Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της Εκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
- Συνάντηση με τον Γερμανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Βέρνερ Χόιερ είχε στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ συναντήθηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος.
- Ποινική δίωξη για εμπορία ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Πειραιά εναντίον δύο αστυνομικών.
- Κατέρρευσε ο μύθος της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
- Μέχρι την Τετάρτη συνεχίζουν την απεργεία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.
- Περιοδεία στους νομούς της Θεσσαλίας πραγματοποιεί ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της Εκτακτης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της Εκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Λουξεμβούργο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Οι "15" ξεπερνώντας τις επιμέρους αντιθέσεις τους εξέδωσαν κοινό ανακοινωθέν με τις κατευθυντήριες γραμμές για την επόμενη πενταετία στα μέτωπα της ανεργίας και της απασχόλησης. Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι πολλά απο τα προτεινόμενα μέτρα έχουν ήδη εφαρμοσθεί στη χώρα μας. Στο μεταξύ το ΚΚΕ χαρακτήρισε τις αποφάσεις της συνόδου εμπαιγμό για τα εκατομμύρια των Ευρωπαίων ανέργων. Επεσήμανε οτι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θέλει ούτε μπορεί να λύσει το πρόβλημα της απασχόλησης γιατί η επίλυσή του συνδέεται με τον περιορισμό των κερδών των πολυεθνικών εταιριών. Εξάλλου ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος χαρακτηρίζει τα μέτρα για την ανεργία επιμέρους και αναποτελεσματικά.

Συνάντηση με τον Γερμανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Βέρνερ Χόιερ είχε στην Αθήνα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στη νέα δομή και την προοπτική λειτουργίας του ΝΑΤΟ και στα θέματα εθνικής ασφαλειας και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Βέρνερ Χόιερ. Το θέμα, τόνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος ειναι καθαρό και καμία σύγχυση δεν πρόκειται να υπάρξει.

Με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ συναντήθηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος.

Με τον ειδικό απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ συναντήθηκε το πρωϊ ο υπουργός Εξωτερικών Θόδωρος Πάγκαλος.Κατά τη συνάντηση έγινε μια σύντομη ανασκόπηση των τελευταίων εξελίξεων στο Κυπριακό. Πριν απο την Αθήνα ο κ. Κόρντοβεζ είχε επισκεφθεί τη Λευκωσία και την Αγκυρα. Στο μεταξύ, νέα συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ είχε σήμερα στην Αγκυρα ο Ραούφ Ντενκτάς. Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο κ. Ντεμιρέλ επρόκειτο να ζητήσει από τον Ντενκτάς να μην παρεμβάλει εμπόδια στις προσπάθειες του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ για την επίλυση του Κυπριακού.

Ποινική δίωξη για εμπορία ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας Πειραιά εναντίον δύο αστυνομικών.

Ποινική δίωξη για εμπορία ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος καθώς και για κατοχή και χρήση άσκησε σήμερα ο Εισαγγελέας Πειραιά εναντίον των αστυνομικών Ιωάννη Κουβάτσου, 38 ετών και Βασίλη Μουτσάκου, 30 ετών,οι οποίοι συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να πωλήσουν χασίς. Εναντίον των άλλων έξι ατόμων που συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων και δυο αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για αγορά και χρήση ναρκωτικών. Και οι οχτώ συλληφθέντες κρατούνται και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Κατέρρευσε ο μύθος της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Υπερήφανος για τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και θέσεων δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, κλείνοντας την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με αντικείμενο τη συνταγματική αναθεώρηση. Ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι κατέρρευσαν οι μύθοι της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης και του κοινωνικού προσώπου του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε λέγοντας οτι τώρα έχουν επουλωθεί οι πληγές του παρελθόντος και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για εσωστρέφεια. Νωρίτερα ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δήλωσε οτι η οικονομία βαδίζει σε τραγικό δρόμο και δεν γνωρίζει ειπε αν βρισκόμαστε ενώπιον ραγδαίων εξελίξεων. Χαρακτήρισε δειλές και διστακτικές τις προτάσεις του κόμματός του για τη συνταγματική αναθεώρηση και τόνισε οτι σε θέματα όπως το Σύνταγμα δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Την απογοήτευσή του για τις προτάσεις της ΝΔ εξέφρασε και ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Ράλλης, ενώ ο κ. Εβερτ ζήτησε να ισχύσει το κείμενο, που έχουν υπογράψει οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ.

Μέχρι την Τετάρτη συνεχίζουν την απεργεία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.

Συνεχίζονται τα προβλήματα στο χώρο της υγείας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την Τετάρτη. Ομως οι γιατροί στα περιφερειακά νοσοκομεία σταμάτησαν την απεργία, αφού έκριναν θετική την τελευταία πρόταση του κ. Χριστοδουλάκη για το μισθολόγιο. Στο λεκανοπέδιο αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Περιοδεία στους νομούς της Θεσσαλίας πραγματοποιεί ο υπουργός Γεωργίας Στέφανος Τζουμάκας.

Περιοδεία στους νομούς της Θεσσαλίας πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος συναντάται με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιριστικών οργανώσεων, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους. Στο μεταξύ, έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης 38 αγροτών των Σερρών άσκησε ο εισαγγελέας της πόλης. Οι αγρότες είχαν αθωωθεί την Πέμπτη απο την κατηγορία για παρακώλυση συγκοινωνιών. Ολοι τους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του περασμένου Δεκεμβρίου αποκλείοντας τη γέφυρα του ποταμού Στρυμώνα. Εξάλλου, ακόμη 34 αγρότες παρουσιάστηκαν στο τριμελές πλημμελειοδικείο Σερρών αλλά η δίκη τους αναβλήθηκε λόγω απουσίας βασικών μαρτύρων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ομάδα της Ευρώπης αναδείχθηκε νικήτρια στη φετινή γιορτή του μπάσκετ. Το συγκρότημα του Γιάννη Ιωαννίδη, στο 6ο "Ολ Σταρ", που έγινε στην κλειστό γήπεδο της Πάτρας, επικράτησε με 127-108 της ομάδας των ΗΠΑ, ενώ στο ημίχρονο προηγήθηκε με 58-48. Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς, ενώ στους διαγωνισμούς τριπόντων και καρφωμάτων επικράτησαν οι Φραγκίσκος Αλβέρτης και Αντόνιο Χάρβεϊ αντίστοιχα.

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Λεβαδειακός και Εθνικός Αστέρας στο ισόπαλο 1-1, σε αγώνα που έγινε στη Λιβαδιά και με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 9ης ημέρας της Β` Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.

Στο μεταξύ σε αγώνες της 6ης ημέρας για το Νότιο Ομιλο της Γ` Εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πάμισος- Ιάλυσος 0-1 και Παναιγιάλειος-Εργοτέλης 6-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,85 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,14, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 468,82, ελβετικό φράγκο προς 195,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,23, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,16, τη λίρα Κύπρου προς 541,80 και την ECU προς 315,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις και βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά θα υπάρχει αραιή συννεφιά αλλα βαθμιαία στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα βρέξει και απο το απόγευμα θα σημειωθούν καταιγίδες. Απο το βράδυ η κακοκαιρία θα επεκταθεί ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα πνεουν απο νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και στα πελάγη τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 7 έως 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 10 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου απο 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά αναμένεται αύριο σε Αττική και Θεσσαλονίκη ενώ αργότερα θα βρέξει και προς το βράδυ θα εκδηλωθεί καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι αλλά βαθμιαία θα γίνουν ισχυροί. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 12 έως 19 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 7 εως 15 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 22 November 1997 - 19:00:16 UTC