Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δεν επιδιώκουμε τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την Ευρώπη, αλλά θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά όποια πρόκληση,δήλωσε ο πρωθυπουργός.
- Χρήσιμη η συζήτηση, δήλωσε πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί, ενώ ο κ.Σημίτης απέρριψε αίτημα για σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών.
- Δεν θα θέσει η Τουρκία βέτο στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
- Αρχίζει αύριο στη βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Νεκρώνει την Πέμπτη η Ελλάδα από την απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
- Δριμύ κατηγορώ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας.
- Δεν θα απεργήσουν τελικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ικανοποιήθηκε το οικονομικό τους αίτημα.
- Να αναλάβουν οι ΠΑΕ την τήρηση της τάξης στα γήπεδα πρότεινε ο Γιώργος Ρωμαίος.
- Ενας 65χρονος κτηνοτρόφος από την Καβάλα έχασε τη ζωή του από το πολικό ψύχος. Στους -10 το θερμόμετρο στο Νευροκόπι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεν επιδιώκουμε τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την Ευρώπη, αλλά θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά όποια πρόκληση,δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα δεν επιδιώκει τον αποκλεισμό της Τουρκίας από την Ευρώπη και επιθυμεί την ειρήνη στην περιοχή, αλλά θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα οποιαδήποτε πρόκληση, τόνισε ο πρωθυπουργός μετά τις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ.Σημίτης χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση και εκτίμησε πως η Τουρκία δεν θα αποτολμήσει κλιμάκωση της έντασης, γιατί δεν συμφέρει την ίδια, αλλά δεν απέκλεισε κι ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Χρήσιμη η συζήτηση, δήλωσε πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί, ενώ ο κ.Σημίτης απέρριψε αίτημα για σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών.

Για θετικές εξελίξεις στο Λουξεμβούργο έκανε λόγο ο Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη εθνικής συνεννόησης. Σε τακτικό ελιγμό συμφερόντων των ισχυρών της Ευρώπης, απέδωσε η Αλέκα Παπαρήγα τις εξελίξεις στο Λουξεμβούργο, ενώ οι κύριοι Κωνσταντόπουλος και Τσοβόλας ζήτησαν σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών, κάτι που απέρριψε ο πρωθυπουργός. Την Πέμπτη ο κ.Σημίτης θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δεν θα θέσει η Τουρκία βέτο στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Στροφή 180 μοιρών έκανε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ δεν συνδέεται με τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες αποφάσεις του Λουξεμβούργου, δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ.Τζεμ τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του έργου των επιτροπών σοφών των δύο χωρών, αλλά άφησε και πάλι να αιωρούνται οι απειλές περί προσάρτησης της κατεχόμενης βόρειας Κύπρου.

Αρχίζει αύριο στη βουλή η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Νεκρώνει την Πέμπτη η Ελλάδα από την απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Αρχίζει αύριο στην ολομέλεια της βουλής η συζήτηση για τον προϋπολογισμό, που θα ολοκληρωθεί με τη σχετική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Την Πέμπτη, θα νεκρώσει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Για πρώτη φορά, στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς που θα απεργήσουν όλο το 24ωρο, σε τρένα,λεωφορεία, ηλεκτρικό και Ολυμπιακή. Στα πλοία θα γίνει τετράωρη στάση εργασίας 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Δριμύ κατηγορώ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας.

Για λογιστικά τεχνάσματα και αφανές έλλειμμα 15,5 τρις δρχ, έκανε λόγο σε συνέντευξή του ο Κων. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδυναμία προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών και προβλέποντας κοινωνική αναταραχή. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, απάντησε ο Γιάννος Παπαντωνίου. Για εισπρακτική πολιτική κατηγόρησε την κυβέρνηση και ο Αντώνης Σαμαράς και χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό εικονικό αριθμογράφημα.

Δεν θα απεργήσουν τελικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ικανοποιήθηκε το οικονομικό τους αίτημα.

Δεν θα κάνουμε τελικά Χριστούγεννα με σκουπίδια, καθώς το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, ότι θα καταβληθεί από την κυβέρνηση ποσό ύψους 10 δις δρχ για να καλυφθούν μισθοί και δώρα Χριστουγέννων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Να αναλάβουν οι ΠΑΕ την τήρηση της τάξης στα γήπεδα πρότεινε ο Γιώργος Ρωμαίος.

Σειρά μέτρων για την περιφρούρηση των γηπέδων κατά τους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ανακοίνωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνεται η εισαγωγή ηλεκτρονικών θυρών, η τοποθέτηση κάμερας σε όλα τα γήπεδα και η δημιουργία εθελοντικού σώματος από μέλη των συνδέσμων για την τήρηση της τάξης μέσα στα γήπεδα. Προτείνεται επίσης να περιορισθεί ο αριθμός των προσώπων που εισέρχονται στους αγωνιστικούς χώρους.

Ενας 65χρονος κτηνοτρόφος από την Καβάλα έχασε τη ζωή του από το πολικό ψύχος. Στους -10 το θερμόμετρο στο Νευροκόπι.

Ενας 65χρονος κτηνοτρόφος από τη Νέα Πέραμο Καβάλας, έχασε τη ζωή του από το πολικό ψύχος που επικρατεί στην περιοχή. Οι θερμοκρασίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βρίσκονται κάτω από το μηδέν και στο Νευροκόπι το θερμόμετρο έδειξε -10 βαθμούς. Στο μεταξύ, συνεχίζουν να παραμένουν δεκάδες χωριά αποκλεισμένα στη Ροδόπη και την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού δικτύου η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κλήρωση για την προημιτελική φάση του κυπέλλου κυπελλούχων που θα γίνει αύριο στη Γενεύη. Κι αυτό γιατί στη διοργάνωση μετέχει η ΑΕΚ, στην οποία έχουν στραφεί οι ελληνικές ελπίδες για την κατάκτηση της 8ης θέσης στον πίνακα της ΟΥΕΦΑ, που θα επιτρέψει στη χώρα μας να έχει 2 ομάδες στο τσάμπιονς λιγκ της επομένης περιόδου και 3 στο ΟΥΕΦΑ της μεθεπομένης. Αντίπαλος της ``Ενωσης`` σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης θα είναι μια εκ των Λοκομοτίβ Μόσχας, Μπέτις,Ρόντα, Στουτγκάρδη, Σλάβια Πράγας, Τσέλσι και Βιτσέντσα. Οι πρώτοι αγώνες των προημιτελικών θα γίνουν στις 5 Μαρτίου και οι επαναληπτικοί στις 19 του ίδιου μήνα. Ακόμη αύριο θα διεξαχθεί και η κλήρωση για τα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ και του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Και μπορεί οι ``κιτρινόμαυροι`` να μην γνωρίζουν ποιά θα είναι η αντίπαλός τους στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων, ωστόσο ξέρουν από σήμερα που θα γίνει ο τελικός της διοργάνωσης, στην περίπτωση φυσικά που φτάσουν μέχρι εκεί. Στο στάδιο ``Ρασούντα`` της Στοκχόλμης, λοιπόν, θα διεξαχθεί στις 13 Μαϊου ο τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, όπως ανακοίνωσε η ΟΥΕΦΑ στην Γενεύη. Ο τελικός του Τσάμπιονς Λίγκ θα διεξαχθεί στις 20 Μαϊου στο Αμστερνταμ, ο τελικός του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, που θα διεξαχθεί γιά πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού σε ένα παιχνίδι, θα γίνει στις 6 Μαϊου στο στάδιο Πάρκ Ντε Πρένς του Παρισιού, ενώ το Σούπερ Κάπ θα διεξαχθεί στις 28 Αυγούστου στο Μονακό.

Με ποινή φυλάκισης έξι μηνών, τιμωρήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο τέως πρόεδρος του ΤΑΚ Αρης, Ζαφείρης Σαμολαδάς, επειδή πέρυσι, σαν χορηγός του τμήματος μπάσκετ, δεν κατέβαλε στον Τζανή Σταυρακόπουλο το ποσό των 19 εκατομμυρίων δραχμών, όπως προέβλεπε το συμβόλαιο του. Ο παίκτης κατέθεσε μήνυση σε βάρος του κ. Σαμολαδά, με συνέπεια την παραπάνω απόφαση. Ο τέως πρόεδρος του ΤΑΚ Αρη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,70 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,03, γαλλικό φράγκο προς 47,77, λίρα Αγγλίας προς 464,38, ελβετικό φράγκο προς 198,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,38, τη λίρα Κύπρου προς 546,07 και την ECU προς 315,73 δραχμές.

Η υποτονική δραστηριότητα και οι μικρές πτωτικες τάσεις χαρακτήρισαν την εικόνα της αγοράς στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1515,19 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 0,53%. Η αξία των συναλλαγών για δεύτερη συνεδρίαση κυμάνθηκε σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και έφθασε τα 10,2 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ' όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -4 με 5 βαθμούς, στα δυτικά 2 με 12 και στην υπόλοιπη χώρα 5 με 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα ενδέχεται να βρέξει, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα, οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει 4 με 9 βαθμούς. Χιονόνερο στην πόλη και χιόνια στα γύρω ορεινά, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 2 με 5 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 16 December 1997 - 20:00:20 UTC