Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέες προκλήσεις της Τουρκίας.
- Γιλμάζ - Ευρωπαϊκή Ενωση.
- Χριστούγεννα - Γεύματα σε απόρους.
- Τροχαία - Εννέα νεκροί.
- Ερευνες για ουκρανικό αεροσκάφος.
- Ενταση στην Β. Ηπειρο.
- Ρύθμιση για μεταβιβάσεις.
- Αναζητώνται δύο Ρωσίδες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ηρακλής προκρίθηκε στους "16"του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέες προκλήσεις της Τουρκίας.

Σε νέες προκλήσεις προέβη χθες η Αγκυρα, ανήμερα των Χριστουγέννων. Εικοσιέξι τουρκικά F-16 παραβίασαν τον εθνικό μας εναέριο χώρο στο Αιγαίο. Τα τουρκικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν αμέσως απο ελληνικά F-16, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η διαδικασία εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος κατήγγειλε τις τουρκικές αυτές παραβιάσεις, τις οποίες χαρακτήρισε πρωτοφανείς και απαράδεκτες και τις απέδωσε σε οργανωμένο σχέδιο της Αγκυρας.

Γιλμάζ - Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ζήτησε απο την Ευρωπαϊκή Ενωση να επανεξετάσει τη στάση απέναντι στη χώρα του και να την συμπεριλάβει στα μελλοντικά μέλη. Το Κυπριακό, τόνισε, είναι ένα διεθνές πρόβλημα, που κρατάει εδώ και 30 χρόνια και πρόσθεσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διένεξη μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Χριστούγεννα - Γεύματα σε απόρους.

Εκατομμύρια Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο γιόρτασαν την γέννηση του Θεανθρώπου. Εορταστική ήταν η ατμόσφαιρα στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις. Τη θαλπωρή των εορτών έννοιωσαν στα γεύματα αγάπης των δήμων και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πολλοί συνάνθρωποί μας που ζούν κάτω απο δύσκολες συνθήκες.

Τροχαία - Εννέα νεκροί.

Βαρύς ήταν και φέτος ο φόρος αίματος απο την έξοδο των Χριστουγέννων. Σε 122 τροχαία που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα απο την Τετάρτη έως σήμερα το πρωί, 9 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 161 τραυματίστηκαν.

Ερευνες για ουκρανικό αεροσκάφος.

Στους Ελληνες εμπειρογνώμονες παρέδωσαν ήδη οι Γερμανοί ειδικοί τα πρώτα στοιχεία απο το "μαύρο κουτί" του ουκρανικού ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ, το οποίο συνετρίβη στα Πιέρια Ορη. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας για τον εντοπισμό άλλων πέντε επιβατών, μεταξύ των οποίων δύο μικρά παιδιά.

Ενταση στην Β. Ηπειρο.

Τον τρόμο σκόρπισαν συμμορίες ενόπλων κουκουλοφόρων τα Χριστούγεννα στα χωριά της Βορείου Ηπείρου,ανατινάζοντας δύο γέφυρες στο Αργυρόκαστρο και τη Δερβιτσάνη,ενώ απο σφαίρες τραυματίστηκε ένας Ελληνες, οδηγός νταλίκας. Οι κάτοικοι των μειονοτικών χωριών είναι ανάστατοι και η αλβανική κυβέρνηση έστειλε στην περιοχή αστυνομικούς και τάνκς.

Ρύθμιση για μεταβιβάσεις.

Νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών δίνει το περιθώριο να υπογραφούν τα οριστικά συμβόλαια μεταβίβασης ακινήτων και μετά την Πρωτοχρονιά, με τις παλιές αντικειμενικές αξίες. Μέχρι την Τετάρτη οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν τη σχετική δήλωση μεταβίβασης και εντός του νέου έτους θα κληθούν να υποβάλλουν τον ολοκληρωμένο φάκελο.

Αναζητώνται δύο Ρωσίδες.

Δύο Ρωσίδες αναζητά η αστυνομία για την εξυχνίαση της δολοφονίας, που έγινε χθες στον Ασπρόπυργο Αττικής, με θύμα Ελληνοπόντιο. Σύμφωνα με φίλο του, το θύμα διασκέδαζε όλο το βράδυ με τις δύο Ρωσίδες, οι οποίες όμως το πρωί εξαφανίστηκαν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ηρακλής προκρίθηκε στους "16"του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Ο Ηρακλής είναι η ομάδα που συμπλήρωσε τους ``16`` του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αφού παρά το γεγονός ότι στον χθεσινό επαναληπτικό που έγινε στο ΟΑΚΑ, αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Ολυμπιακό,εξασφάλισε την πρόκριση του στον επόμενο γύρο, λόγω του 2-0 με το οποίο είχε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι.Ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον Εδεσσαϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,35 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,06, γαλλικό φράγκο προς 47,83, λίρα Αγγλίας προς 474,20, ελβετικό φράγκο προς 198,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,77, τη λίρα Κύπρου προς 543,24 και την ECU προς 316,50 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Καλός θα είναι και σήμερα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα Δυτικά, που το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και αργότερα θα στραφούν σε Νοτιοδυτικούς μέτριους. Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί από μείον ένα μέχρι 11 βαθμούς,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 16 και στα νησιά 8 με 17 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική,με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα από 5 μέχρι 15 βαθμούς.Ιδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και στη Θεσσαλονίκη, ενώ το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 2 μέχρι 11 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 26 December 1997 - 7:00:13 UTC