Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ικανοποίηση στην Αθήνα για τις δηλώσεις Χόλμπρουκ, που καταδίκασε τις παλινωδίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
- Προβλήματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα από την αυριανή απεργία της ΓΣΕΕ. Συνεχίζεται και η απεργία της ΔΕΗ.
- Το δρόμο του Χρηματιστηρίου παίρνουν την προσεχή τριετία 12 κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου.
- Ενταση στη βουλή, γαι τη συζήτηση του σχεδίου "Καποδίστριας". Κλειστή επ'αόριστον η γέφυρα του Ευήνου από κατοίκους πέντε χωριών.
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντάται στο Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον
- Αρχισε στο Κακουργιοδικείο η δίκη του Απόστολου Κοσμά, που σκότωσε και τεμάχισε τον 27χρονο ψυχοπαθή γιο του.
- Αύριο αρχίζει τελικά η δίκη του Γιώργου Μπαλάφα, μετά τη δικονομική εμπλοκή που σημειώθηκε σήμερα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τις δηλώσεις Χόλμπρουκ, που καταδίκασε τις παλινωδίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ικανοποιημένη δείχνει η Αθήνα από τις δηλώσεις του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ο οποίος φάνηκε οργισμένος για τις παλινωδίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο θέμα της παρενόχλησης του αεροσκάφους του Ακη Τσοχατζόπουλου από τουρκικά μαχητικά.Την ίδια ώρα ο ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στο Πεντάγωνο, δήλωσε ότι η χώρα του απέδειξε τις καλές σχέσεις που θέλει να έχει με την Ελλάδα, όταν το 1974 κατέλαβε τη μισή Κύπρο, ενώ μπορούσε να την καταλάβει ολόκληρη.

Προβλήματα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα από την αυριανή απεργία της ΓΣΕΕ. Συνεχίζεται και η απεργία της ΔΕΗ.

Με βασικά αιτήματα το ασφαλιστικό,την εισοδηματική και φορολογική πολιτική και την απασχόληση, πραγματοποιείται αύριο η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, ενώ συνεχίζεται και η απεργία της ΔΕΗ. Στην απεργία θα πάρουν μέρος και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα τόσο στις συναλλαγές του κοινού με δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ και τράπεζες, αλλά και στις μετακινήσεις του.

Το δρόμο του Χρηματιστηρίου παίρνουν την προσεχή τριετία 12 κερδοφόρες επιχειρήσεις του δημοσίου.

Την πολιτική μετοχοποίησης των ΔΕΚΟ παρουσίασε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Οπως δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου την προσεχή τριετία θα πάρουν το δρόμο του χρηματιστηρίου 12 κερδοφόρες επιχειρήσεις και οργανισμοί, με μετοχοποίηση του 20 έως 30% του κεφαλαίου τους. Ο υπουργός προανήγγειλε πάγωμα των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, ώστε να επιδιωχθεί η περαιτέρω πτώση του πληθωρισμού. Για αποτυχία της οικονομικής της πολιτικής, κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Ενταση στη βουλή, γαι τη συζήτηση του σχεδίου "Καποδίστριας". Κλειστή επ'αόριστον η γέφυρα του Ευήνου από κατοίκους πέντε χωριών.

Μέσα σε κλίμα έντασης άρχισε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής η συζήτηση για το σχέδιο "Καποδίστριας". Το ΠΑΣΟΚ υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου, θα το καταργήσουμε αν γίνουμε κυβέρνηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, ναι στο νομοσχέδιο υπό προϋποθέσεις από το Συνασπισμό, αντιρρήσεις από το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ. Κλειστή επ'αόριστον η γέφυρα του Ευήνου από κατοίκους πέντε χωριών που διαμαρτύρονται για το σχέδιο "Καποδίστριας".

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντάται στο Λευκό Οίκο με τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον

Με τιμές αρχηγού κράτους θα υποδεχθεί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον στο Λευκό Οίκο τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ενώ οι δύο άνδρες θα έχουν και μία ιδιαίτερη συνάντηση. Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και οι μεγάλες πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Φανάρι σε διάφορους τομείς. Νωρίτερα η σύζυγος του αμερικανού προέδρου Χίλαρι Κλίντον θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κ. Βαρθολομαίου. Στο μεταξύ, στην αμερικανική πρωτεύουσα βρίσκεται και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Αρχισε στο Κακουργιοδικείο η δίκη του Απόστολου Κοσμά, που σκότωσε και τεμάχισε τον 27χρονο ψυχοπαθή γιο του.

Ενα οικογενειακό δράμα εκτυλίχθηκε στο Κακουργιοδικείο Αθηνών, όπου άρχισε η δίκη του Απόστολου Κοσμά, που κατηγορείται ότι σκότωσε και τεμάχισε τον 27χρονο γιο του γιατί έπασχε από ψυχασθένεια. Ο κατηγορούμενος είπε ότι πρόκειται για οικογενειακή τραγωδία, ενώ η σύζυγός του δήλωσε πως η καρδιά της είναι χωρισμένη στα δύο και δεν έχει διέξοδο στη θλίψη της.

Αύριο αρχίζει τελικά η δίκη του Γιώργου Μπαλάφα, μετά τη δικονομική εμπλοκή που σημειώθηκε σήμερα.

Για αύριο αναβλήθηκε τελικά η δίκη του Γιώργου Μπαλάφα, στο Εφετείο, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 10 ετών για συμμετοχή του σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Η δίκη αναβλήθηκε γιατί σημειώθηκε δικονομική εμπλοκή, καθώς ο εισαγγελέας ζήτησε διαχωρισμό των υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται ο Μπαλάφας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο νίκες και δύο ήττες είναι ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στην τρίτη ημέρα του κυπέλλου Κόρατς. Το ροζ φύλλο αγώνα πήραν ο Αρης που επικράτησε στο Αλεξάνδρειο της Φάλκο από την Ουγγαρία με 101-62 και η ομάδα του Παπάγου που νίκησε στην Κάντζα την Δυναμό Βουκουρεστίου με 75-44. Αντίθετα, το Περιστέρι γνώρισε ήττα ''σοκ'' από τον Ερυθρό Αστέρα με 82-60, ενώ ο Σπόρτιγκ έχασε στην Βουλγαρία από την Τσέρνο Μόρε με 70-66.

Αύριο το απόγευμα "κληρώνει" για την ΠΑΕ ΟΦΗ και τις συνέπειες που θα έχει, εξαιτίας της προσφυγής της στα Πολιτικά Δικαστήρια για την ποινή αποκλεισμού της έδρας της, που τις έχει επιβληθεί. Το Δ.Σ. της ΕΠΑΕ αποφάσισε να παραπέμψει τον ΟΦΗ στην πειθαρχική επιτροπή και αυτή σε χρόνο- ρεκόρ προσδιόρισε τη συζήτηση της υπόθεσης για αύριο το απόγευμα (18.00)

Την άποψη ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου κυπελλούχων, εξέφρασε κατά την άφιξη της αποστολής της Στουρμ Γκρατς στην Αθήνα, ο Βόσνιος τεχνικός της αντιπάλου της Ενωσης, Ιβιτσα Οσιμ. Ακόμη, ο Οσιμ χαρακτήρισε την ΑΕΚ πιο έμπειρη ομάδα από τη δική του, γεγονός που όπως τόνισε παίζει αποφασιστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι βασικός στόχος της Στουρμ είναι η κατάκτηση του τίτλου στην Αυστρία.

Κάθε άλλο παρά στα "μαλακά" έπεσαν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ στον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος, μετά από την κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ. Αυτό γιατί οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τον Ηρακλή, ενώ η ΑΕΚ θα αναμετρηθεί με την Ξάνθη. Η κλήρωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ευνοϊκή ούτε γιά τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την ιδιαίτερα ισχυρή φέτος Προοδευτική, ενώ ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός θα παίξει με τον Ορέστη Ορεστιάδας.

Ικανοποιημένος από την πρώτη επαφή που είχε με τους παίκτες του Εθνικού, εμφανίσθηκε ο νέος προπονητής των κυανολεύκων, Τόζα Βεσελίνοβιτς. Ο Γιουγκοσλάβος τεχνικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εθνικού, Γιάννη Τσιαμάκη και συμφώνησαν να συνεργασθούν μέχρι το τέλος της περιόδου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 158,98, γαλλικό φράγκο προς 47,42, λίρα Αγγλίας προς 463,14, ελβετικό φράγκο προς 191,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 234,85, τη λίρα Κύπρου προς 542,01 και την ECU προς 313,63 δραχμές.

Μικρή ανάκαμψη σημείωσαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά την πτώση των τεσσάρων προηγούμενων ημερών. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1735,94 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,20%. Και νέα υποχώρηση σημείωσε ο όγκος των συναλλαγών η αξία των οποίων έφθασε τα 16 δις δρχ. Με σημαντική άνοδο έκλεισε η ισοτιμία του δολαρίου στην εγχώρια αγορά συναλλαγματος και οι Εμπορικές Τράπεζες θα πωλούν το δολάριο στις 284,14 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθούν και αύριο οι νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια, ενώ θα διατηρηθούν οι νοτιάδες που θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και πρόσκαιρα στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, ως προς τις ελάχιστες τιμές της και στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 20 και στο Αιγαίο 12 με 22 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με ασθενείς τοπικές βροχές, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 14 με 20 και 11 με 16 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 22 October 1997 - 19:00:25 UTC