Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κάτω απο δυσμενείς καιρικές συνθήκες η επιστροφή των εκδρομέων του εορταστικού τετραημέρου.
- Η Ελλάδα θα θέσει στους διεθνείς οργανισμούς τις προκλήσεις της Τουρκίας, δηλώσει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίζεται με συνέντευξή του ο Γιάννος Παπαντωνίου.
- Τριήμερη επίσκεψη στη Βοσνία και την Αλβανία πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Επεισόδια στη νότια Αλβανία. Αγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα σε γέφυρα.
- Εκρηξη σημειώθηκε σε φορτηγό επιχειρηματία στο Ηράκλειο Κρήτης, με αποτέλεσμα το όχημα να καταστραφεί.
- Καταστράφηκαν τα γραφεία της εφημερίδας "Δημοκρατικός Λόγος" στον Κολωνό, απο πυρκαγιά.
- Απο πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο των ΗΛΠΑΠ, στην πλατεία Αττικής, καταστράφηκε ένα τρόλεϊ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κάτω απο δυσμενείς καιρικές συνθήκες η επιστροφή των εκδρομέων του εορταστικού τετραημέρου.

Κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, συνεχιζόταν ως αργά το απόγευμα η επιστροφή των εκδρομέων στα αστικά κέντρα, μετά την παρένθεση του Χριστουγεννιάτικου τετραημέρου. Η τροχαία έθεσε σε εφαρμογή τα έκτακτα μέτρα. Ομως, ούτε αυτή η έξοδος ήταν αναίμακτη. Σε 260 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν από την Τετάρτη σ'ολόκληρη τη χώρα έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα και 360 τραυματίσθηκαν εκ των οποίων τα 100 σοβαρά. Σε δύο μόνο δυστυχήματα, στην πιερία και τη Βοιωτία, έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα, τα τρία εκ των οποίων στρατιώτες.

Η Ελλάδα θα θέσει στους διεθνείς οργανισμούς τις προκλήσεις της Τουρκίας, δηλώσει ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η Ελλάδα θα θέσει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, σημειώνοντας ότι το στρατιωτικό κατεστημένο έχει επιβάλει το γνωστό διάταγμα, με σαφείς όρους επιθετικής πολιτικής απέναντι σε συγκεκριμένες χώρες. Στη Κύπρο, ο Ντενκτάς ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διακοινοτικές συνομιλίες και ότι στο εξής δεν θα συνομιλεί στη βάση των δύο κοινοτήτων αλλά στη βάση των δύο κρατών.

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας εμφανίζεται με συνέντευξή του ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Σειρά παρεμβάσεων στην αγορά χρήματος, αλλά και γενικότερα στο δημόσιο τομέα για περαιτέρω ενίσχυση της δραχμής, προαναγγέλει σε συνέντευξή του στο "Βήμα" ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος εκφράζει για άλλη μια φορά την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας εκτιμά ότι ο πληθωρισμός στο τέλος του έτους θα κλείσει στο 4,8% και τονίζει ότι από τις πρώτες εβδομάδες του 1998 θα βελτιωθεί το κλίμα στο κοινωνικό πεδίο, μετά τις εντάσεις και τη δυσφορία που σημάδεψαν τις τελευταίες ημέρες του '97.

Τριήμερη επίσκεψη στη Βοσνία και την Αλβανία πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος.

Τριήμερη επίσκεψη στη Βοσνία και την Αλβανία πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο οποίος συναντήθηκε στο Σεράγεβο με τον πρόεδρο της χωρας Αλία Ιζετμπέκοβιτς και επισκέφθηκε το ελληνικό σώμα που συμμετέχει στην ειρηνευτική δύναμη. Αύριο ο κ. Τσοχατζόπουλος θα μεταβεί στα Τίρανα, όπου θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας και θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Επεισόδια στη νότια Αλβανία. Αγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα σε γέφυρα.

Ενταση επικρατεί και πάλι, στη νότια Αλβανία, στην περιοχή του Αργυροκάστρου, καθώς σημειώθηκαν νέα επεισόδια, ενώ ισχυρή δύναμη της αλβανικής αστυνομίας έχει ήδη φθάσει στην περιοχή. Αγνωστοι τοποθέτησαν εκρηκτικό μηχανισμό σε γέφυρα, στην είσοδο της πόλης σε μικρή απόσταση από το περιφερειακό νοσοκομείο και το αστυνομικό τμήμα.

Εκρηξη σημειώθηκε σε φορτηγό επιχειρηματία στο Ηράκλειο Κρήτης, με αποτέλεσμα το όχημα να καταστραφεί.

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών αποδίδει η αστυνομία την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο φορτηγό του επιχειρηματία Γιώργου Βελιβασάκη, που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή Γάζι Ηρακλείου Κρήτης. Από την έκρηξη καταστράφηκε ολοσχερώς το φορτηγό, καθώς και άλλα δύο αυτοκίνητα, ενώ έσπασαν τζάμια σπιτιών και καταστημάτων.

Καταστράφηκαν τα γραφεία της εφημερίδας "Δημοκρατικός Λόγος" στον Κολωνό, απο πυρκαγιά.

Ολοσχερώς καταστράφηκαν τα γραφεία της εφημερίδας "Δημοκρατικός Λόγος", που βρίσκονται στον 4ο όροφο πολυκατοικίας στον Κολωνό, από φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και τέθηκε υπό έλεγχο μετά από προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι μπήκαν στο κτίριο από τη μπαλκονόπορτα, καθώς η πόρτα ασφαλείας είχε μπλοκάρει.

Απο πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο των ΗΛΠΑΠ, στην πλατεία Αττικής, καταστράφηκε ένα τρόλεϊ.

Φωτιά ξέσπασε όμως τα ξημερώματα και στο αμαξοστάσιο των ΗΛΠΑΠ στην πλατεία Αττικής, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν πήρε διαστάσεις. Ωστόσο, καταστράφηκε ολοσχερώς ένα τρόλεϊ, προκλήθηκαν ζημιές σε άλλα δύο, ενώ για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, έρευνες διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα Ηρακλή-Ολυμπιακού, ολοκληρώθηκε απόψε η 13-η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν με 65-55 την ομάδα της Θεσσαλονίκης, κατακτώντας και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο Ντράγκαν Σάκοτα, ο Κώστας Μίσσας και ο Στιβ Γιατζόγλου είναι μεταξύ των υποψηφίων να διαδεχθούν τον Ευθύμη Κιουμουρτζόγλου στην τεχνική ηγεσία του Αρη, μετά την παραίτηση του τελευταίου. Στο μεταξύ την 1η Ιανουαρίου ο Ζάρκο Πάσπαλι αποκτά το δικαίωμα προσφυγής κατά του Αρη, αν δεν πληρωθεί ως την ημέρα εκείνη και όπως διαφαίνεται από το περιβάλλον του παίκτη είναι έτοιμος να το κάνει, αρνούμενος να περιμένει περισσότερο.

Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο τελευταίος αγώνας του 1997 για το πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας, μεταξύ Ιωνικού και Καλαμάτας, στο εξ' αναβολής παιχνίδι της 14ης ημέρας, που έγινε στο εθνικό στάδιο της Λειβαδιάς. Ετσι, ο Ιωνικός μετά την ισοπαλία αυτή βρίσκεται τέταρτος στη βαθμολογία με 31 βαθμούς, όσους έχει και ο ΠΑΟΚ, ενώ η Καλαμάτα έφθασε με 9 βαθμούς, την Καβάλα και τον Αθηναϊκό. Προηγείται πάντα η ΑΕΚ με 40 βαθμούς, έναντι 37 του Ολυμπιακού και 36 του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός, σε διεθνή φιλικό αγώνα που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας παρουσία 4.000 περίπου θεατών, νίκησε με 3-1 την Ααλμποργκ. Οι Δανοί προηγήθηκαν στο 28-ο λεπτό με τέρμα του Αντερσεν, αλλά στη συνέχεια οι "πράσινοι" πήραν την πρωτοβουλία και έφτασαν στη νίκη με τέρματα των Γ.Σ. Γεωργιάδη (32'-πέναλτι), Κριστόφ Βαζέχα (50') και Νίκου Λιμπερόπουλου (68').

Ο Ολυμπιακός, σε φιλικό αγώνα που έδωσε στην Κέρκυρα, νίκησε με 3-0 την τοπική ομάδα. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Νινιάδης (32'), Γκόγκιτς (49') και Γιαννακόπουλος (60'). Στο παιγνίδι αυτό έκανε την επανεμφάνισή του ο νεαρός τερματοφύλακας το Ολυμπιακού, Δημήτρης Ελευθερόπουλος μετά από τέσσερις μήνες απουσίας λόγω σοβαρού τραυματισμού. Ο 21χρονος διεθνής με την εθνική μας ομάδα των ελπίδων γκολκίπερ, χρησιμοποιήθηκε και στα 90 λεπτά του αγώνα και έδειξε ότι ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Ο Αργύρης Παπαχίντζιος συμπεριλήφθηκε και πάλι στον πινακα των διαιτητών της Α' Εθνικής κατηγορίας, όπως αποφάσισε η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ και αφού ο Θεσσαλονικέας "ρέφερι" πέρασε με επιτυχία το νέο τέστ φυσικής κατάστασης στο οποίο υποβλήθηκε. Οπως είναι γνωστό, ο Παπαχίντζιος, που είχε διευθύνει τον επίμαχο αγώνα Ιωνικού-Ολυμπιακού (0-1), "κόπηκε" από τον πίνακα της Α' Εθνικής στα τέλη Νοεμβρίου επειδή δεν κατάφερε να περάσει το τέστ Κούπερ, αλλά μετά από απόφαση της νεοεκλεγείσας επιτροπής διαιτησίας υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις και αυτή την φορά ήταν μέσα στα όρια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,35 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,06, γαλλικό φράγκο προς 47,83, λίρα Αγγλίας προς 474,20, ελβετικό φράγκο προς 198,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,77, τη λίρα Κύπρου προς 543,24 και την ECU προς 316,50 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθεί και αύριο η κακοκαίρια με βροχές και καταιγίδες, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 13 και στο Αιγαίο 11 με 15 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 9 με 13 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται βροχή και πιθανή καταιγίδα, αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 μέχρι 10 βαθμούς.

(Β.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 28 December 1997 - 19:00:15 UTC