Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σημίτης για ελληνοτουρκικά.
- Φυλάκιση 15,5 ετών στον παιδοκτόνο.
- Σβήστηκε η φωτιά στον Ασπρόπυργο.
- Αλλάζει τα ξημερώματα η ώρα.
- Σε επιφυλακή και σήμερα η τροχαία.
- Στη Θεσσαλονίκη ο κ.Στεφανόπουλος.
- Εκτροχιασμός τρένου.
- Κηδεύεται σήμερα ο Ζίγδης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Επιτυχημένη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ,Λάκης Νικολάου τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, ο Χρήστος Κωστής.
- Στο ελληνικό πρωτάθλημα στρέφει τώρα το ενδιαφέρον του ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σημίτης για ελληνοτουρκικά.

Ψυχραιμία και σύνεση συνέστησε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας. Ο κ.Πάγκαλος, χαρακτήρισε ασήμαντο το πρόσφατο επεισόδιο στο Αιγαίο και τόνισε ότι όποιος προκαλέσει σκοπίμως θερμό επεισόδιο θα ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου. Στην Αγκυρα ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο Μεσούτ Γιλμάζ θα μετάσχει στη Διάσκεψη Κορυφής στην Κρήτη.

Φυλάκιση 15,5 ετών στον παιδοκτόνο.

Κάθειρξη 15 ετών και έξι μηνών επέβαλε το μικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας στον 55χρονο Απόστολο Κοσμά, για τη δολοφονία του γιού του πέρυσι στην Κηφισιά. Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου, αλλά και τη μειωμένη ικανότητα καταλογισμού της πράξης του.

Σβήστηκε η φωτιά στον Ασπρόπυργο.

Σβήστηκε τις πρωινές ώρες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ σε εργοστάσιο ξυλείας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Η φωτιά έκαψε μεγάλες ποσότητες από παλέτες και άλλα υλικά.

Αλλάζει τα ξημερώματα η ώρα.

Αλλάζει αύριο τα ξημερώματα η θερινή ώρα. Ετσι στις 4 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, και να δείξουν 3. Η αλλαγή της ώρας θα γίνει σε όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σε επιφυλακή και σήμερα η τροχαία.

Σε επιφυλακή έχει τεθεί και σήμερα η τροχαία ενόψει της εξόδου του Σαββατοκύριακου και της 28ης Οκτωβρίου. Ομως, η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για τις επόμενες ημέρες κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Στη Θεσσαλονίκη ο κ.Στεφανόπουλος.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος προκειμένου να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τις επετείους της απελευθέρωσης της πόλης και της 28ης Οκτωβρίου. Αύριο, ο κ.Στεφανόπουλος θα παραστεί στη λητάνευση της εικόνας του πολιούχου Αγίου Δημητρίου. Την Τρίτη, θα παρακολουθήσει τη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική μας επέτειο.

Εκτροχιασμός τρένου.

Σε ανθρώπινο λάθος οφείλεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας INTERCITY στη Σίνδο. Από τον εκτροχιασμό τραυματιστήκε, ευτυχώς, ελαφρά, μόνο μια γυναίκα, ενώ τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Κηδεύεται σήμερα ο Ζίγδης.

Κηδεύεται το μεσημέρι στη Λίνδο της Ρόδου, ο πρόεδρος της ΕΔΗΚ Γιάννης Ζίγδης, ο οποίος πέθανε από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 84 ετών. Η κηδεία του θα γίνει δημοσία δαπάνη με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτυχημένη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΑΕΚ,Λάκης Νικολάου τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, ο Χρήστος Κωστής.

Επιτυχημένη χαρακτήρισε ο Λάκης Νικολάου τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, ο Χρήστος Κωστής. "Η επέμβαση κράτησε περίπου μιάμιση ώρα", είπε ο πρόεδρος της ΑΕΚ και πρόσθεσε: "Μπορούσαμε να βάλουμε στο πόδι του Χρήστου λάμα με βίδες. Ομως δεν το κάναμε αλλά καταφύγαμε στη μέθοδο της ενδομυϊκής ίλωσης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο Κωστής θα επανέλθει περίπου σε έξι μήνες".

Στο ελληνικό πρωτάθλημα στρέφει τώρα το ενδιαφέρον του ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα στρέφει τώρα το ενδιαφέρον του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος θεωρεί ότι τα δύο επόμενα παιχνίδια της ομάδας με Προοδευτική και Καλαμάτα διαδοχικά στο Ολυμπιακό στάδιο, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου οι ''ερυθρόλευκοι'' να βρεθούν κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας.Ο Μπάγεβιτς ζήτησε από τους παίκτες του να ξεχάσουν τη Ρεάλ και το Τσάμπιονς Λιγκ και να συγκεντρωθούν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,41, γαλλικό φράγκο προς 47,60, λίρα Αγγλίας προς 463,83, ελβετικό φράγκο προς 192,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,87, τη λίρα Κύπρου προς 544,02 και την ECU προς 314,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στα ανατολικά θα είναι έντονες προβλέπει για σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά ισχυροί με τάσεις ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 6 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά 8 με 18 και στο Αιγαίο 13 με 21 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχές και τοπικές καταιγίδες, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 13 με 17 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή, οι άνεμοι θα είναι μέχρι πολύ ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει 8 με 12 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 25 October 1997 - 6:00:13 UTC