Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επικροτεί ο Γλαύκος Κληρίδης το κάζους μπέλι της Μόσχας σε περίπτωση τουρκικού χτυπήματος κατά τη μεταφορά των Ες-300.
- Σχολεία οπουδήποτε ζει η ελληνική μειονότητα υπόσχεται ο πρόεδρος της Αλβανίας.
- Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο "Καποδίστριας".
- Τετραήμερη αναστολή εργασιών του μετροπόντικα.
- Ολοκληρώθηκε η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία.
- Πρόταση Κωνσταντόπουλου για νέα προοδευτική πλειοψηφία.
- Στον εισαγγελέα η γυναίκα που χαστούκισε τη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου.
- Συμμορία εκτελεί νεαρό και τραυματίζει τη φίλη του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Υδατοσφαίριση - "Σούπερ Καπ": Νίκη του Ολυμπιακού. - Αποτελέσματα Α1 καλαθοσφαίρισης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επικροτεί ο Γλαύκος Κληρίδης το κάζους μπέλι της Μόσχας σε περίπτωση τουρκικού χτυπήματος κατά τη μεταφορά των Ες-300.

Πολύ σωστή χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Κύπρου Γλαύκος Κληρίδης τη θέση της Ρωσίας οτι θα θεωρηθεί αιτία πολέμου ενδεχόμενη επίθεση της Τουρκίας εναντίον του πλοίου που θα μεταφέρει τους πυραύλους S-300 στην Κύπρο. Αντιθέτως, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ επανέλαβε τις ανησυχίες του για τους πυραύλους και ζήτησε από την ΕΕ να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα για να υπάρξει πρόοδος στα ελληνοτουρκικά.

Σχολεία οπουδήποτε ζει η ελληνική μειονότητα υπόσχεται ο πρόεδρος της Αλβανίας.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε με τον αλβανό ομόλογό του Ρετζέπ Μεϊντάνι, στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανοπουλος. 'Οπως δήλωσε, η αλβανική πλευρά είναι διατεθειμένη να επιτρέψει την ίδρυση ελληνικών σχολείων οπουδήποτε υπάρχουν Ελληνες στην Αλβανία και οχι μόνο στις αποκαλούμενες μειονοτικές περιοχές.

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο "Καποδίστριας".

Νόμος του κράτους θα γίνει μέχρι το τέλος του μήνα το σχέδιο "Καποδίστριας". Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο δεν θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος αλλά σε πέντε συνεδριάσεις.

Τετραήμερη αναστολή εργασιών του μετροπόντικα.

Νέα εμπόδια παρουσιάστηκαν στα έργα του αθηναϊκού Μετρό στην Πανεπιστημίου καθώς ο μετροπόντικας σταμάτησε για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες, έως ότου ενισχυθεί το υπέδαφος, από το το κτίριο της Κτηματικής Τράπεζας μέχρι την οδό Ιπποκράτους.

Ολοκληρώθηκε η συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία. Σήμερα μίλησαν παρουσία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη καθηγητές Πανεπιστημίου και εκπρόσωποι εκπαιδευτικών. Την άνοιξη οι πρώτες εξετάσεις για προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Πρόταση Κωνσταντόπουλου για νέα προοδευτική πλειοψηφία.

Την πρόθεσή του να γίνει πιο επιθετικός ο Συνασπισμός εναντι της κυβέρνησης σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής εξέφρασε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Επανέλαβε την πρότασή του προς τα άλλα κόμματα πλην της ΝΔ για συγκρότηση μιας νέας πλειοψηφίας ικανής να στηρίξει την πρόταση προοδευτικού εκσυγχρονισμού της χώρας.

Στον εισαγγελέα η γυναίκα που χαστούκισε τη Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου.

Στον Εισαγγελέα Υπηρεσίας οδηγήθηκε η Αναστασία Αθίνη-Τσούνη 48 ετών, η οποία χαστούκισε τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου όταν υπέγραφε το γνωστό βιβλίο της στο κοινό. Κατά την προσαγωγή της η δράστις δήλωσε ότι η ενέργειά της αποτελεί πράξη διαμαρτυρίας.

Συμμορία εκτελεί νεαρό και τραυματίζει τη φίλη του.

Συμμορία ενόπλων σκότωσαν με καλάσνικοφ -εν ψυχρώ- σε δασική περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης νεαρό στρατιώτη ο οποίος βρισκόταν μαζί με τη φίλη του σε ΙΧ αυτοκίνητο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υδατοσφαίριση - "Σούπερ Καπ": Νίκη του Ολυμπιακού.

Η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού, κατέκτησε το 2ο Σουπερ Καπ που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, αφού επικράτησε της πρωταθλήτριας Βουλιαγμένης με 10-5. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Χατζής (3), Χατζηθεοδώρου (2), Κραβαρίτης (1), Πλατανίτης (1), Βλάχος (1), Θωμάτος (1) και Παυλίδης ενώ για τη Βουλιαγμένη σκόραραν οι Μαυρωτάς (2), Τμπρόγεβιτς (1), Αφρουδάκης (1) και Λαμπάτος (1).

Αποτελέσματα Α1 καλαθοσφαίρισης.

Σε αγώνες της 3ης ημέρας για το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης της Α1 εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξή αποτελέσματα: ΠΑΟΚ-Απόλλων Πατρ. 88-78, Παπάγου-Δάφνη 74-68, Λάρισα-Πανιώνιος 78-82, Ηράκλειο-Σπόρτιγκ 99-67 και Περιστέρι-Ηρακλής 74-77. Η 3η ημέρα θα συνεχιστεί αύριο και θα ολοκληρωθεί αύριο με τις συναντήσεις Παναθηναϊκός-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-Αρης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,33 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,11, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 454,92, ελβετικό φράγκο προς 193,90, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,54, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 313,63 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά αναμένεται αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Τις πρωϊνές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 15 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 έως 26 και στα νησιά απο 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει συννεφιά και είναι πιθανό να βρέξει. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 18 έως 26 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 11 October 1997 - 18:00:13 UTC