Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνει αύριο ο Κώστας Σημίτης για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Λουξεμβούργου.
- Συνεχίζονται τα προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία. Δεκάδες αποκλεισμένα χωριά σε Τρίκαλα, Φθιώτιδα και Ροδόπη.
- Στη θάλασσα τέσσερα αυτοκίνητα λόγω της κακοκαιρίας, αγνοείται η τύχη του 40χρονου Μαρίνου Παναγάκη.
- Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για οικονομική πολιτική και προϋπολογισμό.
- Υποτονική η κίνηση στην αγορά. Αρχισε από σήμερα η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων.
- Επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στην Ουκρανία, κάτω από πολικό ψύχος. Στους -18 το θερμόμετρο στο Κίεβο.
- Με νέες κινητοποιήσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων απειλούν ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές της Ολυμπιακής.
- Αίσιο τέλος για τρία ανήλικα παιδιά από τη βόρειο Ηπειρο που είχαν εγκλωβιστεί για δύο μέρες σε ασανσέρ πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνει αύριο ο Κώστας Σημίτης για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Λουξεμβούργου.

Τους πολιτικούς αρχηγούς θα ενημερώσει κατ' ιδίαν αύριο ο πρωθυπουργός, για τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού συμβουλίου του Λουξεμβούργου και κυρίως σε ό, τι αφορά τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Τουρκία και την Κύπρο. Την Πέμπτη ο κ.Σημίτης θα ενημερώσει και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε το ενδεχόμενο σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Στην Κύπρο ο Ραούφ Ντενκτάς επανέλαβε ότι διακόπτονται οι διακοινοτικές συνομιλίες.

Συνεχίζονται τα προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία. Δεκάδες αποκλεισμένα χωριά σε Τρίκαλα, Φθιώτιδα και Ροδόπη.

Παρά τη σχετική ύφεση που παρουσίασε η κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα συνεχίζονται τα προβλήματα που προκάλεσαν οι καταρρακτώδειες βροχές και οι χιονοπτώσεις του τελευταίου διημέρου. Δεκάδες χωριά στα Τρίκαλα, τη Φθιώτιδα και τη Ροδόπη παραμένουν αποκλεισμένα από τα χιόνια, ενώ η κίνηση των οχημάτων σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου γίνεται με αλυσίδες. Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα στις θαλάσσιες και εναέριες συγκοινωνίες, ενώ εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής, δημιουργήθηκαν προβλήματα και στην Αθήνα.

Στη θάλασσα τέσσερα αυτοκίνητα λόγω της κακοκαιρίας, αγνοείται η τύχη του 40χρονου Μαρίνου Παναγάκη.

Αγνοείται η τύχη του 48χρονου Μαρίνου Παναγάκη το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από χείμαρρο, στην περιοχή της Μεσσηνίας, ενώ μια 23χρονη κοπέλα που επέβαινε κατάφερε να διασωθεί. Στο μεταξύ, τρία αυτοκίνητα έπεσαν στη θάλασσα, στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας κακών χειρισμών και της κακακαιρίας που επικρατούσε. Ευτυχώς όμως οι επιβάινοντες στα αυτοκίνητα κατάφεραν να τα εγκαταλείψουν εγκαίρως και περισυνελλέγησαν σώοι.

Επίθεση της ΝΔ στην κυβέρνηση για οικονομική πολιτική και προϋπολογισμό.

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική και τον προϋπολογισμό, εξαπέλυσε η ΝΔ, χαρακτηρίζοντας ως σημαντικό πολιτικό ολίσθημα το γεγονός ότι η χώρα μας μπαίνει οριστικά στο περιθώριο της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης. Παράλληλα εκτιμά ότι ο προϋπολογισμός δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας. Το θέμα του προϋπολογισμού συζητήθηκε σε κοινή συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής και της πολιτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ.

Υποτονική η κίνηση στην αγορά. Αρχισε από σήμερα η εφαρμογή του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων.

Υποτονική ήταν η κίνηση στην αγορά, πρώτη μέρα εφαρμογής του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων, που θα συνεχιστεί μέχρι τις 3 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα οι εφοριακοί συνεχίζουν τους ελέγχους στην αγορά για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της αισχροκέρδειας και στο στόχαστρο βρίσκονται περίπου 350.000 επιχειρήσεις, καταστήματα και κέντρα διασκέδασης και αδυνατίσματος.

Επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας στην Ουκρανία, κάτω από πολικό ψύχος. Στους -18 το θερμόμετρο στο Κίεβο.

Με ιδιαίτερη θερμότητα, παρά τα χιόνια και το πολικό ψύχος που επικρατούσε, υποδέχθηκε η ουκρανική ηγεσία τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, που άρχισε τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο. Κατά τη διάρκεια τις επίσκεψης πρόκειται να υπογραφούν ανάμεσα στις δύο χώρες τρεις συμφωνίες, μία προξενική, μία γεωργική και μία εμπορική.

Με νέες κινητοποιήσεις τις ημέρες των Χριστουγέννων απειλούν ιπτάμενοι συνοδοί και φροντιστές της Ολυμπιακής.

Νέος κύκλος ταλαιπωρίας αναμένει τους επιβάτες της Ολυμπιακής καθώς οι ιπτάμενοι φροντιστές και συνοδοί απειλούν με κινητοποιήσεις, αν μέχρι την Τετάρτη η κυβέρνηση δεν δεσμευθεί για τη μονιμοποίηση 270 εκτάκτων συναδέλφων τους.Οι ιπτάμενοι έχουν προγραμματίσει να απέχουν από την υπερωριακή εργασία, γεγονός που πρακτικά σημαίνει πολύωρες καθυστερήσεις ή και ματαιώσεις πτήσεων.

Αίσιο τέλος για τρία ανήλικα παιδιά από τη βόρειο Ηπειρο που είχαν εγκλωβιστεί για δύο μέρες σε ασανσέρ πολυκατοικίας στο Γαλάτσι.

Αίσιο τέλος είχε τελικά η περιπέτεια τριών ανήλικων παιδιών, ηλικίας από 6 μέχρι 10 ετών, από τη Βόρεια Ηπειρο, τα οποία είχαν εξαφανισθεί από το Σάββατο.Τα παιδιά βρέθηκαν στο ασανσέρ πολυκατοικίας στο Γαλάτσι, όπου εγκλωβίσθηκαν λόγω βλάβης του ανελκυστήρα. Τα τρία παιδιά απελευθερώθηκαν με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και παραδόθηκαν στους γονείς τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρέθηκε και πάλι η ΑΕΚ μετά τη νίκη της στο Βύρωνα επί του Αθηναϊκού με 1-0. Η ομάδα του Ντουμιτρίου δεν έδειξε να δυσκολεύεται από το βαρύ γήπεδο, αφού μετά το νικητήριο τέρμα στο 43' του Νικολαϊδη, που έφτασε και αυτός την πρώτη θέση των σκόρερς με 10 τέρματα, δεν κινδύνευσε ούτε μία φορά. Ετσι, μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής η ΑΕΚ είναι πρώτη με 37 βαθμούς, έναντι 34 του Ολυμπιακού και 33 του Παναθηναϊκού.

Τελικά δεν έγινε ούτε σήμερα ο αγώνας ανάμεσα σε Ιωνικό και Καλαμάτα στο γήπεδο της Λαμίας, καθώς το γήπεδο κρίθηκε ακατάλληλο από τον διαιτητή της συνάντησης Καλαθενό. Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα θα ορισθεί από την ΕΠΑΕ εντός 15 ημερών, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.

Απόλυτη ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου στην Πάτρα, ένα αποτέλεσμα που επέτρεψε στους πρωταθλητές να μείνουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, περιμένοντας ένα μελλοντικό στραβοπάτημα της πρωτοπόρου ΑΕΚ. Στο μεταξύ, αύριο ή το αργότερο την Τετάρτη θα καθορισθεί το ποδοσφαιρικό μέλλον του Σαμπανάτζοβιτς στον Ολυμπιακό, καθώς ο Μαυροβούνιος θα συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Λούβαρη.

Ανέλπιστα ευνοϊκή εξέλιξη έχει η αποθεραπεία του Φρατζέσκου και όπως όλα δείχνουν ο δεξιοτέχνης άσος του ΠΑΟΚ θα επανέλθει την Κυριακή, στο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στη Βέροια που θα γίνει στην Τούμπα. Στο μεταξύ με χρηματικό πρόστιμο 100.000 δραχμών τιμωρήθηκε για αγωνιστικό παράπτωμα ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Χρήστος Βελλής.

Με τις απουσίες των Αλεξόπουλου, Λυμπερόπουλου, Γκούμα και Μπασινά ξεκίνησε την προετοιμασία του ο Παναθηναϊκός για τον αγώνα με τον Ιωνικό, καθώς οι νεαροί παίχτες αναχώρησαν με την εθνική ελπίδων για την Αγγλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,94, γαλλικό φράγκο προς 47,75, λίρα Αγγλίας προς 465,19, ελβετικό φράγκο προς 197,81, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,34, τη λίρα Κύπρου προς 545,05 και την ECU προς 315,63 δραχμές.

Σε ιδιαίτερο υποτονικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1523,32 μονάδες, ενισχυμένος σε ποσοστό 0,40%, ενώ στη διάρκεια των συναλλαγών παρουσίαζε άνοδο μέχρι και 1,47%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, φθάνοντας τα 10,7 δισ. δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές θα έχει αύριο η δυτική Ελλάδα, αλλά στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις, καθώς η έντασή τους θα φθάνει τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -2 με 5 βαθμούς, στα δυτικά 2 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα 5 με 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπεται ασθενής βροχή στα βόρεια του νομού, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα, οι άνεμοι θα είναι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 4 με 9 βαθμούς Κελσίου. Χιονόνερο στην πόλη και χιόνια στα γύρω ορεινά, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία μηδέν με 5 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 15 December 1997 - 20:00:15 UTC