Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,05/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τουλάχιστον 12 νέους φόρους και αύξηση των ήδη υπαρχόντων προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.
- Δεν εμφανίστηκαν οι Τούρκοι στις περιοχές που είχαν δεσμεύσει στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης που πραγματοποιούν.
- Ανοικτό μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ανοίξει η Αγκυρα τόσο για το Κουρδικό όσο και για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
- Συνωστισμός και πάλι στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ από εκατοντάδες λαθρομετανάστες για την κάρτα εργασίας.
- Δίωξη για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εναντίον της χήρας του κακοποιού Καλτσά.
- Και Ιταλοί εμπειρογνώμονες διερευνούν τα αίτια της έκρηξης στο λέβητα της χαρτοβιομηχανίας DIANA.
- Προκηρύχθηκε από το ΑΣΕΠ η πρόσληψη, με σειρά προτεραιότητας, 1088 υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τουλάχιστον 12 νέους φόρους και αύξηση των ήδη υπαρχόντων προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Τουλάχιστον 12 νέους φόρους και αύξηση των ήδη υπαρχόντων, προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή και με το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει επιπλέον έσοδα 300 δις δρχ και να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα κάτω του 3% του ΑΕΠ. Για φορολογική λαίλαπα κάνει λόγο η ΝΔ και κατηγορεί την κυβέρνηση οτι έχει μετατρέψει το κράτος σε δυνάστη του πολίτη. Για αδιέξοδη οικονομική και κοινωνική πολιτική, κάνουν λόγο τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Δεν εμφανίστηκαν οι Τούρκοι στις περιοχές που είχαν δεσμεύσει στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης που πραγματοποιούν.

Ηρεμία επικρατεί στο Αιγαίο, καθώς οι Τούρκοι δεν προσέγγισαν σε σημεία που είχαν δεσμεύσει, στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης που πραγματοποιούν στο Αιγαίο και περιλαμβάνουν τις ελληνικές βραχονησίδες Καλόγηροι, ανοιχτά της Χίου. Ωστόσο, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση ετοιμότητας και παρακολουθούν διακριτικά την εξέλιξη της τουρκικής άσκησης.

Ανοικτό μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ανοίξει η Αγκυρα τόσο για το Κουρδικό όσο και για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ανοιχτό μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ανοίξει η Τουρκία, κυρίως σε οτι αφορά την πολιτική της στο Κουρδικό, μετά το μαζικό κύμα μετανάστευσης. Το θέμα θα εξετασθεί την Τετάρτη στη Ρώμη, από τους επικεφαλής της Αστυνομίας πέντε χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ιταλία, Βρετανία και Γερμανία κατηγορούν την Αγκυρα για τη στρατηγική της στο θέμα, ενώ στην Κωνσταντινούπολη η αστυνομία συνέλαβε 200 λαθρομετανάστες που επρόκειτο να επιβιβασθούν σε πλοίο με προορισμό την Ευρώπη.

Συνωστισμός και πάλι στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ από εκατοντάδες λαθρομετανάστες για την κάρτα εργασίας.

Συνωστισμός παρατηρήθηκε και πάλι στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ, από εκατοντάδες λαθρομετανάστες, προκειμένου να εξασφαλίσουν έντυπο για την υποβολή δικαιολογητικών νομιμοποίησης εργασίας στη χώρα μας. Τα γραφεία του οργανισμού επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Χρήστος Πρωτόπαππας, για να διαπιστώσει τη διαδικασία καταγραφής των αλλοδαπών εργαζομένων στη χώρα μας.

Δίωξη για σωρεία αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εναντίον της χήρας του κακοποιού Καλτσά.

Δίωξη για σειρά αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της Ντόνας Γουίλκινς, χήρας του διαβόητου κακοποιού Γιώργου Καλτσά, σε αποθήκη της οποίας στο Δίον Πιερίας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο. Η ίδια δήλωσε ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη των όπλων, τα οποία όπως εκτιμά η αστυνομία προέρχονται από την Αλβανία, καθώς ο Καλτσάς διατηρούσε στενές σχέσεις με την Αλβανική μαφία.

Και Ιταλοί εμπειρογνώμονες διερευνούν τα αίτια της έκρηξης στο λέβητα της χαρτοβιομηχανίας DIANA.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να εκδοθεί το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων για τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη του λέβητα στη χαρτοβιομηχανία DIANA, με δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες. Στο εργοστάσιο έχει φτάσει και ομάδα ειδικών, της ιταλικής εταιρίας Μπόνο, προκειμένου να διαπιστώσει αν η έκρηξη οφείλεται σε κατασκευαστική ατέλεια του λέβητα ή σε άλλες αιτίες.

Προκηρύχθηκε από το ΑΣΕΠ η πρόσληψη, με σειρά προτεραιότητας, 1088 υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα.

Προκηρύχθηκε από το ΑΣΕΠ η πλήρωση 1.088 θέσεων, με σειρά προτεραιότητας. Οι προσλήψεις αφορούν κυρίως τα υπουργεία Υγείας και Αμυνας. Οι θέσεις αυτές είναι διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων και αφορούν σε όλες σχεδόν τις νομαρχίες και τα επαρχεία της χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από τις 9 έως τις 28 Ιανουαρίου στα νομαρχιακά καταστήματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς το διεθνή τερματοφύλακα Ατματσίδη, που έκανε την απόκρουση της χρονιάς στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, χθες, ενδέχεται να παραταχθεί η ΑΕΚ στη Ξάνθη για τον αγώνα με την ομώνυμη ομάδα, καθώς υποφέρει από θλάση στον οπίσθιο μηριαίο. Στο μεταξύ, ο Ντουμιτρίου εξέφρασε σήμερα την ικανοποιησή του για την έξοχη εμφάνιση που πραγματοποίησαν οι παίχτες του με τον ΟΦΗ, ενώ εξήρε την απόδοση του Στέλιου Μανωλά, ο οποίος μετά από έξι μήνες απραξίας επανεμφανίστηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκαλώντας τον ενθουσιασμό σε 25.000 φιλάθλους της "Ενωσης".

Στη Βοσνία επέστρεψε ο Βερεσάνοβιτς, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με το γενικό διευθυντή του Ολυμπιακού Λούβαρη, όπου και επισημοποιήθηκε το τέλος της καριέρας του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο αμυντικός, που αμφισβητήθηκε περισσότερο ίσως από κάθε άλλο παίχτη του Ολυμπιακού, θα επιστρέψει στην ομάδα του Σεράγεβο, απ' όπου και ξεκίνησε την καριέρα του.

Παρελθόν αποτελεί για την Καβάλα ο Κώστας Ιωσηφίδης. Ο προπονητής, μετά το νέο παραπάτημα του μεκεδονικού συγκροτήματος υπέβαλε την παραιτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τη διοίκηση της ΠΑΕ. Παρελθόν, όμως, αποτελεί και ο Βραζιλιάνος επιθετικός του Πανηλειακού Μπίκα, τον οποίο έδιωξε η ομάδα του μετά από μία σειρά παραπτωμάτων. Στο μεταξύ, η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε την απόκτηση του ταλαντούχου αμυντικού Τρούπκου από τη Βέροια, στην προσπαθειά της να ενισχυθεί και να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,716 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 441 , γαλλικό φράγκο προς 47,928, λίρα Αγγλίας προς 477,983, ελβετικό φράγκο προς 197,448 , εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,321, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,539, λίρα Κύπρου προς 548,404 και Ευρωπϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 317,167 δραχμές.

Εντονες ανοδικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με το γενικό δείκτη τιμών να ξεπερνά κατά πολύ το "ψυχολογικό" φράγμα των 1500 μονάδων. Εκλεισε στις 1525,02 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 2,87%. Παρά την άνοδο του δείκτη η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα φθάνοντας τα 11,2 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς αναμένονται τοπικές βροχές στα Βορειοδυτικά, τη Μακεδονία, Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι Δυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί 2 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 19. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 16 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί παροδική βροχή, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 5 January 1998 - 19:00:14 UTC