Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προειδοποίηση προς τους διαφωνούντες απο τον Κώστα Σημίτη.
- Δεν απεμπολούνται εθνικά συμφέροντα με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.
- Επιφυλάξεις της Ελλάδας για συμμετοχή της Τουρκίας στη Διάσκεψη.
- Στη Βουλή συζήτηση για πορεία προς την ΟΝΕ .
- Επανεκλέγεται ο Ιωάννης Παπαθανασίου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
- Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία αιτήσεων διαγωνισμού για το Δημόσιο.
- Χωρίς μέσα συγκοινωνίας απο τις 10 εως τις 3 το απόγευμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με αποκλεισμό της έδρας για 7 αγωνιστικές ημέρες τιμωρήθηκε ο Ιωνικός για τα πρόσφατα έκτροπα φιλάθλων του.
- "Μία ανάσα" από την απόκτηση του νεαρού μεσοεπιθετικού του ΟΦΗ, Κώστα Κιάσσου βρίσκεται η ΑΕΚ.
- Η Παναχαϊκή, σε αγώνα της 13ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Ξάνθη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προειδοποίηση προς τους διαφωνούντες απο τον Κώστα Σημίτη.

"Δεν υπάρχει λόγος να είμαστε στην εξουσία αν δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας", δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, προς τους διαφωνούντες, στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, προσθέτοντας οτι "όποιοι νομίζουν ότι δεν μπορούν να συμφωνήσουν με την πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να πάρουν τις αποφάσεις τους". Πάντως, ο κ. Σημίτης τάχθηκε κατά της επίλυσης των διαφορών με "σκληρές διαδικασίες". Την ανάγκη για κανόνες συλλογικότητας ζήτησαν ολα τα μέλη του οργάνου.

Δεν απεμπολούνται εθνικά συμφέροντα με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στη νέα δομή του ΝΑΤΟ ήταν πολιτική απόφαση ενταγμένη στην πάγια εθνική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σε χθεσινή του συνέντευξη, προσθέτοντας κατηγορηματικά οτι διασφαλίστηκαν πλήρως τα εθνικά συμφέροντα της χωρας. Ο υπουργός Αμυνας χαρακτήρισε αδιέξοδη την πρόταση του υπουργού Παιδείας, προσθέτοντας οτι ο κ. Αρσένης διαφωνεί επι της τακτικής και όχι επι της ουσίας. Επικρίσεις απο την αντιπολίτευση για στη συμφωνία της κυβέρνησης για το ΝΑΤΟ.

Επιφυλάξεις της Ελλάδας για συμμετοχή της Τουρκίας στη Διάσκεψη.

Η Ελλάδα διαφωνεί με τη θεσμοθέτηση της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης, που παρουσίασε στο Συμβούλιο των 15 υπουργών Εξωτερικών, η λουξεμβουργιανή προεδρία, που προβλέπει συμμετοχή της Τουρκίας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος. Η Αγκυρα πρέπει να αναγνωρίσει τους κανόνες συμπεριφοράς της ΕΕ για εκδημοκρατισμό, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να μην προβάλει εμπόδια στην πορεία ένταξης της Κύπρου στον ευρωπαϊκό οργανισμό, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Στη Βουλή συζήτηση για πορεία προς την ΟΝΕ .

Η πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ, θα συζητηθεί σήμερα σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, την ώρα που ειδικοί του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου βρίσκονται ήδη στην Αθήνα. Την Πέμπτη αρχίζει στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Στο μεταξύ, άκαρπη απέβη η χθεσινή συνάντηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, καθώς ο υπουργός παρέμεινε αμετακίνητος στις θέσεις της κυβέρνησης για τη φορολογική πολιτική.

Επανεκλέγεται ο Ιωάννης Παπαθανασίου ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Νίκη πέτυχε στις εκλογές του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο συνδυασμός της "Νέας Επιμελητηριακής Πορείας" του σημερινού Προέδρου, Ιωάννη Παπαθανασίου, με ποσοστό περίπου 60%. Ο συνδιασμός "Επιμελητηριακή Ανανέωση" συγκέντρωσε 37%.

Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία αιτήσεων διαγωνισμού για το Δημόσιο.

Λήγει τα μεσάνυκτα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, για την πρόσληψη 2.353 διοικητικών υπαλλήλων. Μέχρις στιγμής, εκτιμάται ότι έχουν υποβληθεί περίπου 60.000 αιτήσεις στις νομαρχίες όλης της Ελλάδας. Δεν αναμένεται ωστόσο ο αριθμός αυτός να φθάσει ή να ξεπεράσει τις περίπου 107.000 αιτήσεις, που είχαν υποβληθεί στον προηγούμενο γραπτό διαγωνισμό.

Χωρίς μέσα συγκοινωνίας απο τις 10 εως τις 3 το απόγευμα.

Ταλαιπωρία θα αντιμετωπίσει σήμερα το κοινό για τις μετακινήσεις του σε Αθήνα και Πειραιά, καθώς οι οδηγοί όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες απεργούν ζητώντας τον εκσυγχρονισμό των συγκοινωνιών, ανανέωση του στόλου, πρόσληψη νέων οδηγών και βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με αποκλεισμό της έδρας για 7 αγωνιστικές ημέρες τιμωρήθηκε ο Ιωνικός για τα πρόσφατα έκτροπα φιλάθλων του.

Βαρύς έπεσε ο ``πέλεκυς`` της αθλητικής δικαιοσύνης στον Ιωνικό, ο οποίος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για επτά αγωνιστικές ημέρες, συνολικά, λόγω των επεισοδίων οπαδών και παραγόντων του στους αγώνες με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, που έγιναν στο γήπεδο της Νεάπολης. Παράλληλα, με αποκλεισμό 1 αγωνιστικής τιμωρήθηκαν, για επεισόδια οπαδών τους, ο Ολυμπιακός,ο Παναθηναϊκός και ο Πανηλειακός,ενώ ο αθλητικός δικαστής Γιώργος Παπαϊωάννου, που ήταν και ο πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής υπέβαλε την παραίτησή του μόλις υπέγραψε τις αποφάσεις αυτές.

"Μία ανάσα" από την απόκτηση του νεαρού μεσοεπιθετικού του ΟΦΗ, Κώστα Κιάσσου βρίσκεται η ΑΕΚ.

"Μία ανάσα" από την απόκτηση του νεαρού μεσοεπιθετικού του ΟΦΗ, Κώστα Κιάσσου βρίσκεται η ΑΕΚ, αφού σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία. Ο Κιάσσος βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, τον ταμία της ΠΑΕ ΟΦΗ, Κώστα Καζανάκη και τον προπονητή της ομάδας, Εγκε Γκέραρντ, επιθυμεί ``διακαώς`` την ένταξη του στην ΑΕΚ και μάλιστα έχει συμφωνήσει να πάρει 60 εκατομμύρια δραχμές για τέσσερα χρόνια. Από την πλευρά τους, οι Κρητικοί θέλουν 150 εκατομμύρια δραχμές και δύο παίκτες (Παυλόπουλο, Κεφαλά).

Η Παναχαϊκή, σε αγώνα της 13ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Ξάνθη.

Η Παναχαϊκή, σε αγώνα της 13ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Ξάνθη, με γκολ του Βασίλι Νοβοχάτσκι στο 48ο λεπτό. Ετσι τώρα η Παναχαϊκή με 16 βαθμούς μοιράζεται τη 10η θέση μαζί με Πανιώνιο και Πανηλειακό, ενώ η Ξάνθη με 20 βαθμούς παρέμεινε στην 7η με τον ΟΦΗ και προηγείται η ΑΕΚ με 34 βαθμούς, έναντι 31 του Ολυμπιακού και 30 του Παναθηναϊκού και του Ιωνικού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,59 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,11, γαλλικό φράγκο προς 47,53, λίρα Αγγλίας προς 470,89, ελβετικό φράγκο προς 196,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,57, τη λίρα Κύπρου προς 542,94 και την ECU προς 315,52 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί το κρύο θα είναι αισθητό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 10, στα δυτικά 0 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 14 βαθμούς.Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής το πρωί θα εχει η Αττική, με βόρειους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί 5 με 13 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη, με βόρειους μέτριους ανέμους και το θερμόμετρο θα δείξει 1 με 10 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 9 December 1997 - 8:00:15 UTC