Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Λουκέτο σε έξι ασφαλιστικές εταιρίες έβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης. Το χαρτοφυλάκιο σε άλλη μια μεταβιβάζεται στην Εθνική Ασφαλιστική.
- Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων, μετά την άκαρπη συνάντηση Τζουμάκα - Πανθεσσαλικής Επιτροπής.
- Στο τέλος του έτους η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα πανωτόκια. Να κηρυχθεί παράνομος ο ανατοκισμός πρότεινε ο εισηγητής.
- Χωρίς εκπλήξεις και διαρροές η ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή για τους Αιγιαλούς.
- Υπό τα συνθήματα 20.000 εργαζομένων απ'όλη την Ευρώπη οι "15" εξετάζουν στο Λουξεμβούργο μέτρα για την απασχόληση.
- Σε φθίνουσα πορεία η μετασεισμική ακολουθία νότια της Ζακύνθου. Πολύ μεγαλύτερες οι ζημιές απ'ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.
- Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε η Μαρία Δαμανάκη για το δήμο της Αθήνας.
- Νέα επίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής, κάνοντας λόγο για φορολογική επιδρομή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Λουκέτο σε έξι ασφαλιστικές εταιρίες έβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης. Το χαρτοφυλάκιο σε άλλη μια μεταβιβάζεται στην Εθνική Ασφαλιστική.

Λουκέτο σε έξι ασφαλιστικές εταιρίες, έβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης γιατί δεν εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις τους. Πρόκειται για τις Νόρντιγκ Αμέρικαν Στάνταρτ, Απόλλων Ανώνυμη Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων, Θέμις Ασφαλιστική, Εθνικό Ιδρυμα Ασφαλειών Ελλάδος, Προποντίς Μέριμνα και Εξπρές Γενικών Ασφαλίσεων. Επίσης ανακλήθηκε η άδεια και στην εταιρία Μεσόγειο Ζωής και το χαρτοφυλάκιό της θα μεταβιβαστεί στην Εθνική Ασφαλιστική.

Νέος κύκλος αγροτικών κινητοποιήσεων, μετά την άκαρπη συνάντηση Τζουμάκα - Πανθεσσαλικής Επιτροπής.

Στους δρόμους αναμένεται να ξαναβγούν τα τρακτέρ, μετά την άκαρπη συνάντηση του υπουργού Γεωργίας Στέφανου Τζουμάκα και της Πανθεσσαλικής επιτροπής αγροτών. Και οι δύο πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα οι αγρότες να εξαγγείλουν νέες κινητοποιήσεις αρχής γενομένης από τις 5 Δεκεμβρίου, με συγκέντρωση στη Λάρισα. Δήλωσαν επίσης ότι θα αλλάξει η στρατηγική των κινητοποιήσεων, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο τέλος του έτους η απόφαση του Αρείου Πάγου για τα πανωτόκια. Να κηρυχθεί παράνομος ο ανατοκισμός πρότεινε ο εισηγητής.

Να χαρακτηρισθεί παράνομος ο ανατοκισμός των τόκων που επιβάλουν μονομερώς οι τράπεζες στις καθυστερούμενες οφειλές των δανείων, πρότεινε ο εισηγητής στην Ολομέλεια του Αρείου Παγου, που συζήτησε το θέμα. Ο εισηγητής υποστήριξε ότι ο ανατοκισμός είναι παράνομος και επικίνδυνος για το δανειολήπτη, αφού με τη διόγκωση των τόκων, τα χρέη οδηγούν τους πολίτες σε οικονομική καταστροφή. Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί περί τα τέλη του έτους.

Χωρίς εκπλήξεις και διαρροές η ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή για τους Αιγιαλούς.

Χωρίς εκπλήξεις και διαρροές, διεξήχθη στη βουλή η ονομαστική ψηφοφορία στο άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά τους αιγιαλούς. Υπέρ της διάταξης που προβλέπει την εγκατάσταση βιομηχανικών ζωνών, σε αιγιαλούς ψήφισαν 131 βουλευτές και εναντίον 121. Απόντες ήταν 32 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Υπό τα συνθήματα 20.000 εργαζομένων απ'όλη την Ευρώπη οι "15" εξετάζουν στο Λουξεμβούργο μέτρα για την απασχόληση.

Τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της ανεργίας, συζητούν στο Λουξεμβούργο οι ηγέτες της Εθυρωπαϊκής Ενωσης, στο έκτακτο συμβούλιο κορυφής με θέμα την απασχόληση. Για πρώτη φορά οι 15 αναζητούν μέτρα λύσης του προβλήματος που αντιμετωπίζουν περισσότεροι από 18 εκατ. άνεργοι στην Ευρώπη. Στο Λουξεμβούργο έχουν μεταβεί περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι, απ' όλες τις χώρες της Ευρώπης σε μια πρωτοφανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Σε φθίνουσα πορεία η μετασεισμική ακολουθία νότια της Ζακύνθου. Πολύ μεγαλύτερες οι ζημιές απ'ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Πολύ μεγαλύτερες απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, είναι τελικά οι ζημιές που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός των 6,6 Ρίχτερ, νότια της Ζακύνθου. Εκατοντάδες σπίτια, σχολεία και δημόσια κτίρια, έχουν υποστεί ζημιές, κυρίως στην Ηλεία και τη Μεσσηνία, ενώ συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η μετασεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, αλλά οι μετασεισμοί θα συνεχισθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με τον Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε η Μαρία Δαμανάκη για το δήμο της Αθήνας.

Από τον Αντώνη Σαμαρά, άρχισε η Μαρία Δαμανάκη τον κύκλο των επαφών της με τους πολιτικούς αρχηγούς για το δήμο της Αθήνας. Η κυρία Δαμανάκη τόνισε πως η πρωτοβουλία της δεν έχει σχέση με πολιτικούς διαχωρισμούς, ενώ ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να υποστηρίξει την κυρία Δαμανάκη, αν και τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη. Την υποστήριξη της κυρίας Δαμανάκη επανέλαβε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, επιχειρώντας έτσι να αμβλύνει τις εντυπώσεις από το μπαράζ των επικριτικών δηλώσεων που έκαναν στελέχη του κόμματος.

Νέα επίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Κώστας Καραμανλής, κάνοντας λόγο για φορολογική επιδρομή.

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική, με αφορμή τον προϋπολογισμό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ και έκανε λόγο για φορολογική επιδρομή και για αδυναμία της κυβέρνησης να περιορίσει την κρατική σπατάλη και τα προνόμια των κομματικών της ευνοουμένων. Αύριο και μεθάυριο θα συνεδριάσει από κοινού η κοινοβουλευτική ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, για την αναθεώρηση του συντάγματος. Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό επικρατούν διαφορετικές απόψεις στους κόλπους του κόμματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γιώργος Νασιόπουλος μετά από αδράνεια λόγω της στρατευσής του, φαίνεται ότι αρχίζει και πάλι να βρίσκει τον καλό του ευατό. Ο Νασιόπουλος έβαλε υποψηφιότητα για μία θέση στην 11άδα του αγώνα της Κυριακής εναντίον της Προοδευτικής, ενώ στο παιχνίδι αυτό θεωρείται πολύ πιθανή η επανεμφάνιση και του Αντώνη Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια των "πρασίνων". Στο μεταξύ, ο Βασίλης Δανιήλ δεν ξεκαθάρισε εάν θα χρησιμοποιήσει ή θα προφυλάξει τους Θανάση Κολιτσιδάκη και ΓΧ Γεωργιάδη οι οποίοι έχουν δύο κίτρινες κάρτες, ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό.

Το ΤΑΚ Ολυμπιακός και ο Δημήτρης Παπανικολάου θα λύσουν οριστικά τη διαφορά τους στα Αθλητικά Δικαστήρια. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά αποφάσισε ότι δεν έχει δικαιοδοσία να κρίνει την υπόθεση της μεταξύ τους διαφοράς, αφού βάση του ιδιωτικού συμφωνητικού που έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές, παραιτούνται από κάθε είδους προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια. Ετσι το Πρωτοδικείο απέρριψε με την απόφασή του αυτή, την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που είχε καταθέσει εναντίον του Παπανικολάου, το ΤΑΚ Ολυμπιακός.

Σχετικά καλή μπορεί να χαρακτηριστεί η κλήρωση των ομάδων μας στο κύπελλο Κόρατς, καθώς δύο ισπανικές και μία γερμανική ομάδα θα είναι οι αντίπαλοι των εκπροσώπων μας στη φάση των "32". Συγκεκριμένα το Περιστέρι θα αντιμετωπίσει την ισπανική Λεόν, ο Αρης την επίσης ισπανική Μανρέσα, ενώ η ομάδα του Παπάγου, που πρώτη φορά προχωράει τόσο στην Ευρώπη, θα κοντραριστεί με τη γερμανική Μπάμπεργκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,32 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,25, γαλλικό φράγκο προς 47,55, λίρα Αγγλίας προς 467,46, ελβετικό φράγκο προς 196,47, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,75, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,22, τη λίρα Κύπρου προς 543,22 και την ECU προς 315,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πάνω από τις θάλασσες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα είναι βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Βαθμιαία όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 18 και στο Αιγαίο 10 με 20 βαθμούς Κελσίου. Βροχή το πρωί, με γρήγορη όμως βελτίωση, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 17 και 6 με 10 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 20 November 1997 - 19:00:14 UTC