Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δεμένα μέχρι και αύριο το πρωί τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, εξαιτίας των 10 Μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο.
- Με αποκλεισμούς δρόμων και δημοσίων κτιρίων συνεχίσθηκαν οι αντιδράσεις για τον Καποδίστρια. Ναι του Συνασπισμού υπό προϋποθέσεις στον Καποδίστρια.
- Δεν θα κάνουμε πίσω στην πολιτική για το φάρμακο, δηλώνει ο πρωθυπουργός από τα Γρεβενά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη δυτική Μακεδονία.
- Νέο άνοιγμα στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων έκανε από το Ρέθυμνο ο Κώστας Καραμανλής.
- Ειδικό αντιπρόσωπο για το Κυπριακό διορίζει η Ρωσία. Περιοδεία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών σε Αθήνα - Αγκυρα - Λευκωσία.
- Στο ΝΑΤΟ θα φέρει ο Ακης Τσοχατζόπουλος το θέμα της παρενόχλησης του αεροσκάφους που τον μετέφερε από την Κύπρο.
- Στην Ουάσιγκτον ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.
- Πονοκέφαλος για τις αρχές της Ρόδου η αποβίβαση 111 Ιρακινών λαθρομεταναστών μεταξύ των οποίων 53 μικρά παιδιά.
- Φονικό για λίγες ντομάτες στη Χαλκίδα. Δράστης 80χρονος που σκότωσε 60χρονο συγχωριανό του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ποδόσφαιρο-Αγώνες Α'Εθνικής Κατηγορίας - Ποδόσφαιρο-Αγώνες Γ'Εθνικής Κατηγορίας
- Μπάσκετ-Α1 Εθνική: Νίκη της ΑΕΚ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεμένα μέχρι και αύριο το πρωί τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, εξαιτίας των 10 Μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο.

Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας είναι για δεύτερο 24ωρο τα πλοία,λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που επικρατεί στο Αιγαίο. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο της προβλέπει πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, έντασης 9 και 10 μποφόρ. Ετσι έχει απαγορευθεί ο απόπλους όλων των πλοίων από και προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από αύριο.

Με αποκλεισμούς δρόμων και δημοσίων κτιρίων συνεχίσθηκαν οι αντιδράσεις για τον Καποδίστρια. Ναι του Συνασπισμού υπό προϋποθέσεις στον Καποδίστρια.

Με αποκλεισμούς δρόμων και δημοσίων κτιρίων, συνεχίσθηκαν οι αντιδράσεις για το σχέδιο Καποδίστριας. Διαδηλώσεις έγιναν στην Πάτρα, την Αρτα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα.Ο υπουργός εσωτερικών Αλέκος Παπαδόπουλος, επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στο σχετικό νομοσχέδιο, ενώ η Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού, αποφάσισε να υπερψηφίσει το σχέδιο Καποδίστριας και να υποβάλει σειρά προτάσεων για τροποποιήσεις σε άρθρα του νομοσχεδίου.

Δεν θα κάνουμε πίσω στην πολιτική για το φάρμακο, δηλώνει ο πρωθυπουργός από τα Γρεβενά, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη δυτική Μακεδονία.

Την απόφαση της κυβέρνησης να υλοποιήσει την πολιτική στον τομέα του φαρμάκου, διατύπωσε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του στα Γρεβενά, ενώ παράλληλα ανέλυσε την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας. Ο κ.Σημίτης θεμελίωσε το νέο νοσοκομείο στα Γρεβενά, ενώ εξήγγειλε έργα στην περιοχή, πάνω από 10 δις δρχ, για την υγεία. Με την επίσκεψή του στα Γρεβενά και τη Δεσκάτη ο κ.Σημίτης ολοκλήρωσε την περιοδεία του στη δυτική Μακεδονία.

Νέο άνοιγμα στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων έκανε από το Ρέθυμνο ο Κώστας Καραμανλής.

Τα ορεινά χωριά του Ψηλορείτη επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Ο κ.Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναντιστοιχία λόγων και έργων, τόνισε ότι πρέπει να γίνουν ρήξεις και συγκρούσεις για να κτίσουμε τη νέα Ελλάδα και έκανε νέο άνοιγμα στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων να συστρατευθούν στη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικό αντιπρόσωπο για το Κυπριακό διορίζει η Ρωσία. Περιοδεία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών σε Αθήνα - Αγκυρα - Λευκωσία.

Η Ρωσία προτίθεται να διορίσει ειδικό αντιπρόσωπο για το Κυπριακό, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, όπως ενημερώθηκε ο ίδιος από τον Μπόρις Γιέλτσιν. Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Γιεβγκένι Πριμακόφ, θα πραγματοποιήσει περιοδεία στο τρίγωνο Αθήνας - Λευκωσίας και Αγκυρας, με αντικείμενο το Κυπριακό, αλλά και τις σχέσεις της Ρώσιας με τις χώρες αυτές.

Στο ΝΑΤΟ θα φέρει ο Ακης Τσοχατζόπουλος το θέμα της παρενόχλησης του αεροσκάφους που τον μετέφερε από την Κύπρο.

Απέρριψε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης, τους ισχυρισμούς του αρχηγού της τουρκική αεροπορίας, ότι δεν γνώριζε πως στο μεταγωγικό αεροσκάφος που παρενόχλησαν τουρκικά μαχητικά, επέβαινε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ.Αποστολάκης απέδωσε τη δικαιολογία αυτή στην αμηχανία που επικρατεί στην Αγκυρα. Πάντως το θέμα αυτό θα φέρει ο υπουργός εθνικής Αμυνας, στην επόμενη υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Στην Ουάσιγκτον ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Συναντήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, τον πρόεδρο της Βουλής των αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς, την υπουργό Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ και την ηγεσία της ελληνικής ομογένειας θα έχει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, που άρχισε επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, την πρώτη από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, πριν από έξι χρόνια.

Πονοκέφαλος για τις αρχές της Ρόδου η αποβίβαση 111 Ιρακινών λαθρομεταναστών μεταξύ των οποίων 53 μικρά παιδιά.

Πονοκέφαλο έχει προκαλέσει στις αρχές της Ρόδου η αποβίβαση 111 Ιρακινών λαθρομεταναστών τα ξημερώματα στο νησί, μεταξύ των οποίων 53 μικρά παιδιά και 27 γυναίκες. Οι λαθρομετανάστες είχαν επιβιβαστεί σε φορτηγό πλοίο από το Ιράν με σκοπό να φθάσουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα. Οταν το πλοίο έπλεε κοντά στη Ρόδο, επιβιβάστηκαν σε βάρκες και βγήκαν στη στεριά, όπου έγιναν αντιληπτοί από στρατιωτική περίπολο. Ολοι τους οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις.

Φονικό για λίγες ντομάτες στη Χαλκίδα. Δράστης 80χρονος που σκότωσε 60χρονο συγχωριανό του.

Για λίγες ντομάτες ένας 80χρονος σκότωσε έναν 60χρονο συγχωριανό του στη Χαλκίδα. Δράστης είναι ο Γιώργος Παρασκευάς και θύμα ο Θανάσης Βίλλας.Ο Παρασκευάς επιστρέφοντας από κυνήγι, μπήκε στο θερμοκήπιο του θύματος να κόψει ντομάτες αλλά έγινε αντιληπτός. Ακολούθησε λογομαχία και ο 80χρονος σκότωσε με το δίκανό του τον Βίλλα. Το περιστατικό κατήγγειλε στην αστυνομία η σύζυγος του δράστη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ποδόσφαιρο-Αγώνες Α'Εθνικής Κατηγορίας

Σε αγώνες της 6ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Α` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ξάνθη-Καβάλα 5-2 , Πανηλειακός-Εθνικός 2-0 , Πανιώνιος-Βέροια 3-1 Προοδευτική-Καλαμάτα 1-0 και Απόλλων Αθ.-Παναχαϊκή 2-1, ενώ χθες ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-1 και ΟΦΗ-Ηρακλής 1- 0. Η 6η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συνάντηση Παναθηναϊκός- Αθηναϊκός.

Ποδόσφαιρο-Αγώνες Γ'Εθνικής Κατηγορίας

Σε αγώνες της 2ης ημέρας για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής κατηγορίας (Βόρειος Ομιλος), σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νάουσα- Μηχανιώνα 1-0 , Απόλλων Λάρ.-Ορφέας Αλεξ. 0-2 Κοζάνη-Αγροτικός Αστέρας 4-2 , Αμπελόκηποι-Αετός Σκύδρας 1-1 Αναγέννηση Αρτας-Πιερικός 0-2 , Ολυμπιακός Βόλου-Πρέβεζα 2-2 Ορέστης Ορεστιάδας-Τύρναβος 3-0

Μπάσκετ-Α1 Εθνική: Νίκη της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια στη μάχη των δικεφάλων, αφού σε αγώνα που έγινε στο ΟΑΚΑ και με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 4ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας, επικράτησε με 83-71 του ΠΑΟΚ. Στο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 40-35.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,44, γαλλικό φράγκο προς 47,56, λίρα Αγγλίας προς 453,38, ελβετικό φράγκο προς 191,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,58, τη λίρα Κύπρου προς 540,52 και την ECU προς 313,21 δραχμές. δις δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Χειμωνιάτικο και αύριο το σκηνικό του καιρού και εκτός από τη δυτική Ελλάδα που ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 17 βαθμούς, στα δυτικά 4 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα 6 με 18 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με ασθενή βροχή, πολύ ισχυρούς μέχρι θυελλώδεις ανέμους και θερμοκρασία 9 με 16 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία 4 με 17 βαθμούς.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 19 October 1997 - 18:00:19 UTC