Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αμερικανικοί πύραυλοι σε Ελλάδα και Τουρκία.
- Συγκρατημένη εισοδηματική πολιτική για το 1998.
- Παραιτήθηκε νεοεκλεγής πρόεδρος επιτροπής οικονομικών υποθέσεων.
- Θέματα δημόσιας τάξης στο Υπουργικό Συμβούλιο.
- Το νομοσχέδιο "Καποδίστριας" στη Βουλή.
- Εμφαση σε θέματα διαφάνειας απο τη ΝΔ.
- Με αργούς ρυθμούς κινείται ο μετροπόντικας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τέσσερις νίκες ισάριθμων ελληνικών ομάδων μπάσκετ στην ευρωλίγκα. - Με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 50 ημέρες, τιμωρήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Κούγιας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αμερικανικοί πύραυλοι σε Ελλάδα και Τουρκία.

Το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφασίσθηκε η πώληση πυραύλων αέρος - αέρος προηγμένης τεχνολογίας στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Η προτεινόμενη πώληση, που θα πρέπει να εγκριθεί και από το Κογκρέσο, ενω δεν διαταράσσει την στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή, ούτε επηρεάζει τις αμερικανικές προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στις ελληνο-υουρκικές διαφορές και στο Κυπριακό μέσω του διαλόγου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Συγκρατημένη εισοδηματική πολιτική για το 1998.

Συγκρατημένη θα είναι η εισοδηματική πολιτική το 1998. Το ίδιο, όμως, περιορισμένες θα είναι και οι αυξήσεις, που θα γίνουν, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Τα παραπάνω συζητήθηκαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπο τον Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το 1998 θα συνεχισθεί η πολιτική της σκληρής δραχμής, ενώ συγκρατημένη θα είναι και πάλι η νομισματική και πιστωτική πολιτική.

Παραιτήθηκε νεοεκλεγής πρόεδρος επιτροπής οικονομικών υποθέσεων.

Παραιτήθηκε χθες με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Αλέξανδρος Δαμιανίδης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να εξηγεί στην επιστολή, τους λόγους της παραίτησής του. Ο κ. Δαμιανίδης είχε εκλεγεί πρόεδρος οικονομικών υποθέσεων της Βουλής παρά το γεγονός ότι είχε αρνηθεί να θέσει υποψηφιότητα.

Θέματα δημόσιας τάξης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο υπο τον Κώστα Σημίτη, το οποίο θα ασχοληθεί με θέματα Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα με την καταπολέμιση των ναρκωτικών. Ο Πρωθυπουργός θα χαιρετήσει τη διήμερη πανελλαδική συνδιάσκεψη για την Παιδεία, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου εισηγήσεις θα γίνουν απο τον Κώστα Σκανδαλίδη και τον Γεράσιμο Αρσένη.

Το νομοσχέδιο "Καποδίστριας" στη Βουλή.

Δίδεται στη δημοσιότητα και κατατίθεται ταυτόχρονα στη Βουλή το νομοσχέδιο "Καποδίστριας" που προβλέπει τις αναγκαστικές συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εφαρμογής του νομοσχεδίου πραγματοποίησαν χθες περίπου 500 κοινοτάρχες και δήμαρχοι στο κέντρο της Αθήνας.

Εμφαση σε θέματα διαφάνειας απο τη ΝΔ.

Οργανωτικά και προγραμματικές συμφωνίες απασχόλησαν χθες την Εκτελεστική Επιτροπή της ΝΔ. Εμφαση θα δοθεί στα θέματα διαφάνειας. Από τη συνεδριαση απουσίαζαν οι κυριοι Εβερτ και Σουφλιάς. Πειθαρχικά μέτρα κατά του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, προτείνουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, μετά τις δηλώσεις του ότι το κόμμα ακολουθεί κατηφορική πορεία.

Με αργούς ρυθμούς κινείται ο μετροπόντικας.

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζει τις εργασίες του ο μετροπόντικας ο οποίος εκτός από σπηλαιώματα συνάντησε και πηγάδι 15 μέτρων, στην περιοχή της Πανεπιστημίου.Η κυκλοφορία στην Πανεπιστημίου γίνεται με δυο λωρίδες. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, δεσμεύθηκε οτι το μετρό θα λειτουργήσει εντός του 1999 και επανέλαβε οτι την κύρια ευθύνη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων φέρει η κατασκευάστρια κοινοπραξία Ολυμπιακό Μετρό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέσσερις νίκες ισάριθμων ελληνικών ομάδων μπάσκετ στην ευρωλίγκα.

Τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στην Ευρωλίγκα. Τον χορό των επιτυχιών άνοιξε ο ΠΑΟΚ που νίκησε στο Αλεξάνδρειο την Μπενετόν Τρεβίζο με 65-62, συνέχισε η ΑΕΚ που επεβλήθη στο ΟΑΚΑ της Τσιμπόνα με 70-55, ενώ ο Ολυμπιακός κέρδισε στη Μαδρίτη τη Ρεάλ με 78-77. Εξάλλου, η γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ πήρε στην παράταση το "ροζ" φύλλο αγώνα κερδίζοντας 79-73 την ουγγρική Φερεντσβάρος.

Με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 50 ημέρες, τιμωρήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Κούγιας.

Με απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 50 ημέρες, τιμωρήθηκε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Αλέξης Κούγιας, από τον αθλητικο δικαστή για εξύβριση του διαιτητή του αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, Γρηγόρη Κεχαγιά.Σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό επιβλήθηκε πρόστιμο 150.000 και 100.000 αντίστοιχα για επεισόδια οπαδών του στο ίδιο παιχνίδι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,33 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,11, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 454,92, ελβετικό φράγκο προς 193,90, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,54, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 313,63 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις στα δυτικά και νότια. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 10 με 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 12 με 29 και στα νησιά 15 με 26 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, τοπικές ομίχλες το πρωί, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 16 με 28 και 13 με 25 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 10 October 1997 - 7:00:15 UTC