Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μαζικές παραβιάσεις του ελλαδικού και κυπριακού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά. Σε εξέλιξη οι ασκήσεις Νικηφόρος και Τοξότης.
- Επίσκεψη Χόλμπρουκ στην 'Αγκυρα. Στις πρωτεύουσες Τουρκίας και Ελλάδας ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό.
- Υποβαθμίζει το ρωσικό "κάζους μπέλι" για τους Ες-300, ο Μεσούτ Γιλμάζ.
- Προσκλητήριο εκσυγχρονισμού απηύθηνε στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ο Κώστας Σημίτης.
- 'Ετοιμες οι προτάσεις Σπράου για το ασφαλιστικό. Από το 2005 το πρόβλημα στα ταμεία δηλώνει ο Παπαντωνίου.
- Επιμονή Συνασπισμού στις ευρύτερες συνεργασίες για τις δημοτικές εκλογές του 1998.
- Τον δολοφόνησαν στο μπαλκόνι του σπιτιού του.
- Δεκαεννιάχρονος, νεκρός από ηρωϊνη.
- Φλεγόμενο φορτηγό με 400 κιλά χασίς στην εθνική οδό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μαζικές παραβιάσεις του ελλαδικού και κυπριακού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά. Σε εξέλιξη οι ασκήσεις Νικηφόρος και Τοξότης.

Σε επιδείνωση οδηγούνται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις νέες μαζικές παραβάσεις και παραβιάσεις του ελλαδικού και κυπριακού εναέριου χώρου από τουλάχιστον 60 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη. Δύο ακόμα τουρκικά φωτογραφικά αεροπλάνα πέταξαν πάνω απο την περιοχή της Πάφου όπου τη Δευτέρα εγκαινιάζεται η νέα αεροπορική βάση της Εθνοφρουράς. Αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτησαν τα τουρκικά σε όλες τις περιπτώσεις. Εκτιμάται ότι οι προκλήσεις θα συνεχιστούν καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι ασκήσεις "Νικηφόρος" της Κυπριακής Εθνοφρουράς και ``Τοξότης`` των ελλαδικών αεροναυτικών δυνάμεων.

Επίσκεψη Χόλμπρουκ στην 'Αγκυρα. Στις πρωτεύουσες Τουρκίας και Ελλάδας ο εκπρόσωπος του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στην 'Αγκυρα πραγματοποιεί ο αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ μετά την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και των πιθανών αρνητικών συνεπειών στο Κυπριακό. Τον κ. Χόλμπρουκ συνοδεύει ο ειδικός συντονιστής του Στεϊτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ, ο οποίος αναμένεται την Τρίτη στην Αθήνα.

Υποβαθμίζει το ρωσικό "κάζους μπέλι" για τους Ες-300, ο Μεσούτ Γιλμάζ.

Ο πρωθυπουργος της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την ρωσική προειδοποίηση για τη μεταφορά των πυραύλων S-300 στην Κύπρο, δήλωσε οτι το casus Beli είναι κάτι πολύ σοβαρό και καμία χώρα στον κόσμο δεν θα το έκανε μέσω του πρέσβη της.

Προσκλητήριο εκσυγχρονισμού απηύθηνε στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες ο Κώστας Σημίτης.

Προσκλητήριο εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρηματιών απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην Πανελλήνια Σύσκεψη για τους επαγγελματοβιοτεχνες και εμπόρους που πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου διαβεβαίωσε οτι το υπάρχον σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων οδεύει προς το τέλος του.

'Ετοιμες οι προτάσεις Σπράου για το ασφαλιστικό. Από το 2005 το πρόβλημα στα ταμεία δηλώνει ο Παπαντωνίου.

Ανακοινώνεται τη Δευτέρα η έκθεση του καθηγητή Γιάννη Σπράου με την οποία προτείνονται ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας τόνισε οτι μόνο μετά το 2000 και αφού προηγηθεί κοινωνικός διάλογος, θα ανοιχθεί το μεγάλο αυτό πακέτο με δεδομένο οτι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας θα έχει ουσιαστικό πρόβλημα μετά το 2005.

Επιμονή Συνασπισμού στις ευρύτερες συνεργασίες για τις δημοτικές εκλογές του 1998.

Η σταθερή εμμονή του Συνασπισμού στη θέση του για την ανάγκη συγκρότησης ευρύτερων συμμαχιών στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, αναδείχθηκε κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος είπε ότι στην Αθήνα υπάρχει δημοτική κίνηση και πρόσωπο - η Μαρία Δαμανάκη- ήδη από το 1994.

Τον δολοφόνησαν στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

Δολοφονημένος βρέθηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στο 'Ανω Καλαμάκι, στην Αθήνα,ο 79χρονος Νικόλαος Αυγέρης. Η αστυνομία εκτιμά οτι τον ηλικιωμένο πυροβολησαν -τα ξημερώματα της Κυριακής- άγνωστοι απο το δρόμο.

Δεκαεννιάχρονος, νεκρός από ηρωϊνη.

'Ενας ακόμη νέος έχασε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη απο υπερβολική δόση ναρκωτικών. Πρόκειται για το 19χρονο στρατιώτη Αντώνιο Ζαφειρίου ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του ενώ βάδιζε στην περιοχή της Ανω Πόλης, έπεσε στο πεζοδρόμιο και εξέπνευσε.

Φλεγόμενο φορτηγό με 400 κιλά χασίς στην εθνική οδό.

Φορτωμένο με 400 κιλά χασίς ήταν ένα φορτηγάκι που εγκαταλείφθηκε φλεγόμενο το πρωϊ της Κυριακής κοντά στα διόδια Πελασγίας στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας. Σύμφωνα με την Αστυνομία το αυτοκίνητο είχε κλαπεί απο την Αθήνα ενώ ερευνάται η υπόθεση οτι το όχημα οδηγούσαν Αλβανοί οι οποίοι μετέφεραν το χασίς στην πρωτεύουσα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με την αναμέτρηση Παναθηναϊκού - ΑΕΚ ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής η 3-η αγωνιστική για το πρωτάθλημα καλαθόσφαιρας της Α1 Εθνικής κατηγορίας. Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός επεβλήθη του 'Αρη με 72-65.

Σε αγώνες για την πέμπτη ημέρα του πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας που έγιναν την Κυριακή σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νίκη Βόλου-Δόξα Δράμας 2-1, Εθνικός Αστέρας-Πανσερραϊκός 2-2, Παναργειακός-Παναιτωλικός 1-2, και Καστοριά-Δόξα Βύρωνα 0-0. Χθες οι Λύκοι νίκησαν την Αναγέννηση Καρδίτσας με 2-0 και η Λάρισα την Καλλιθέα με 2-1. Η πέμπτη αγωνιστική ολοκληρώνεται με τις αναμετρήσεις Τρικάλων-Εδεσσαϊκού, 'Αρη-Καλαμαριάς και Λεβαδειακού-Πανελευσινιακού.

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δεν κατάφερε να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παραχώρησε λευκή ισοπαλία με τη Δανία στον τελευταίο αγώνα γιά τα προκριματικά, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας παρουσία 70.000 θεατών και κατετάγη τρίτη. Προκρίθηκε απευθείας η Δανία, ενώ η δεύτερη Κροατία που κέρδισε με 3-1 τη Σλοβενία εκτός έδρας, θα δώσει αγώνα μπαράζ. Από την Ευρώπη εξασφάλισαν την πρόκρισή τους, εκτός της Δανίας και η Αγγλία, Νορβηγία, Αυστρία, Βουλγαρία, Ισπανία, Ολλανδία, Ρουμανία, Γερμανία και Σκωτία. Στους αγώνες μπαράζ θα προκριθούν τέσσερις εκ των Κροατία, Ιταλία, Ουγγαρία, Ρωσία, Γιουγκοσλαβία, Βέλγιο, Ιρλανδία και Ουκρανία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 280,33 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 11, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 454,92, ελβετικό φράγκο προς 193,90, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,54, λίρα Κύπρου προς 542,01 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 313,63 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τη Δευτέρα, στη Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 15 έως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 17 έως 27 και στα νησιά απο 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική και στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται για τη Δευτέρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς και στη νύμφη του Θερμαϊκού από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 12 October 1997 - 18:00:13 UTC