Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,18/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κανένα ίχνος από το ουκρανικό αεροσκάφος με τους 41 Ελληνες και 29 αλλοδαπούς επιβάτες. Οι έρευνες θα συνεχισθούν αύριο το πρωί.
- Η λειτουργία του ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης μπορεί να είχε αποτρέψει το δυστύχημα, παραδέχεται ο Τ. Μαντέλης.
- Γενικό μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες σήμερα στην Αθήνα, λόγω της απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
- Αποκλεισμένα χωριά από τα χιόνια και τσουχτερό κρύο, είναι τα βασικά στοιχεία της κακοκαιρίας που πλήτει την Ελλάδα.
- Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο Κώστας Σημίτης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Λουξεμβούργο.
- Στα περσινά επίπεδα θα διαμορφωθεί το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, εκτιμά η Βάσω Παπανδρέου.
- Με φραστικούς διαξιφισμούς μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, συνεχίσθηκε σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κανένα ίχνος από το ουκρανικό αεροσκάφος με τους 41 Ελληνες και 29 αλλοδαπούς επιβάτες. Οι έρευνες θα συνεχισθούν αύριο το πρωί.

Διακόπηκαν λόγω της νύχτας οι έρευνες για τον εντοπισμό του ουκρανικού αεροσκάφους, το οποίο εικάζεται ότι έχει συντριβεί σε βουνοκορφή δυτικά της Κατερίνης, με αποτέλεσμα να αγνοούνται 70 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων οι 41 Ελληνες. Παρά τη γιγαντιαία κινητοποίηση της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού, δεν κατέστη δυνατόν να εντοπισθεί το αεροσκάφος, καθώς στην περιοχή επικρατεί χαμηλή νέφωση και κακές καιρικές συνθήκες. Οι έρευνες θα συνεχισθούν με μεγαλύτερη ένταση με το πρώτο φως της ημέρας.

Η λειτουργία του ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης μπορεί να είχε αποτρέψει το δυστύχημα, παραδέχεται ο Τ. Μαντέλης.

Το δυστύχημα επανέφερε στη δημοσιότητα και το θέμα έλλειψης ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Μεταφορών παραδέχθηκε ότι ενδεχομένως να είχε αποτραπεί το δυστύχημα αν υπήρχε το ραντάρ, το οποίο είναι μεν εγκατεστημένο, αλλά δεν λειτουργεί εξαιτίας αντιδράσεων κατοίκων της περιοχής. Το τελευταίο δεκαήμερο έχουν συντριβεί τρία σοβιετικής τεχνολογίας αεροσκάφη, με αποτέλεσμα πάνω από 250 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους. Τη λύπη τους εξέφρασαν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός.

Γενικό μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες σήμερα στην Αθήνα, λόγω της απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Επιτυχία σημείωσε κατά τους διοργανωτές, η 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Στην Αθήνα η συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, ήταν καθολική και κανένα μέσο μεταφοράς δεν κινήθηκε. Οι απεργοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κάννιγγος και πορεία προς τη βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα στον πρόεδρο του σώματος και τους εκπροσώπους των κομμάτων.

Αποκλεισμένα χωριά από τα χιόνια και τσουχτερό κρύο, είναι τα βασικά στοιχεία της κακοκαιρίας που πλήτει την Ελλάδα.

Συνεχίζονται τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία που πλήττει ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Πάνω από 25 χωριά και οικισμοί στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη παραμένουν αποκλεισμένα, ορισμένα από τα οποία χωρίς ηλεκτρικό και τηλέφωνο. Η θερμοκρασία κυμάνθηκε από -6 μέχρι 7 βαθμούς, ενώ τα αυτοκίνητα χρειάζονται αλυσίδες. Χιόνια έπεσαν και στο νομό Αχαϊας και Αρκαδίας.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο Κώστας Σημίτης για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στο Λουξεμβούργο.

Συνάντηση 40 λεπτών είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός. Ο κ.Σημίτης ενημέρωσε το ρυθμιστή του πολιτεύματος για τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Λουξεμβούργου, καθώς και για τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας στις απειλές που εκτοξεύει η Αγκυρα. Μετά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η γραμμή της Ελλάδας είναι συνέπεια, σταθερότητα στην πολιτική μας και ψυχραιμία.

Στα περσινά επίπεδα θα διαμορφωθεί το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, εκτιμά η Βάσω Παπανδρέου.

Στα περσινά επίπεδα θα διαμορφωθεί το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, αφού οι τιμές των αγαθών που το απαρτίζουν παρουσιάζουν μικρές αυξομειώσεις, έτσι που στο σύνολό τους η τελική τιμή να μην αλλάζει. Η υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε ότι το συνολικό κόστος θα είναι αυξημένο κατά περίπου 0,9% σε σχέση με πέρσι και πρόσθεσε πως η χριστουγεννιάτικη αγορά εξελίσσεται απολύτως ομαλά, δίχως προβλήματα και με πλήρη επάρκεια σ'όλα τα αγαθά.

Με φραστικούς διαξιφισμούς μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, συνεχίσθηκε σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό.

Με φραστικούς διαξιφισμούς μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, συνεχίσθηκε για δεύτερη μέρα στην ολομέλεια της βουλής, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Το ενδιαφέρον της συζήτησης επικεντρώνεται στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, την Κυριακή, με τις οποίες θα κλείσει η πενθήμερη συζήτηση και θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την έγκριση του προϋπολογισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελικά δεν ήταν θαύμα η πρόκριση του Παπάγου στο κύπελλο Κόρατς στους 16, αφού η σημερινή σπουδαία του νίκη επί της γερμανικής Μπάμπεργκ με 69-46 εκτός έδρας ήρθε φυσιολογικά για τους Στρατηγούς, που πραγματικά έκαναν ότι ήθελαν στον αγώνα. Ως γνωστόν, η ελληνική ομάδα είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι με 11 πόντους διαφορά...

Με αποκλεισμό της έδρας τους θα τιμωρηθούν και πάλι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, αφού αυτή θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ποινή που θα επιβληθεί αύριο στους δύο "αιώνιους αντιπάλους" γιά τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί τους στην μεταξύ τους συνάντηση. Η υπόθεση εκδικάστηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ και οι "πράσινο" είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τιμωρηθούν πιο βαριά, αφού το εναντίον τους κατηγορητήριο είναι ιδιαίτερα φορτωμένο.

Από το ακουστικό του τηλεφώνου του κρέμεται ο Μπάγιεβιτς τις τελευταίες ημέρες, αφού ο προπονητής του Ολυμπιακού ψάχνει για ένα ξένο χαφ, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα του. Ονόματα ακούγονται πολλά, αλλά ο καημός του παραμένει ο Τσούρτσιτς της Αστον Βίλα, που ωστόσο παραμένει ακριβώς για τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας του Πειραιά.

Στον ΟΦΗ μέχρι το 2001 θα παραμείνει ο Μίτιτς. Ο Σέρβος επιθετικός ποδοσφαιριστής, το συμβόλαιο του οποίου θα έληγε το προσεχές καλοκαίρι, συμφώνησε για ανανέωση της συνεργασίας του με τους κρητικούς για τρία ακόμη χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο Εγκεν Γκέραρντ.

Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα παίζεται η συμμετοχή ή όχι του Κώνσταντινίδη στο παιχνίδι με τον Ιωνικό, που θα γίνει στα "ουδέτερα" Τρίκαλα, λόγω της τιμωρίας του Παναθηναϊκού. Στο μεταξύ, η ΠΑΕ έκανε δεκτό το αίτημα του Χριστοδούλου και έδωσε την συγκατάθεσή του να μεταγραφεί σε οποιαδήποτε ομάδα θέλει στην Αυστραλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,64 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,87, γαλλικό φράγκο προς 47,74, λίρα Αγγλίας προς 469,58, ελβετικό φράγκο προς 196,97, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,49, τη λίρα Κύπρου προς 543,55 και την ECU προς 315,76 δραχμές.

Με απώλειες 0,83% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 1502,14 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 81,3 δισ. δρχ. υπήρξαν, όμως, σημαντικά πακέτα μετοχών. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρουσίασαν οι εξής μετοχές: Εθνική Ασφαλιστική με 7.610.200 τεμάχια και Κτηματική με 1.426.730 τεμάχια.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Υφεση θα παρουσιάσει αύριο η κακοκαιρία αν και στα κεντρικά, βόρεια και ανατολικά θα συνεχισθούν οι ασθενείς βροχές και οι πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα αυτά αργότερα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις και στα βορειοδυτικά αναμένεται να βρέξει. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -7 με 6 βαθμούς, στα δυτικά -1 με 13 και στην υπόλοιπη χώρα μηδέν με 11 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 3 με 10 και μηδέν με 6 θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 18 December 1997 - 20:00:14 UTC