Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,01/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σώα είναι τα μέλη του πληρώματος του τουρκικού πλοίου ``ΑΚΟΒΑ`` στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά το πρωϊ καθώς έπλεε ανοιχτά της Σκύρου.
- Την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την καθιερωμένη λειτουργία για την Πρωτοχρονιά.
- Αγνωστος παραμένει ο υπερτυχερός του πρωτοχρονιάτικου κρατικού λαχείου.
- Εικοσι τέσσερις ιρακινοί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην περιοχή Πράσο της Σάμου.
- Συνεχίζονται οι έρευνες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, για τα αίτια της πτώσης του μοιραίου ουκρανικού αεροσκάφους.
- Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορική πορεία του Κυπριακού δίνουν τα απόρρητα αρχεία της Βρετανικής κυβέρνησης για το 1967.
- Αρχίζει απο αύριο η υποβολή των δικαιολογητικών για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας.
- Αυξάνονται απο σήμερα τα τέλη του ΟΤΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σώα είναι τα μέλη του πληρώματος του τουρκικού πλοίου ``ΑΚΟΒΑ`` στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά το πρωϊ καθώς έπλεε ανοιχτά της Σκύρου.

Σώα είναι και τα 37 μέλη του πληρώματος του τουρκικού φορτηγού πλοίου ``ΑΚΟΒΑ`` στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά το πρωϊ απο άγνωστη αιτία ενώ έπλεε στα διεθνή ύδατα 12 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Σκύρου. Το φλεγόμενο πλοίο εντοπίστηκε απο στρατιωτικό παρατηρητήριο αφού ο Τούρκος πλοίαρχος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου αλλά ούτε και ζήτησε τη βοήθεια κάποιου παράκτιου ελληνικού σταθμού. Το πλήρωμα παρελήφθη απο παραπλέον τουρκικό σκάφος ενώ κοντά στο φλεγόμενο τουρκικο φορτηγό βρισκεται σκάφος του Λιμενικού Σώματος και η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού ``ΣΠΕΤΣΕΣ``.

Την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την καθιερωμένη λειτουργία για την Πρωτοχρονιά.

Την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας προκειμένου να ξεπερασθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα επεσήμαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η πολιτική ηγεσία της χώρας μετά την καθιερωμένη λειτουργία το πρωϊ για την Πρωτοχρονιά. Ο κ. Στεφανόπουλος δέχθηκε το μεσημέρι τις ευχές για το νέο έτος απο την πολιτική , στρατιωτική, ακαδημαϊκή και εκκλησιαστική ηγεσία του τόπου. Οι Αθηναίοι υποδέχθηκαν το νέο χρόνο με γλέντι στην Πλατεία Συντάγματος που κράτησε μέχρι τα ξημερώματα. Αύριο όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Αγνωστος παραμένει ο υπερτυχερός του πρωτοχρονιάτικου κρατικού λαχείου.

Αγνωστος παραμένει ο υπερτυχερός του πρωτοχρονιάτικου κρατικού λαχείου κοινωνικής αντίληψης.Ο πρώτος λαχνός 99.328 της 2ης σειράς κερδίζει ένα δισ. δρχ. Ο ίδιος αριθμός σε τρίδυμο κερδίζει 1,4 δισ. δρχ.

Εικοσι τέσσερις ιρακινοί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην περιοχή Πράσο της Σάμου.

Εικοσι τέσσερις Ιρακινοί λαθρομετανάστες συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην περιοχή Πράσο της Σάμου. Οπως ισχυρίσθηκαν πλήρωσαν 2.000 δολάρια ο καθένας σε Τούρκους δουλέμπορους προκειμένου να τους μεταφέρουν απο τα παράλια της Τουρκίας.

Συνεχίζονται οι έρευνες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, για τα αίτια της πτώσης του μοιραίου ουκρανικού αεροσκάφους.

Συνεχίζονται οι έρευνες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων προκειμένου να εξευρεθούν τα αίτια της πτώσης του μοιραίου ουκρανικού αεροσκάφους. Χθες επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη απο τη Γερμανία οι Ελληνες εμπειρογνώμονες οι οποίοι είχαν μεταφέρει τα τρία μαύρα κουτιά του αεροσκάφους.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορική πορεία του Κυπριακού δίνουν τα απόρρητα αρχεία της Βρετανικής κυβέρνησης για το 1967.

Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορική πορεία του Κυπριακού δίνουν τα απόρρητα αρχεία της Βρετανικής κυβέρνησης για το 1967 που δόθηκαν τα μεσάνυχτα στη δημοσιότητα. Οπως προκύπτει απο τα έγγραφα κύριο στίγμα των εξελίξεων κατά το 1967 ήταν η επιμονή της Αθήνας με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και έμμεσα της Βρετανίας για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα έναντι εδαφικών ανταλλαγμάτων προς την Τουρκία.

Αρχίζει απο αύριο η υποβολή των δικαιολογητικών για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας.

Αρχίζει απο αύριο η υποβολή των δικαιολογητικών για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται έως το τέλος Μαϊου στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ στους τόπους διαμονής τους.

Αυξάνονται απο σήμερα τα τέλη του ΟΤΕ.

Αυξάνονται απο σήμερα τα τέλη του ΟΤΕ. Η αστική μονάδα απο 11,5 δρχ. θα στοιχίζει 13 ενώ το πάγιο απο 1850 δρχ. το μήνα αυξάνεται στις 2.050. Παράλληλα τα τέλη σύνδεσης μειώνονται απο 40.000 σε 30.000 δρχ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 287,22 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 13, γαλλικό φράγκο προς 48,31, λίρα Αγγλίας προς 476,94, ελβετικό φράγκο προς 197,48, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,95, λίρα Κύπρου προς 546,86 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 316,68 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για αύριο σε όλη τη χώρα, που κατα τόπους στα δυτικά και νότια θα είναι αυξημένες. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Τη νύχτα κατα τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο μείον 2 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 1 έως 17 και στα νησιά του Αιγαίου απο 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο στην Αττική και μόνο κατα περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, ενω το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 4 έως 15 και στη Θεσσαλονίκη απο 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 1 January 1998 - 18:43:02 UTC