Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ολοκληρώθηκε ήρεμα η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Προηγήθηκαν επεισόδια με αναρχικούς έξω από το Πολυτεχνείο.
- Μετά την Εθνική και την Πίστεως, άλλες πέντε τράπεζες ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων.
- Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κώστα Σημίτη στο ΙΚΑ Νέου Κόσμου. Βρήκε ικανοποιητική τη λειτουργία του, αλλά διαπίστωσε και προβλήματα.
- Στήριξη στο Δημήτρη Αβραμόπουλο παρέσχε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, μετά την επίθεση που δέχθηκε από κορυφαία στελέχη του κόμματος.
- Στον εισαγγελέα οι οκτώ ανήλικοι στην Αθήνα και οι τέσσερις στη Φλώρινα, που συνελήφθησαν με χασίς σε σχολεία.
- Θετική κατά το Δημήτρη Ρέππα η αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό. Στην Κύπρο εντός της εβδομάδας εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ.
- Ιμβρο και Τένεδο επισκέπτεται από σήμερα και για τρεις ημέρες ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ολοκληρώθηκε ήρεμα η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία. Προηγήθηκαν επεισόδια με αναρχικούς έξω από το Πολυτεχνείο.

Ηρεμα ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Το απόγευμα σημειώθηκαν επεισόδια, όταν ομάδα αναρχικών εκτόξευσε ξύλα, πέτρες και βόμβες μολότοφ προκαλώντας ζημιές σε ΙΧ και πυροσβεστικά οχήματα. Λίγο νωρίτερα σημειώθηκε έκρηξη στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, στην οδό Στουρνάρη και Πατησίων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα παραμείνουν όλη τη νύχτα έξω από το Πολυτεχνείο για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων. Πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας πραγματοποίησαν όμως σήμερα οι φοιτητές και οι μαθητές της Κύπρου για να τιμήσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου, κάτι που έγινε για πρώτη φορά.

Μετά την Εθνική και την Πίστεως, άλλες πέντε τράπεζες ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων.

Μετά την Εθνική και την Πίστεως, άλλες πέντε τράπεζες ανακοίνωσαν ότι αυξάνουν τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων. Πρόκειται για τις τράπεζες Εμπορική, Ιονική, Εργασίας, Αττικής και Χίου, που αυξάνουν τα επιτόκια καταθέσεων κατά περίπου μία μονάδα και μέχρι 2 μονάδες τα επιτόκια χορηγήσεων. Η εξέλιξη αυτή είχε ήδη αρνητικές επιπτώσεις στο Χρηματιστήριο, όπου ο γενικός δείκτης παρουσίασε νέα σημαντική πτώση κατά 3, 88%.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Κώστα Σημίτη στο ΙΚΑ Νέου Κόσμου. Βρήκε ικανοποιητική τη λειτουργία του, αλλά διαπίστωσε και προβλήματα.

Δυσχέρεια στη διεκπεραίωση των υποθέσεων,φαινόμενα γραφειοκρατίας και μη τήρησης του ωραρίου, διαπίστωσε ο πρωθυπουργός κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Νέο Κόσμο. Ο κ.Σημίτης είχε συνομιλία περίπου μιας ώρας με τους ασθενείς και τους γιατρούς του υποκαταστήματος, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός βρήκε ικανοποιητική τη λειτουργία του ιδρύματος.

Στήριξη στο Δημήτρη Αβραμόπουλο παρέσχε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, μετά την επίθεση που δέχθηκε από κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Τη στήριξη στο Δημήτρη Αβραμόπουλο παρέσχε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων από κορυφαία στελέχη του κόμματος. Ο κ.Αβραμόπουλος είναι επίλεκτο στέλεχος της ΝΔ και θεωρείται από τους περισσότερους πετυχημένος δήμαρχος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι η απόφαση αν θα είναι και πάλι υποψήφιος στη δήμο της Αθήνας, ανήκει αποκλειστικά στον κ.Αβραμόπουλο.

Στον εισαγγελέα οι οκτώ ανήλικοι στην Αθήνα και οι τέσσερις στη Φλώρινα, που συνελήφθησαν με χασίς σε σχολεία.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι οκτώ ανήλικοι μαθητές που συνελήφθησαν σε σχολικό συγκρότημα στην Καλλιθέα, για αγοραπωλησία 64 γραμμαρίων χασίς.Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι.Στον εισαγγελέα Φλώρινας οδηγήθηκαν επίσης άλλοι 4 ανήλικοι που συνελήφθησαν σε σχολείο για κατοχή ποσότητας χασίς.

Θετική κατά το Δημήτρη Ρέππα η αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό. Στην Κύπρο εντός της εβδομάδας εκπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ.

Θετική χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την αμερικανική πρωτοβουλία για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αναμένει με ενδιαφέρον την εξέλιξή της, η οποία θα γίνει περισσότερο ενεργός μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. Εντός της εβδομάδας αναμένεται στη μεγαλόνησο ο ειδικός αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ, κ.Κόρντοβεζ, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τις δύο πλευρές της Κύπρου και στη συνέχεια θα επισκεφθεί Αθήνα και Αγκυρα.

Ιμβρο και Τένεδο επισκέπτεται από σήμερα και για τρεις ημέρες ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στα νησιά της Ιμβρου και Τενέδου πραγματοποιεί από σήμερα ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Φώτης Ξύδας. Ο Ελληνας πρόξενος είχε επαφές με τις τουρκικές τοπικές αρχές και με τους ομογενείς στην Τένεδο, που σήμερα δεν ξεπερνούν τους 25... Αύριο θα επισκεφθεί την Ιμβρο, στην οποία ζουν περίπου 300 Ελληνες, όπου θα συζητήσει με τις τουρκικές αρχές και πάλι το θέμα της σύνδεσης του νησιού με τη Σαμοθράκη, με δρομολόγια πλοίων. Να σημειωθεί πως με βάση την τουρκική απογραφή του 1927, ο ελληνικός πληθυσμός στην νμβρο ήταν 6.700 και στην Τένεδο 2.500 άτομα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από εννέα αγωνιστικές, αλλά ο προπονητής της ομάδας Ντουμιτρίου παρέμεινε προσγειωμένος υποστηρίζοντας πως το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο. Πάντως, παραδέχθηκε πως η ομάδα του είναι φαβορί για το πρωτάθλημα, ενώ τόνισε ότι η επιτυχημένη πορεία της ΑΕΚ οφείλεται στους παίχτες του, που κάνουν καλά και σοβαρά τη δουλειά τους, είναι ώριμοι και έμπειροι. Στο μεταξύ, σήμερα ο Χάρης Κοπιτσής ανανέωσε τη συνεργασία του με την "Ενωση", ο οποίος υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο αντί 220 εκατομμυρίων δρχ. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι είναι χαρούμενος γιατί θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα που πραγματικά αγαπά.

Μπορεί το ΤΑΚ Ολυμπιακός να παραδέχεται τη χθεσινή βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό, ωστόσο διαμαρτύρεται για την στάση του προπονητή του Παναθηναϊκού Σούμποτιτς, ο οποίος μετά το τέλος αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Ιβκοβιτς. Οπως έγινε γνωστό, οι δύο προπονητές όταν συναντήθηκαν στους διαδρόμους του ΟΑΚΑ αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, ενώ παρα λίγο να έρθουν και στα χέρια.

Επίθεση στον πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας Στέλιο Λανδράκη, κάνει με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η "πράσινη" διοίκηση, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η ΕΔ έχει επιλέξει ήδη ποιός θα είναι ο πρωταθλητής αλλά και ποιές ομάδες θα πέσουν στη Β` Εθνική, ενώ υπογραμμίζει ότι διαιτησίες όπως η χθεσινή στο ματς ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός οδηγούν το πρωτάθλημα σε ευτελισμό.

Παρελθόν αποτελεί για την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ ο Ραμόν Ρίβας, ο οποίος "απολύθηκε" από τον Ιωαννίδη, λόγω της άσχημης απόδοσης που είχε στους μέχρι τώρα αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Πάντως, σε σημερινές του δηλώσεις ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε πως η ομάδα του θα βρει το δρόμο της και θα δημιουργήσει την ομάδα που ονειρεύονται οι οπαδοί της.

Τον Απόλλωνα Καλαμαριάς ανέλαβε από σήμερα ο Νίκος Αλέφαντος, ο οποίος έκανε και την πρώτη προπόνηση στη νέα του ομάδα. Η συμφωνία του Ελληνα προπονητή με την ομάδα της Καλαμαριάς είναι μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 276,76 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,22, γαλλικό φράγκο προς 47,54, λίρα Αγγλίας προς 467,52, ελβετικό φράγκο προς 195,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,20, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 315,20 δραχμές.

Σε αρνητικό κλίμα, που διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό η άνοδος των επιτοκίων απο την Αλφα Πίστεως και την Εθνική, πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές, στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Οι τιμές των μετοχών δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει στις 1331,04 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 3,88%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 16,9 δισ. δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Χειμωνιάτικος θα είναι και αύριο ο καιρός με βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τόπους θα είναι έντονες. Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή μετά το μεσημέρι, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 16 και 4 με 10 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 17 November 1997 - 20:00:22 UTC