Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές αξίες.
- Χωρίς προβλήματα διεξάγεται μέχρι στιγμής η έξοδος χιλιάδων Αθηναίων για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
- Αυξημένη ήταν η κίνηση και στην αγορά.
- Αυθαίρετη θεωρεί η Αγκυρα την απέλαση Τούρκου διπλωμάτη από την Ελλάδα.
- Εντολή για εγκατάσταση ραντάρ στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου από το υπουργείο Μεταφορών.
- Προβλήματα από το μολυσμένο νερό αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της κοινότητας Χώρας Σάμου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παράταση έως τις 31 Δεκεμβρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για τις μεταβιβάσεις ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές αξίες.

Λύση στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί στις εφορίες, εξαιτίας της αθρόας προσέλευσης φορολογουμένων για μεταβιβάσεις ακινήτων, έδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο με νομοθετική διάταξη δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουν να μεταβιβάσουν ακίνητο με τις παλιές αντικειμενικές αξίες, να υποβάλλουν αίτηση έως τις 31 Δεκεμβρίου, έστω και αν το μεταβιβαστικό συμβόλαιο συνταχθεί το 1998.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται μέχρι στιγμής η έξοδος χιλιάδων Αθηναίων για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Τον καλό καιρό έχουν σύμμαχο οι Αθηναίοι οι οποίοι στην πλειοψηφία τους εγκατέλειψαν το κλείνον άστυ για τις εορτές των Χριστουγέννων. Η Τροχαία έχει τεθεί ήδη σε επιφυλακή, ενώ υπολογίζεται οτι πάνω από 100.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια των δύο εθνικών οδών. Στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου παραχωρήθηκε μία επιπλέον λωρίδα, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση στα αεροδρόμια, στα λιμάνια και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς όλης της χώρας.

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στην αγορά.

Αυξημένη όμως ήταν και η κίνηση στην αγορά, καθώς πολλοί Αθηναίοι προτίμησαν να κάνουν τα ψώνια τους την τελευταία στιγμή. Η ντόπια γαλοπούλα πωλείτο από 1.400 έως 2.000 δραχμές το κιλό, ενώ η εισαγωγής στις 1.200 δραχμές. Τα εμπορικά καταστήματα και τα κρεωπολεία έκλεισαν στις 6, τα σούπερ μάρκετς στις 8, ενώ αύριο οι φούρνοι θα παραμείνουν ανοιχτοί μόνο για ψήσιμο φαγητών.

Αυθαίρετη θεωρεί η Αγκυρα την απέλαση Τούρκου διπλωμάτη από την Ελλάδα.

Αυθαίρετη θεωρεί η Αγκυρα την απέλαση του τούρκου διπλωμάτη από την Ελλάδα, η οποία προέβη στην κίνηση αυτή ως αντίποινα για την απέλαση του διοικητικού υπαλλήλου του γενικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, κυρίου Χαραλάμπους. Στο μεταξύ, η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ σε σημερινό της δημοσίευμα υποστηρίζει οτι κούρδοι αντάρτες του ΠΕ-ΚΑ-ΚΑ, εκπαιδεύονται στην Ελλάδα. Παρόμοια δημοσιεύματα έχουν δει το φώς της δημοσιότητας ξανά στο παρελθόν, τα οποία η ελληνική κυβέρνηση έχει διαψεύσει και χαρακτηρίσει ανυπόστατα.

Εντολή για εγκατάσταση ραντάρ στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου από το υπουργείο Μεταφορών.

Εντολή για άμεση εγκατάσταση ραντάρ στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου έδωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Στο μεταξύ τα τρία μαύρα κουτιά του μοιραίου Γιάκοβλεφ έχουν μεταφερθεί στη Γερμανία, προκειμένου να ριχθεί φως στα αίτια της τραγωδίας. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου συνεχίζεται η αναγνώριση των πτωμάτων, ενώ οργανώθηκε νέα αποστολή στον τόπο της τραγωδίας, καθώς ο αριθμός των θυμάτων δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό των επιβατών.

Προβλήματα από το μολυσμένο νερό αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της κοινότητας Χώρας Σάμου.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι 1.200 κάτοικοι της κοινότητας Χώρας Σάμου, καθώς το νερό από το δίκτυο ύδρευσης του χωριού τους είναι μολυσμένο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι περίπου 40 άτομα έχουν υποστεί γαστρεντερίτιδα. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας, η μόλυνση προήλθε από αγωγό λυμάτων, που έσπασε, με αποτέλεσμα ένα μέρος αυτών να διοχετευθεί στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης, στο οποίο χρησιμοποιούνται ακόμα αμιαντοσωλήνες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοβαρός και ιδιαίτερα δυνατός ο Ηρακλής απέσπασε ισοπαλία 2-2 από τον Ολυμπιακό, μέσα στο ΟΑΚΑ και πήρε δίκαια την πρόκριση για τους "16" του κυπέλλου Ελλάδος. Αν και βρέθηκε να χάνει από το 39' με ένα αυτογκόλ του Δανιήλ Παπαδόπουλου, σε ένα άσχημα χτυπημένο φάουλ του Ιβιτς και με 2-0 στο 51', με έξοχο γκολ του Αλεξανδρή ο Ηρακλής δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να ισοφαρίσει με κτύπημα φάουλ ενός πρώην "ερυθρόλευκου", του Γκώνια και με πέναλτι του Παπαδόπουλου στο 77', μετά από ανατροπή του Γιοβάνοβιτς. Στα θετικά του παιχνιδιού, εκτός από την ενδιαφέρουσα εξελιξή του και η άψογη διαιτησία του Μηντιούρη. Ο Ηρακλής, στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον Εδεσσαϊκό.

Νέο δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης της ομάδας μπάσκετ του Αρη, το οποίο προστέθηκε μέσα στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί στο τμήμα τον τελευταίο καιρό. Συγκεκριμένα, εξεδιώχθη από τη σημερινή προπόνηση ο Γαλακτερός, μετά από παρατήρηση του προπονητή του, για τον τρόπο εκτέλεσης μίας άσκησης. Ο παίχτης φεύγοντας προς τα αποδυτήρια, απείλησε ότι θα φύγει από τον Αρη και για το σκοπό αυτό θα καταθέσει προσφυγή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,35 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,06, γαλλικό φράγκο προς 47,83, λίρα Αγγλίας προς 474,20, ελβετικό φράγκο προς 198,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,77, τη λίρα Κύπρου προς 543,24 και την ECU προς 316,50 δραχμές.

Σε χαμηλούς τόνους πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1.475,22 μονάδες, μειωμένος σε ποσοστό 0,20%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 23 δισ. δραχμές, αλλά υπήρξαν για μία ακόμη συνεδρίαση "γυρίσματα" πακέτων.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα, ενώ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 11 βαθμούς, στα δυτικά 2 με 16 και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 15 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, ασθενείς μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 6 με 14 και 4 με 11 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 24 December 1997 - 19:00:13 UTC