Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προβλήματα στις συγκοινωνίες από την κακοκαιρία.
- Προανάκριση για τη σύγκρουση δύο πλοίων ανοιχτά του Σουνίου.
- Συζήτηση στις Βρυξέλλες για συμμετοχή της 'Αγκυρας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη.
- Μπούμερανγκ για την 'Αγκυρα η αναθεωρητική της πολιτική δηλώνει ο Τσοχατζόπουλος.
- Συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ και στη Βουλή για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.
- Επικρίσεις Τσοβόλα για κυβερνητική πολιτική στο θέμα των ΝΑΤΟϊκών στρατηγείων.
- Το Κυπριακό προτεραιότητα για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.
- Λήστεψαν και δολοφόνησαν συνεταιριστή στο Ηράκλειο.
- Την Τρίτη λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό του Δημοσίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προβλήματα στις συγκοινωνίες από την κακοκαιρία.

Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί στις συγκοινωνίες η κακοκαιρία που πλήτει τη χώρα. Σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της δυτικής Μακεδονίας, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της χιονόπτωσης. Προβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών και τα δρομολόγια των πλοίων δημιούργησαν οι θυελλώδεις άνεμοι και η θαλασσοταραχή. Απαγορεύτηκε εξάλλου ο απόπλους των πλοίων για τα νησιά του νοτιανατολικού Αιγαίου, του νοτιανατολικού Κρητικού και την Κάρπαθο.

Προανάκριση για τη σύγκρουση δύο πλοίων ανοιχτά του Σουνίου.

Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Πειραιά για τις συνθήκες σύγκρουσης δύο φορτηγών πλοίων ανοικτά του Σουνίου. Το μικρό φορτηγό "Σέλτικ Γουόριορ" με σημαία Μπαχαμών συγκρούστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου με το υπό σημαία Αντίγκουας φορτηγό πλοίο "ΑΝΑΓΚΡΕΤ" το οποίο κατευθυνόταν για την Ιταλία. Οι 9 πολωνοί ναυτικοί που αποτελούσαν το πλήρωμα του "Σέλτικ" που ήταν φορτωμένο με εμπορευματοκιβωτια και είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά για τη Βηρυττό, περισυνελέγησαν σώοι από το "Αναγκρέτ" ενώ το πλοίο τους βυθίστηκε.

Συζήτηση στις Βρυξέλλες για συμμετοχή της 'Αγκυρας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη.

Διεξάγεται αύριο στις Βρυξέλλες η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπου θα συζητηθεί το σχέδιο της λουξεμβουργιανής προεδρίας, το οποίο προβλέπει και τη συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη. Η Ελλάδα δεν θα άρει τις επιφυλάξεις της αν δεν γίνουν αποδεκτοί απο την Τουρκία οι όροι που έχει θέσει για το Κυπριακό και το δικαστήριο της Χάγης.

Μπούμερανγκ για την 'Αγκυρα η αναθεωρητική της πολιτική δηλώνει ο Τσοχατζόπουλος.

Κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, διαπιστώνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στη γερμανόφωνη ελβετική εφημερίδα "Νόϊε Τσίριχερ Τσάιτουγκ". Ο κ. Τσοχατζόπουλος τονίζει οτι η προσπάθεια της Τουρκίας να αλλάξει το στάτους-κβο στο Αιγαίο, μπορεί να αποβεί ένα επικίνδυνο μπούμεραγκ εναντίον της, καθώς υπάρχουν χώρες που επιθυμούν την αναθεώρηση των συνθηκών για το καθεστώς του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων.

Συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ και στη Βουλή για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ αναμένεται να απασχολήσει μεταξύ άλλων θεμάτων και την αυριανή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Την Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας 'Ακης Τσοχατζόπουλος θα ενημερώσει την επιτροπή Εξωτερικών και 'Αμυνας της Βουλής.

Επικρίσεις Τσοβόλα για κυβερνητική πολιτική στο θέμα των ΝΑΤΟϊκών στρατηγείων.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης για την αποδοχήτης νέας δομής του ΝΑΤΟ, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας, μιλώντας στην 7-η σύνοδο της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την Τουρκία και χαρακτήρισε εσχάτη προδοσία την απεμπόλιση των εθνικών δικαίων.

Το Κυπριακό προτεραιότητα για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.

Περισσότερο ενωμένος αναδείχθηκε ο ομογενειακός ελληνισμός απο την πρώτη τακτική συνέλευση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, εκτίμησε σήμερα ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Συμβουλίου, 'Αντριου 'Αθενς. Ως πρωταρχικό ζήτημα για το ΣΑΕ τίθεται η παρέμβαση του οργανωμένου ελληνισμού στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων υπέρ των εθνικών θεμάτων, με πρώτη προτεραιότητα το Κυπριακό.

Λήστεψαν και δολοφόνησαν συνεταιριστή στο Ηράκλειο.

Δολοφονημένος από ένοπλους ληστές βρέθηκε στο σπίτι του ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Γωνιών Ηρακλείου Κρήτης, Γιάννης Καρκανάκης, που είχε παραλάβει ποσό 50 εκατομμυρίων για να τα μοιράσει στους συνεταιριστές ως επιδότηση για το λάδι. Πριν τον σκοτώσουν ο Καρκανάκης είχε προλάβει να τραυματίσει τον Ζαχαρία Λαγουδάκη, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ηρακλείου. Οι άλλοι δύο ληστές αναζητούνται.

Την Τρίτη λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό του Δημοσίου.

Μέχρι και τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Τρίτης θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συμμετοχής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Φεβρουαρίου για την πρόσληψη 2.353 υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα. Στις νομαρχίες της Αττικής μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 17 χιλιάδες αιτήσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλωσε η απόσταση που χωρίζει την πρωτοπόρο ΑΕΚ από τον δεύτερο Ολυμπιακό, μετά τη χθεσινή ισοπαλία 1-1 των ερυθρόλευκων στον Πύργο με τον Πανηλεικό και τη σημερινή νίκη με 2-1 του Δικέφαλου επί του Εθνικού. Τρεις βαθμοί χωρίζουν πλέον ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην 13η αγωνιστική που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση των γηπεδούχων. Η Καλαμάτα νίκησε με 2-0 τον Αθηναϊκό, ο Ιωνικός τον Ηρακλή 1-0, ο Παναθηναϊκός την Καβάλα 4-1, ο ΟΦΗ τη Βέροια 3-0, ο ΠΑΟΚ τον Απόλλωνα 1-0, και ο Πανιώνιοςτην Προοδευτική 4-0. Η 13η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συνάντηση Ξάνθη-Παναχαϊκή.

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 57-51 στον τελευταίο αγώνα της 10ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας καλαθοσφαίρισης. Οι Πειραιώτες περέμεινα έτσι μαζί με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στον άλλο αγώνα της ημέρας ο Σπόρτιγκ νίκησε εκτός έδρας τη Λάρισα με 68-67, πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Στη βαθμολογία προηγούνται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με 19 βαθμούς, έναντι 17 του Αρη και του ΠΑΟΚ, 16 του Ηρακλείου, της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και του Περιστερίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 282,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 37, γαλλικό φράγκο προς 47,62, λίρα Αγγλίας προς 469,62, ελβετικό φράγκο προς 197,41, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,96, τη λίρα Κύπρου προς 544,56 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 315,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις αναμένονται τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα νότια. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με βροχές τις πρωϊνές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 6 έως 10 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινά, αλλά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 7 December 1997 - 19:00:20 UTC