Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δόθηκαν στη κυκλοφορία δύο λωρίδες της Πανεπιστημίου.
- Αμερικανικές προσδοκίες για τη συνάντηση Σημίτη-Γιλμάζ στην Κρήτη.
- Την Παρασκευή κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για συνενώσεις ΟΤΑ.
- Εναρξη των διαπραγματεύσεων ΕΕ - Κύπρου ζητεί η αρμόδια επιτροπή.
- Απο σήμερα οι αιτήσεις για προσλήψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
- Καταδίκες αγροτών για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.
- Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Εκλογές αύριο στην Κ.Ο της ΝΔ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παναθηναϊκός και Απόλλων Πατρών πέτυχαν νέες νίκες για το Ευρωκύπελλο. - Με στόχο τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, οι ελληνικές ομάδες ρίχνονται σήμερα στη μάχη της δεύτερης ημέρας του Κυπέλλου Κόρατς.
- Ολοκληρώθηκε χθες και τυπικά, η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ στην πολυεθνική εταιρία ENIC.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δόθηκαν στη κυκλοφορία δύο λωρίδες της Πανεπιστημίου.

Διακομματική σύσκεψη στα γραφεία της "Αττικό Μετρό" έχει συγκαλέσει για σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, μετά τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν στη Πανεπιστημίου. Απο νωρίς το πρωί δόθηκαν στην κυκλοφορία δυο λωρίδες της Πανεπιστημίου. Σήμερα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων καταστηματαρχών της περιοχής. Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας δήλωσε ότι δεν θα σταματήσουν οι εργασίες, υποστηρίζοντας οτι ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισε η κοινοπραξία όταν κατασκεύαζε ανάλογα έργα στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις

Αμερικανικές προσδοκίες για τη συνάντηση Σημίτη-Γιλμάζ στην Κρήτη.

Αφετηρία εξομάλυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα πρέπει να αποτελέσει η συνάντηση των πρωθυπουργών Σημίτη και Γιλμάζ το Νοέμβριο στην Κρήτη, δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης Κλίντον, υπεύθυνος για το θέμα. Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η αποδοχή από την Αγκυρα της παραπομπής του θέματος των Ιμίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και στη συνέχεια η παραπομπή στη Χάγη και της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.

Την Παρασκευή κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για συνενώσεις ΟΤΑ.

Την Παρασκευή θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις συνενώσεις των ΟΤΑ γνωστό ως "Ιωάννης Καποδίστριας", δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε οτι θα αποδεχθεί εποικοδομητικές προτάσεις και ιδέες των κομμάτων. Δεν πρόκειται ομως να διαπραγματευτεί το θέμα της χωροταξίας των νέων δήμων.

Εναρξη των διαπραγματεύσεων ΕΕ - Κύπρου ζητεί η αρμόδια επιτροπή.

Κείμενο σύστασης υιοθέτησε χθες η Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή, Ε.Ε. - Κύπρου, με το οποίο προτρέπει το Συμβούλιο Υπουργών και την Κομισιόν να ξεκινήσουν τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που είναι η μόνη αναγνωρισμένη απο το Διεθνές Δίκαιο. Το προβάδισμα της Κύπρου σε σχέση με άλλες υποψήφιες για ένταξη χώρες, επιβεβαίωσε και ο επι των εξωτερικών αρμόδιος Επίτροπος, Χανς Βαν ντεν Μπρουκ.

Απο σήμερα οι αιτήσεις για προσλήψεις σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Από σήμερα έως και την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αιτήσεις στις κατά τόπους νομαρχίες και επαρχεία, για 411 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και κέντρα ψυχικής υγείας του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Καταδίκες αγροτών για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.

Σε φυλάκιση 12 μηνών και κατάσχεση των αγροτικών μηχανημάτων τους καταδικάστηκαν από το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αρτας οι αγρότες Νίκος Γιαννούλης, Στράτος Παφύλας και Κώστας Γείτονας, που τον περασμένο Δεκέμβριο μαζί με άλλους συναδέλφους τους είχαν αποκλείσει τον εθνικό δρόμο Ιωαννίνων - Αρτας. Η απόφαση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις του ΚΚΕ και του ΔΗΚΚΙ.

Συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Εκλογές αύριο στην Κ.Ο της ΝΔ.

Υπο τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος. Ο κ. Σημίτης αναμένεται να αναφερθεί ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα. Αύριο πραγματοποιούνται εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων προεδρείων των ομάδων κοινοβουλευτικού ελέγχου της ΝΔ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παναθηναϊκός και Απόλλων Πατρών πέτυχαν νέες νίκες για το Ευρωκύπελλο.

Επιτυχημένη ήταν και η χθεσινή ημέρα για τις ελληνικές ομάδες μπάσκετ, αφού τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Απόλλωνας Πατρών πέτυχαν νέες νίκες για το Ευρωκύπελλο. Οι ``πράσινοι`` για τον 8ο Ομιλο στο ΟΑΚΑ επικράτησαν με 68-41 της Μπουντιβέλνικ Κιέβου, ενώ το αχαϊκό συγκρότημα για τον 6ο Ομιλο επεβλήθη με 96-84 της βελγικής Σαρλερουά.

Με στόχο τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, οι ελληνικές ομάδες ρίχνονται σήμερα στη μάχη της δεύτερης ημέρας του Κυπέλλου Κόρατς.

Με στόχο τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες, οι ελληνικές ομάδες ρίχνονται σήμερα στη μάχη της δεύτερης ημέρας του Κυπέλλου Κόρατς. Την αρχή κάνει ο κάτοχος του τίτλου Αρης που υποδέχεται στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο την γερμανική Τριέρ, ενώ μισή ώρα αργότερα ο Σπόρτιγκ φιλοξενεί στο κλειστό γήπεδο των Πατησίων την πολωνική Σταλ Μπόμπρεκ.Αργότερα θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια των δύο άλλων εκπροσώπων μας και συγκεκριμένα του Περιστερίου που θα αγωνιστεί στην Αυστρία κόντρα στην Κάπφενμπεργκ και του Παπάγου ο οποίος παίζει στην Κύπρο με την ΑΕ Λεμεσού.

Ολοκληρώθηκε χθες και τυπικά, η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ στην πολυεθνική εταιρία ENIC.

Ολοκληρώθηκε χθες και τυπικά, η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον SόΕ στην πολυεθνική εταιρία ENIC. Με την μεταβίβαση αυτών των μετοχών, η ΠΑΕ ΑΕΚ και η BASIC HELLAS A.E. τέθηκαν υπό τον απόλυτο μετοχικό έλεγχο της αγγλικής πολυεθνικής εταιρίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,92 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,16, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 455,73, ελβετικό φράγκο προς 194,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,79, τη λίρα Κύπρου προς 540,79 και την ECU προς 313,75 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, εκτός από τα δυτικά, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικώ 10 με 29 και στα νησιά 14 με 26 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 29 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη η ορατότητα το πρωί θα είναι περιορισμένη,οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 11 με 26 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 8 October 1997 - 7:00:22 UTC