Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Οικομενικό Πατριαρχείο.
- Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε η κυβέρνηση τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.
- Μέτρα μελετά η κυβέρνηση για τη πάταξη της βίας στα γήπεδα.
- Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.
- Ομιλία Σημίτη στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της ΔΕΕ.
- Αποκρατικοποιήσεις τραπεζών και Ολυμπιακής ζήτησε ο Κ. Καραμανλής.
- Από 1η Ιανουαρίου θα ισχύσουν τα ΠΔ για τους μετανάστες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ δεν αποκτά τον Ρουμάνο Νίκο Παντούρου. - Το μεσημέρι θα γίνουν οι 13 από τους 16 επαναληπτικούς αγώνες για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο Οικομενικό Πατριαρχείο.

Μεγάλης ισχύος βόμβα εξερράγη τα μεσάνυχτα, στο Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη. Τραυματίστηκε σοβαρά ο διάκονος Νεκτάριος, και προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στον εξωτερικό τοίχο του ναού του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χειροβομβίδα έχει ριφθεί απο την περιοχή βορείως του Πατριαρχικού κήπου από το ίδιο ακριβώς σημείο, όπου πριν ένα χρόνο, είχε εκραγεί και πάλι βόμβα. Μέλη του Πατριαρχείου, επισημαίνουν ότι δεν υπήρχε κανένα μέτρο ασφαλείας παρά τις απειλές και τις συνεχείς επιθέσεις που έχουν δεχθεί.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε η κυβέρνηση τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, τη συμφωνία που επετεύχθη για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ. Ο υπουργό Εθνικής Αμυνας, κ.Τσοχατζόπουλος δήλωσε ότι με την ισότιμη πλέον συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, εξασφαλίζονται τα εθνικά μας δικαιώματα στο πλαίσιο της συμμαχίας, το υποστρατηγείο στη Λάρισα θα έχει Ελληνα διοικητή και τα τέσσερα υποστρατηγεία δεν θα έχουν προκαθορισμένα όρια επιχειρησιακής ευθύνης, υπογραμμίζοντας ότι η προοπτική αυτή δεν θίγει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. ΝΔ, ΚΚΕ και ΠΟΛΑΝ έκαναν λόγο για επικίνδυνη εξέλιξη.

Μέτρα μελετά η κυβέρνηση για τη πάταξη της βίας στα γήπεδα.

Στις ΠΑΕ και τους οργανωμένους οπαδούς των ομάδων, επέρριψε η κυβέρνηση τη βασική ευθύνη για τη βία στα γήπεδα. Οπως δήλωσε ο υπουργός Τύπου, η κυβέρνηση επανεξετάζει τη θέση της για την τήρηση της τάξης στα γήπεδα και σύντομα θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της. Οργανωμένα και υποκινούμενα, χαρακτήρισε τα επεισόδια ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Το ύψος των ζημιών που έγιναν στο Ολυμπιακό στάδιο σε καθίσματα, πλαστικό τάπητα και ηλεκτρονικό πίνακα, ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια δρχ.

Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης.

Τρίωρη στάση εργασίας έχουν εξαγγειλει για σήμερα οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης ζητώντας αυξήσεις στις αποδοχές τους και κατάργηση του νόμου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Η στάση εργασίας θα γίνει κατά τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωϊνής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής.

Ομιλία Σημίτη στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της ΔΕΕ.

Βροχή ερωτήσεων για τα ελληνοτουρκικά, δέχθηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στο Παρίσι, από μέλη της κοινοβουλευτικής συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης, την προεδρία της οποίας αναλαμβάνει η Ελλάδα, για το πρώτο εξάμηνο του 1998. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι η Ελλάδα επιθυμεί βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία, από την οποία όμως ζητάει να αποδεχθεί την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου της Χάγης για το Αιγαίο και την εφαρμογή των αποφάσεων του ΟΗΕ για την Κύπρο.

Αποκρατικοποιήσεις τραπεζών και Ολυμπιακής ζήτησε ο Κ. Καραμανλής.

Ευρύτατο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα εφαρμόσει η ΝΔ, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε δείπνο που διοργάνωσε η εταιρία ανωτάτων στελεχών επιχειρήσεων. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι θα αποκρατικοποιηθούν όλες οι τράπεζες και η Ολυμπιακή. Επίσης άσκησε σφοδρή κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι `` ο προϋπολογισμός είναι κάλπικος και μαϊμού ``.

Από 1η Ιανουαρίου θα ισχύσουν τα ΠΔ για τους μετανάστες.

Από την 1η Ιανουαρίου 1998 θα ισχύσουν τα δύο Προεδρικά Διατάγματα που καταργούν το καθεστώς του "λαθρομετανάστη" -που δημιούργησε ο Νόμος 1975 του 1992- για τους οικονομικούς μετανάστες στη χώρα μας. Από την 1η Ιανουαρίου οι μετανάστες καλούνται στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για καταγραφή. Οσοι προσέλθουν θα πάρουν την προσωρινή Λευκή Κάρτα παραμονής και εργασίας. Κατά τη διάρκεια της καταγραφής δεν θα γίνει καμμιά απόλυση μετανάστη που έχει μπει στις διαδικασίες του ΟΑΕΔ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ δεν αποκτά τον Ρουμάνο Νίκο Παντούρου.

Ονειρο ήταν και πάει, η απόκτηση του Ρουμάνου μεσοεπιθετικού, Νίκα Παντούρου από την ΑΕΚ, αφού σύμφωνα με τον Πορτογάλο μάνατζερ του παίκτη,η πρόταση της ΑΕΚ είναι υποτιμητική για την αξία του παίκτη και δεν είναι δυνατόν να την αποδεχθεί η Μπενφίκα. Η κυπελλούχος Ελλάδας, ενώ αρχικά είχε προτείνει για την απόκτηση του Παντούρου 280 εκατομμύρια δραμές, τώρα ``έκανε πίσω`` και προσέφερε τα ...μισά, με αποτέλεσμα την αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση της μεταγραφής του στην ``Ενωση``. Στο μεταξύ, ακριβά πλήρωσε ο αμυντικός της ΑΕΚ, Μιχάλης Βλάχος την αντίδραση του να πετάξει την φανέλα του στον πάγκο της ομάδας του, μόλις ο Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, τον έκανε αλλαγή στο 22-ο λεπτό του αγώνα με την Βέροια, αφού η διοίκηση της ``Ενωσης``, αποφάσισε σήμερα να τον ``τοποθετήσει`` σε τρίμηνη ``καραντίνα`` και να τον παύσει από αρχηγό της ομάδας.

Το μεσημέρι θα γίνουν οι 13 από τους 16 επαναληπτικούς αγώνες για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας.

Το μεσημέρι θα γίνουν οι 13 από τους 16 επαναληπτικούς αγώνες για τον τρίτο γύρο του κυπέλλου. Τα παιχνίδια Ιάλυσος-Αρης και Πανιώνιος-Πανελευσινιακός, θα γίνουν την Πέμπτη, ενώ ο σημαντικότερος αγώνας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Ηρακλή, θα διεξαχθεί την παραμονή των Χριστουγέννων στο Ολυμπιακό στάδιο. Το σημερινό πρόγραμμα, περιλαμβάνει τις εξής συναντήσεις: Προοδευτική-ΠΑΟΚ, Ορφέας Αλεξανδρούπολης-Απόλλων, Πανηλειακός- Αιγάλεω Παναθηναϊκός-Ορέστης Ορεστιάδας, ΑΕΚ-Ξάνθη, Παναχαϊκή-Απόλλων Λάρισας Καβάλα-Καλαμαριά, Καρδίτσα-Αγροτικός Αστέρας, Καλαμάτα-ΟΦΗ, Αθηναϊκός-Εδεσσαϊκός, Ιωνικός-Εθνικός Παναιτωλικός-Βέροια και Νίκη Βόλου- Πανσερραϊκός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,94 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,16, γαλλικό φράγκο προς 47,57, λίρα Αγγλίας προς 475,73, ελβετικό φράγκο προς 197,63, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,60, τη λίρα Κύπρου προς 544,04 και την ECU προς 315,65 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός με τοπικές βροχές και ενίσχυση των νότιων ανέμων προβλέπεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Oι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί ως πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 15, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 18 και στο Αιγαίο 13 με 20 βαθμούς.Νεφώσεις θα έχουν σήμερα η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη που αργότερα θα αυξηθούν και πιθανόν να βρέξει αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 10 με 17 βαθμούς στην Αθήνα και 9 με 15 στη Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 3 December 1997 - 8:00:19 UTC