Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στον Eισαγγελέα οι 35 συληφθέντες για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ.
- Σήμερα η σύνοδος υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.
- Ικανοποιημένη η ελληνική πλευρά για τις συνομιλίες Σημίτη στο Παρίσι.
- Στην Κύπρο για συνομιλίες ο Κοινοτικός Επίτροπος, Χανς Βαν ντε Μπρουκ.
- Η Xiosbank προχώρησε στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων της.
- Στις 17 και 18 του μηνός η ΚΠΕ του ΣΥΝ για τις δημοτικές εκλογές.
- Αθώο έκρινε το δικαστήριο τον Μπαλάφα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επί του Παναθηναϊκού. - Τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ αμαύρωσαν για μια ακόμη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο.
- Το "τρίτο ημίχρονο" του αγώνα Ιωνικού-Ολυμπιακού, με τα αξέχαστα επεισόδια, θα παιχτεί την Πέμπτη, στη πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στον Eισαγγελέα οι 35 συληφθέντες για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ.

Στον Εισαγγελέα οδηγούνται 35 άτομα που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια στο ΟΑΚΑ κατά την διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού. Στην δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικές αρχές οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εκταταμένες καταστροφές στο στάδιο, ρήψη αντικειμένων, βολίδων κλπ.

Σήμερα η σύνοδος υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Ευνοϊκές για την χώρα μας, χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, τις λύσεις που δόθηκαν στις Ελληνοτουρκικές διαφορές, σε ότι αφορά τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, στη χθεσινή συνεδρίαση της Στρατιωτικής Επιτροπής της Συμμαχίας. Σήμερα πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η σύνοδος υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Ικανοποιημένη η ελληνική πλευρά για τις συνομιλίες Σημίτη στο Παρίσι.

Ικανοποιημένη είναι η ελληνική πλευρά από τις συνομιλίες που είχε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με τον Γάλλο πρόεδρο Ζακ Σιράκ και τον πρωθυπουργό Λιονέλ Ζοσπέν στο Παρίσι. Οι κύριοι Σιράκ και Ζοσπέν επέμεναν μεν στη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, αλλά σε ηπιότερους τόνους απ' ότι αναμενόταν. Επίσης, χαρακτήρισαν ως απολύτως αυτονόητους και λογικούς τους όρους που θέτει η Ελλάδα.

Στην Κύπρο για συνομιλίες ο Κοινοτικός Επίτροπος, Χανς Βαν ντε Μπρουκ.

Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα ωφελήσει και τις δυο κοινότητες της νήσου, δήλωσε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Χανς Βαν ντε Μπρούκ, που βρίσκεται στη Λευκωσία για συνομιλίες. Ανέφερε επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση προσπαθεί να βρει τρόπους και μέσα για την εκπροσώπηση της τουρκοκυπριακής κοινότητας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Η Xiosbank προχώρησε στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων της.

Η Xiosbank είναι η πρώτη από τις τράπεζες που προχώρησε στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων της, από 0,5 μέχρι 2 ποσοστιαίες μονάδες. Λόγω της πρόσφατης κρίσης στις διεθνείς χρηματαγορές, όλες σχεδόν οι τράπεζες είχαν αυξήσει τα επιτόκιά τους. Οπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, η αποκλιμάκωση των επιτοκίων είναι θέμα χρόνου.

Στις 17 και 18 του μηνός η ΚΠΕ του ΣΥΝ για τις δημοτικές εκλογές.

Στις 17 και 18 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, στην οποία θα συζητηθούν η τακτική του κόμματος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, καθώς και η υποψηφιότητα της Μαρίας Δαμανάκη στην Αθήνα.

Αθώο έκρινε το δικαστήριο τον Μπαλάφα.

Αθώος λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε ο Γιώργος Μπαλάφας και για τα τρία αδικήματα που κατηγορείται. Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν ότι οι ενδείξεις για συμμετοχή του κατηγορούμενου στη δολοφονία του εισαγγελέα Θεοφανόπουλου και στην ένοπλη ληστεία μετά φόνου στου Σκλαβενίτη, δεν είναι επαρκείς για να στοιχειοθετήσουν την ενοχή του. Οι ένορκοι έδωσαν αθωωτική απόφαση και για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επί του Παναθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του ``ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων``, αφού επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού σε αγώνα της 12ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ``πράσινοι`` τελείωσαν τον αγώνα με 8 παίκτες.

Τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ αμαύρωσαν για μια ακόμη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα γεγονότα όμως που συνέβησαν μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, αμαύρωσαν για μία ακόμη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, οπαδοί του Παναθηναϊκού, άρχισαν χωρίς λόγο και αιτία να εκτοξεύουν καπνογόνα και φωτοβολίδες προς τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι φυσικά δεν έμεινα με σταυρωμένα τα χέρια. Το ``σκηνικό`` αυτό κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Από τις συμπλοκές, τραυματίσθηκαν ελαφρά τουλάχιστον τέσσερα άτομα, εκ των οποίων ένας αστυνομικός.

Το "τρίτο ημίχρονο" του αγώνα Ιωνικού-Ολυμπιακού, με τα αξέχαστα επεισόδια, θα παιχτεί την Πέμπτη, στη πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ.

Το ... ``τρίτο ημίχρονο`` του αγώνα Ιωνικού - Ολυμπιακού, με τα αξέχαστα επεισόδια, θα παιχτεί την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ. Και οι δύο ομάδες κινδυνεύουν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με βαριές ποινές. Ο Ιωνικός με 4 αγωνιστικές, ενώ ο Ολυμπιακός με 2. Στο μεταξύ, με αποκλεισμό της έδρας του για μια αγωνιστική κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός, για τα επεισόδια οπαδών του στην αναμέτρηση με την Προοδευτική, στο Ολυμπιακό στάδιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,18, γαλλικό φράγκο προς 47,57, λίρα Αγγλίας προς 474,85, ελβετικό φράγκο προς 197,39, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,38, τη λίρα Κύπρου προς 541,92 και την ECU προς 315,65 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι ισχυρές. Από το απόγευμα όμως ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 7 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 18 και στο Αιγαίο 13 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με πιθανότητα βροχής το πρωί, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 13 με 17 και 10 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 2 December 1997 - 8:00:21 UTC