Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,20/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Βρέθηκαν το πρωί, τα συντρίμμια του ουκρανικού αεροσκάφους. Ενα C-130 με πενταμελές πλήρωμα το οποίο θα έπαιρνε μέρος στις έρευνες, κατέπεσε στην Οινόη τη Βοιωτίας.
- Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε τα ονόματα του πληρώματος του C- 130.
- Δικαστική έρευνα για τον εντοπισμό των αιτίων της πτώσης του Ουκρανικού αεροσκάφους και της απόδοσης τυχών ευθυνών.
- Στο επίκεντρο των συζητήσεων Κλίντον-Γιλμάζ, ελληνοτουρκικά και Κυπριακό.
- Κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Βόννη και την Αγκυρα για τις κατηγορίες Γιλμάζ εναντίον του Κολ για τη στάση του στην ΕΕ.
- Συνεχίζεται σήμερα για τέταρτη ημέρα η συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.
- Εκθεση ΙΟΒΕ για ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
- Νέες κινητοποιήσεις αγροτών αναμένονται τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
- Συγχωνεύθηκαν η Κτηματική και η Εθνική Στεγαστική Τράπεζα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της 15ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.
- Τα ντέρμπι Πανιωνίου-ΑΕΚ και ΠΑΟ-Περιστερίου ξεχωρίζουν στη 12 αγωνιστική στο μπάσκετ, η οποία ολοκληρώνεται την Τρίτη.
- Τη Σουηδία αντιμετωπίζει σήμερα στη Λαμία η Εθνική μας ομάδα βόλει για τα προκριματικά του παγκόσμιου πρωτάθληματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βρέθηκαν το πρωί, τα συντρίμμια του ουκρανικού αεροσκάφους. Ενα C-130 με πενταμελές πλήρωμα το οποίο θα έπαιρνε μέρος στις έρευνες, κατέπεσε στην Οινόη τη Βοιωτίας.

Βρέθηκαν στις 10.30 το πρωί, τα συντρίμμια του ουκρανικού αεροσκάφους, στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Αρωνάς και Κάτω Μηλιά, στην Πιερία, απο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Μέλη του πληρώματος επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για το μοιραίο αεροπλάνο. Στην περιοχή σπεύδουν επίγειες δυνάμεις των συνεργείων διάσωσης. Σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος. Στο μεταξύ ένα νέο αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στο ξρος Πάστρα σε περιοχή κοντά στην Οινόη της Βοιωτίας. Ενα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας με 5μελές πλήρωμα, το οποίο είχε απογειωθεί απο το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό την Τανάγρα, κατέπεσε στην περιοχή. Το αεροπλάνο θα παραλάμβανε μία ομάδα καταδρομών για να βοηθήσει στις έρευνες για την ανεύρεση του Ουκρανικού αεροσκάφους. Στην περιοχή έσπευσαν επίγειες δυνάμεις του στρατού. Το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανακοίνωσε τα ονόματα του πληρώματος του C- 130.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε απο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας η σύνθεση του πληρώματος του μοιραίου C-130, που κατέπεσε, ενώ κατευθυνόταν στην Τανάγρα. Προηγουμένως ενημερώθηκαν οι συγγενείς των αξιωματικών. Το πλήρωμα είναι: Κυβερνήτης: Αντισμήναρχος Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος, Συγκυβερνήτης: Σμηναγός Παναγιώτης Γκολφινόπουλος, Ιπτάμενος μηχανικός: Ανθυπασπιστής Παναγιώτης Αλεξίου, Ραδιοναυτίλος: Αντισμήναρχος Σαράντης Μουτσάτσος, Βοηθός Ραδιοναυτίλου: Αντισμήναρχος Θεόφιλος Γεωργακόπουλος.

Δικαστική έρευνα για τον εντοπισμό των αιτίων της πτώσης του Ουκρανικού αεροσκάφους και της απόδοσης τυχών ευθυνών.

Για τον εντοπισμό των αιτίων της πτώσης του Ουκρανικού αεροσκάφους και την απόδοση τυχών ευθυνών διατάχθηκε απο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ένορκη προκαταρκτική εξέταση. Το θέμα απασχόλησε χθες και το υπουργικό συμβούλιο. Ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μαντέλης, τόνισε ότι το ραντάρ προσέγγισης, το οποίο δεν λειτουργεί στο αεροδρόμιο Μακεδονία, δεν έχει σχέση με την ασφάλεια των πτήσεων, σημειώνοντας ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί επί σειρά ετών με το υφιστάμενο καθεστώς, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων Κλίντον-Γιλμάζ, ελληνοτουρκικά και Κυπριακό.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, ήταν στο επίκεντρο, όπως αναμενόταν, των συζητήσεων που είχαν ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον και ο Τούρκος πρωθυπουργός,Μεσούτ Γιλμάζ, στη χθεσινή τους συνάντηση στο Λευκό Οίκο. Ο πρόεδρος Κλίντον κατέστησε απόλυτα σαφές στον κ.Γιλμάζ, ότι ενδιαφέρεται προσωπικά και σε μεγάλο βαθμό για την υποχώρηση της έντασης και την εξεύρεση ειρηνικών λύσεων στις όποιες διαφορές υπάρχουν με την Ελλάδα. Παράλληλα επανέλαβε την πρόθεση των ΗΠΑ να διαδραματίσουν ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού.Ο κ. Γιλμάζ φέρεται να επανέλαβε τις γνωστές θέσεις του και έτσι δεν υπήρξε καμία θεαματική εξέλιξη. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν και η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, η οποία δεν κρίθηκε ικανοποιητική και γι'αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος δεν επέτρεψε την παρουσίαση των επιθετικών ελικοπτέρων, που επιθυμεί να αγοράσει ο τουρκικός στρατός.

Κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα στη Βόννη και την Αγκυρα για τις κατηγορίες Γιλμάζ εναντίον του Κολ για τη στάση του στην ΕΕ.

Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας. Ο τούρκος πρωθυπουργός, Μεσούτ Γιλμάζ, επανέφερε την κατηγορία ότι ο γερμανός καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, είναι αυτός που εμποδίζει για θρησκευτικούς, προ πάντων λόγους, την είδοδο της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο εκπρόσωπος των Χριστιανοδημοκρατών Καρλ Λάμερς, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Γιλμάζ και τόνισε οτι οι πραγματικοί λόγοι που εμποδίζουν την ένταξη της Τουρκίας στην Κοινότητα, δεν βρίσκονται μόνο στον οικονομικό τομέα, αλλά και στη δημοκρατική συγκρότηση της χώρας, στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στη διαμάχη της με την Ελλάδα. Οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ συζητήθηκαν και στη χθεσινή συνάντηση Κλίντον-Γιλμάζ, στην Ουάσιγκτον. Ο Αμερικανός πρόεδρος ενθάρρυνε τον κ. Γιλμάζ να επανεξετάσει την αρνητική στάση του έναντι της ΕΕ.

Συνεχίζεται σήμερα για τέταρτη ημέρα η συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Συνεχίζεται σήμερα, για τέταρτη ημέρα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί του προϋπολογισμού, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο τα μεσάνυχτα, με ονομαστική φανερή ψηφοφορία, η οποία ενέχει και τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Η υπουργός Ανάπτυξης, Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας χθες στη Βουλή, αναφέρθηκε στα μεγάλα βήματα που πραγματοποίησε η ελληνική οικονομία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χωρίς ωστόσο να παραβλέψει ότι η σημερινή πραγματικότητα δεν είναι ευχάριστη. Ο υπουργός Εργασίας, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, στην ομιλία του υπογράμμισε ότι ουσιαστικό στοιχείο της αναπτυξιακής διαδικασίας αποτελεί για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η κοινωνική πολιτική. Ανέφερε ότι το 1997 υπήρξε μικρή μείωση της ανεργίας και για το επόμενο έτος προβλέπεται αύξηση των θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους.

Εκθεση ΙΟΒΕ για ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί να ενταχθεί στην Οικονομική και Νομισματική Ενοποίηση του 2001, αν δεν εκδηλωθεί κερδοσκοπική επίθεση κατά της δραχμής μέσα στο 1998, διατυπώνει το ΙΟΒΕ στην τετραμηνιαία εκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Το ΙΟΒΕ τονίζει την ανάγκη να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να ενταθούν τα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, χαρακτηρίζει θετική τη σφιχτή εισοδηματική πολιτική και ζητεί να χαλαρώσει μερικώς η πολιτική της σκληρής δραχμής.

Νέες κινητοποιήσεις αγροτών αναμένονται τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Τα τρακτέρ σκέπτονται να χρησιμοποιήσουν και πάλι οι αγρότες ως ``αιχμή του δόρατος`` στις κινητοποιήσεις τους από το Φεβρουάριο. Αυτό τουλάχιστον διαφαίνεται σε μια από τις προτάσεις που τέθηκαν υπό εξέταση στη χθεσινή συνεδρίαση της Πανθεσσαλικής Επιτροπής Αγροτών, προκειμένου να συζητηθούν οι κλιμακωτές κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο, με τις δίκες αγροτών για τις περσινές κινητοποιήσεις. Στις 9 Ιανουαρίου δικάζεται όλη η Πανθεσσαλική Επιτροπή. Στις 22 και 23 Ιανουαρίου εκδικάζονται υποθέσεις αγροτών για παρακώλυση συγκοινωνιών, απο το εφετείο. Η κορύφωση των κινητοποιήσεων πάντως τοποθετείται στο Φεβρουάριο.

Συγχωνεύθηκαν η Κτηματική και η Εθνική Στεγαστική Τράπεζα.

Συγχωνεύθηκαν η Εθνική Κτηματική Τράπεζα και η Εθνική Στεγαστική Τράπεζα. Από μεθαύριο, Δευτέρα 22 του μηνός, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Κτηματική Τράπεζα υποκαθίσταται σε όλα γενικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Στεγαστικής Τράπεζας ως καθολική διάδοχος αυτής. Κάθε έγγραφο που αφορά τη Στεγαστική πρέπει πλέον να κοινοποιείται στην Κτηματική Τράπεζα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της 15ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο.

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της 15ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο. Το παιχνίδι θα μεταδοθεί ζωντανά από το Σούπερσπόρτ στις 15:00. Στο μεταξύ ο Πανηλειακός υποδέχεται στην Ηλεία τον Ηρακλή, ενα παιχνίδι που θα μετοδοθεί σε μαγνητοσκόπηση απο την ΕΤ-1 στις 23.35. Αύριο ο Παναθηναικός αντιμετωπίζει τον Ιωνικό στα Τρίκαλα, ενω η ΑΕΚ αγωνίζεται τη Δευτέρα στην Καλαμάτα.

Τα ντέρμπι Πανιωνίου-ΑΕΚ και ΠΑΟ-Περιστερίου ξεχωρίζουν στη 12 αγωνιστική στο μπάσκετ, η οποία ολοκληρώνεται την Τρίτη.

Τα ντέρμπι Πανιωνίου-ΑΕΚ και ΠΑΟ-Περιστερίου ξεχωρίζουν στη 12 αγωνιστική στο μπάσκετ, η οποία ολοκληρώνεται την Τρίτη. Ο αγώνας του Παναθηναικού με το Περιστέρι διεξάγεται σήμερα στο Αλεξάνδρειο στις 4.30, ενω του Πανιωνίου με την ΑΕΚ στις 6.40 αύριο στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, ένα παιχνίδι που θα μεταδοθεί απευθείας απο τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Οι υπόλοιποι αγώνες της σημερινής ημέρας έχουν ως εξής: ΠΑΟΚ-Ηράκλειο, Παπάγου-Ηρακλής, Λάρισα-Απόλλωνας και Δάφνη-Αρης. Το παιχνίδι της Λάρισας με τον Απόλλωνα θα μεταδοθεί στις 6.40 απο τον ΑΝΤΕΝΝΑ. Την Τρίτη ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός αγωνίζεται με το Σπόρτιγκ, στο ΣΕΦ.

Τη Σουηδία αντιμετωπίζει σήμερα στη Λαμία η Εθνική μας ομάδα βόλει για τα προκριματικά του παγκόσμιου πρωτάθληματος.

Ανοίγει σήμερα στη Λαμία η αυλαία του πέμπτου προκριματικού ομίλου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών, η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί τον προσεχή Νοέμβριο στην Ιαπωνία. Πρώτος αντίπαλος της εθνικής ομάδας είναι το αντίστοιχο συγκρότημα της Σουηδίας. Το παιχνίδι θ` αρχίσει στις 19.00 και θα μεταδοθεί από την ΕΤ1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,93 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,88, γαλλικό φράγκο προς 47,74, λίρα Αγγλίας προς 472,25, ελβετικό φράγκο προς 197,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,86, τη λίρα Κύπρου προς 543,22 και την ECU προς 315,96 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται σήμερα σ'όλη τη χώρα, ενώ τοπικές βροχές θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί ισχυροί εώς πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά απο μείον 5 έως 9 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά μείον 1 έως 13 και στα νησιά απο 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.Συννεφιά σήμερα στην Αττική, όπου οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το απόγευμα νότιοι μέτριοι, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 4 με 13 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με ασθενείς βροχές και θερμοκρασία 3 με 8 βαθμούς θα έχει σήμερα η Θεσσαλονίκη. Νεφώσεις με βροχές προβλέπονται για αύριο στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, ενω σποραδικές καταιγίδες θα πέσουν κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι έως ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί. Αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως προς τις ελάχιστες τιμές της.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 20 December 1997 - 21:05:46 UTC