ημέρας, που έγιναν το Σάββατο, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Σπόρτιγκ - Περιστέρι 59-71 , Ηρακλής - ΠΑΟΚ 65-74, Αρης - Παπάγου 76-59, Δάφνη - Λάρισα 64-53 , Ηράκλειο - Πανιώνιος 79-67 και Απόλλων - Παναθηναϊκός 59-75.

Ο Ιωνικός και ο Παναθηναϊκός παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Ο Ιωνικός και ο Παναθηναϊκός συνέχισαν χθές την προέλαση τους στο Ελληνικό πρωτάθλημα, σημειώνοντας την πέμπτη νίκη τους σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Ιωνικός εξακολουθεί να ``φιγουράρει`` στην κορυφή της βαθμολογίας με καλύτερη διαφορά τερμάτων από τον Παναθηναϊκό, αφού κέρδισε τον Αθηναϊκό με 1-0. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύθηκε καθόλου απέναντι στον Εθνικό και επικράτησε με 2-0. Αίσθηση ακόμη προκάλεσε το "ξέσπασμα" του Ολυμπιακού, που συνέτριψε την Ξάνθη με 6-1.Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η σπουδαία εκτός έδρας νίκη που πέτυχε ο Απόλλωνας στην Καλαμάτα με 1-0, ενώ σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που έγινε στην Νίκαια, η Προοδευτική αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τον ΠΑΟΚ. Ακόμη, η Βέροια νίκησε εύκολα τον Πανηλειακό με 3-1 και η Παναχαϊκή έκαμψε την αντίσταση του Πανιωνίου με 3-2.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,51 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,25, γαλλικό φράγκο προς 47,69, λίρα Αγγλίας προς 457,03, ελβετικό φράγκο προς 195,05, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,16, τη λίρα Κύπρου προς 542,61 και την ECU προς 314,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα.Οι άνεμοι στα Δυτικά θα είναι ασθενείς και στα Ανατολικά Βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 24 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 27 και στο Αιγαίο 14 με 25 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 14 με 25 και 9 με 23 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 6 October 1997 - 7:00:41 UTC