Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυξήθηκε το αφορολόγητο στις μεταβιβάσεις ακινήτων.
- Ενταση στο Αιγαίο επιδιώκει η Τουρκία.
- Συνεχίζεται δικαστική έρευνα για το "Γιάκοβλεφ".
- Αυστηρότατες ποινές σε φιλοχουντικούς αστυνομικούς.
- Εκτός Βουλής ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ κ. Βύζας.
- Σήμερα η συνάντηση Νάνο - Τσοχατζόπουλου στα Τίρανα.
- Δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η γέφυρα του Ευρίππου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σε μια αγωνιστική απο δυο που ηταν μειώθηκε η ποινή αποκλεισμού της έδρας του Παναθηναϊκού.
- Επιστρέφει στην ΑΕΚ ο Στέλιος Μανωλάς, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο για 18 μήνες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυξήθηκε το αφορολόγητο στις μεταβιβάσεις ακινήτων.

Λήγει αύριο στις 3 το μεσημέρι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις εφορίες για όσους θέλουν να μεταβιβάσουν ακίνητα με τις παλιές αντικειμενικές αξίες. Σήμερα οι εφορίες θα είναι ανοικτές μέχρι τις 8 το βράδυ. Απο 1ης Ιανουαρίου 1998 αυξάνονται κατά 15% τα αφορολόγητα ποσά για τις πάσης φύσεως μεταβιβάσεις κληρονομιών, γονικών παροχών, ακινήτων και μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Ενταση στο Αιγαίο επιδιώκει η Τουρκία.

Τεχνητή ένταση επιχειρεί να δημιουργήσει η Τουρκία στο Αιγαίο με τα μεγάλης κλίμακας αεροναυτικά γυμνάσια, που αρχίζουν την Παρασκευή και θα διαρκέσουν εως τις 25 Ιανουαρίου. Η τουρκική άσκηση θα διεξαχθεί από τον Εβρο μέχρι τη Ρόδο. Στις περιοχές που οι Τούρκοι εχουν ανακοινώσει οτι θα πραγματοποιήσουν τις ασκήσεις περιλαμβάνονται βουνό της ελληνικής επικράτειας, το πεδίο βολής Ανδρου και ελληνικός εναέριος χώρος. Η Ελλάδα έχει ζητήσει να εξαιρεθούν αυτές οι περιοχές. Μέχρι στιγμής όμως η Τουρκία δεν έχει δώσει καμία απάντηση.

Συνεχίζεται δικαστική έρευνα για το "Γιάκοβλεφ".

Με καταθέσεις συνεχίζεται η δικαστική έρευνα για τα αίτια της πτώσης του μοιραίου "Γιάκοβλεφ" στα Πιέρια Ορη. Χθες κατέθεσε επι τέσσερις ώρες στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας του αεροδρομίου "Μακεδονία" Ιωάννης Γιαννακόπουλος, που ηταν ο τελευταίος που συνομίλησε με τον Ουκρανό πιλότο. Ο κ. Γιαννακόπουλος μετά την κατάθεση αρνήθηκε να αναφερθεί στο περιεχόμενό της.

Αυστηρότατες ποινές σε φιλοχουντικούς αστυνομικούς.

Βαρύτατες ποινές αναμένουν τους 40 αστυνομικούς, που συμμετείχαν σε γλέντι με φιλοχουντικές εκδηλώσεις στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Ο υπαρχηγός της Αστυνομίας αντιστράτηγος κ. Μητρόπουλος στο πόρισμα του προτείνει την απόταξη του διοικητή των ΕΚΑΜ κ. Κουτρουμάνη και ποινή αργίας με απόλυση σε 12 ακόμη αστυνομικούς. Ζητά, επίσης, να επιβληθεί ποινή αργίας με πρόσκαιρη παύση στους Αριστορέλη Βασιλειάδη, αστυνομικό διευθυντή και στον ανθυπαστυνόμο Σταύρο Ιορδανίδη και με πρόστιμο να τιμωρηθούν 24 ακόμη αστυνομικοί.

Εκτός Βουλής ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ κ. Βύζας.

Εκπίπτει από το βουλευτικό του αξίωμα, ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, κ. Βίζας, ύστερα από απόφαση του Εκλογοδικείου, που έκρινε ότι είχε κώλυμα εκλογής. Την έδρα καταλαμβάνει ο α' αναπληρωματικός βουλευτής του ίδιου κόμματος κ. Παπαφιλίππου, ο οποίος είχε καταθέσει και τη σχετική ένσταση.

Σήμερα η συνάντηση Νάνο - Τσοχατζόπουλου στα Τίρανα.

Με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Φάτος Νάνο, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στα Τίρανα ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατά τη σύντομη επίσκεψή του θα συναντηθεί επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και θα επισκεφθεί στρατόπεδο, στο οποίο φιλοξενείται η ελληνική στρατιωτική δύναμη. Χθες ο κ. Τσοχατζόπουλος συναντήθηκε στο Σαράγεβο με τα τρία μέλη του προεδρείου της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης.

Δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η γέφυρα του Ευρίππου.

Δίδεται σήμερα το πρωί στην κυκλοφορία και πάλι η κινητή γέφυρα του Ευρίππου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ριζικής επισκευής, ενίσχυσης και αλλαγής του καταστρώματος, δαπάνης σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δρχ. Η γέφυρα είχε ουσιαστικά να συντηρηθεί από το έτος κατασκευής της, προ 36 ετών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε μια αγωνιστική απο δυο που ηταν μειώθηκε η ποινή αποκλεισμού της έδρας του Παναθηναϊκού.

Σε μια αγωνιστική από δύο, μειώθηκε η ποινή αποκλεισμού της έδρας του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ, για τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί των ``πρασίνων`` στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.Δεκτή έγινε και η έφεση των ``ερυθρολεύκων`` αλλά μόνο όσον αφορά το χρηματικό μέρος, αφού η ΕΠΟ ``εξαφάνισε`` το πρόστιμο των 8 εκατομμυρίων δραχμών αλλά όχι και την ποινή της μιας αγωνιστικής. Ετσι, ο Παναθηναϊκός θα δώσει στα Τρίκαλα τον αγώνα πρωταθλήματος με την Καλαμάτα, ο οποίος είναι προηγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή, ενώ ο Ολυμπιακός θα εκτίσει την ποινή του στην 17η ημέρα του πρωταθλήματος στον αγώνα με την Βέροια.

Επιστρέφει στην ΑΕΚ ο Στέλιος Μανωλάς, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο για 18 μήνες.

Επιστροφή στα γνωστά λημέρια για τον Στέλιο Μανωλά, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ, έναντι 120 εκατομμυρίων δραχμών για 18 μήνες. Ετσι, ο διεθνής αμυντικός θα δηλωθεί εκτός απροόπτου μαζί με τον Γιώργο Δώνη στην επίσημη λίστα της ``Ενωσης`` στην ΟΥΕΦΑ, προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην προσπάθεια που κάνει η ΑΕΚ στο κύπελλο κυπελλούχων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,44 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,04, γαλλικό φράγκο προς 47,86, λίρα Αγγλίας προς 476,60, ελβετικό φράγκο προς 198,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,05, τη λίρα Κύπρου προς 544,54 και την ECU προς 316,68 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα και μόνο στην ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα προβλέπονται τοπικές βροχές αλλά και εκεί βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -1 με 12 βαθμούς,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 15 και στο Αιγαίο 10 με 16 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 15 και 4 με 12 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 30 December 1997 - 8:00:14 UTC