Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αμφισβητεί τον ελληνικό εναέριο χώρο η Τουρκία.
- Στα ευρωπαϊκά όργανα το θέμα των Κούρδων προσφύγων.
- Αλματα έκανε η οικονομία δήλωσε ο κ. Σημίτης.
- Εξεταστική επιτροπή για το "Γιάκοβλεφ" ζητά η ΝΔ.
- Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του Δημήτρη Τσοβόλα.
- Συνεχίζονται οι διαδικασίες νομιμοποίησης αλλοδαπών εργατών.
- Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για κάλυψη θέσεων Δημοσίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκες του Ολυμπιακού επι της Πόρτο με 92-63 και της ΑΕΚ επι της Χαποέλ με 83-68 στο μπάσκετ.
- O Παναθηναϊκός νίκησε 4-1 τον Πανσερραϊκό, στον πρώτο αγώνα για την Δ' φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.
- Στο Ναύπλιο θα διεξαχθεί ο αγώνας πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τη Βέροια, για το πρωταθλήμα της Α'εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αμφισβητεί τον ελληνικό εναέριο χώρο η Τουρκία.

Νέες προκλήσεις απο την Αγκυρα, η οποία αμφισβητεί τον ελληνικό εναέριο χώρο και επανέρχεται στους ισχυρισμούς για τις βραχονησίδες, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι με μονομερείς ενέργειες, επιχειρεί ν' αλλάξει τον γεωγραφικό σχηματισμό στο Αιγαίο. Η αεροναυτική τουρκική άσκηση θα αναπτυχθεί σήμερα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ανδρου - Ικαρίας και Μυκόνου - Ικαρίας, περιοχές για τις οποίες έχει εκφράσει αντιρρήσεις η Αθήνα. Θα αναχαιτιστούν τα τουρκικά αεροσκάφη, που παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, δήλωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Στα ευρωπαϊκά όργανα το θέμα των Κούρδων προσφύγων.

Το δράμα των Κούρδων προσφύγων, που κατά χιλιάδες επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη θα απασχολήσει σήμερα στο Λονδίνο την κοινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη νέα προεδρία στο συμβούλιο υπουργών, καθώς και τη συνεδρίαση στη Ρώμη των επικεφαλείς των αστυνομιών της Ιταλίας, Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας, Γαλλίας και Ολλανδίας. Ο Βρετανός προεδρεύων της ΕΕ πρότεινε χθες απο τις Βρυξέλλες την ενίσχυση φύλαξης των συνόρων των 15 χωρών - μελών.

Αλματα έκανε η οικονομία δήλωσε ο κ. Σημίτης.

Υπεραμύνθηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης με δηλωσεις του στη χθεσινή ετήσια δεξίωση του ΕΒΕΑ. Η ελληνική οικονομία έχει κάνει τον τελευταίο καιρό σημαντικά βήματα προόδου και οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, πρόσθεσε ο κ. Σημίτης, που δέχθηκε επικρίσεις απο τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την οικονομική πολιτική και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Εξεταστική επιτροπή για το "Γιάκοβλεφ" ζητά η ΝΔ.

Πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πρόσφατη αεροπορική τραγωδία που προκλήθηκε από τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής και 75 βουλευτές του κόμματος. Η ΝΔ ζητεί να ερευνηθεί η υπόθεση και να ζητήσει η επιτροπή να καταλογισθούν ευθύνες, όπου αυτές υπάρχουν, καθώς και να δώσει απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα που έχουν προκύψει.

Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του Δημήτρη Τσοβόλα.

Εξέρχεται σήμερα απο την εντατική ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, μετά την επέμβαση τετραπλού "μπάι πας" την περασμένη Τρίτη στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Σε ιατρικό ανακοινωθέν, που εκδόθηκε αναφέρεται ότι ο κ. Τσοβόλας δεν παρουσίασε καμία μετεγχειρητική επιπλοκή, είναι ευδιάθετος και αισθάνεται πολύ καλά και οτι αναμένεται να βγει σε δέκα μέρες από το νοσοκομείο.

Συνεχίζονται οι διαδικασίες νομιμοποίησης αλλοδαπών εργατών.

Εξελίσσεται ομαλά το θέμα της νομιμοποίησης των οικονομικών μεταναστών στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, κ. Παπαϊωάννου και σε τρεις μόνο εργάσιμες ημέρες απο τους 100.000, που προσήλθαν στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, έχουν υποβάλει αίτηση νομιμοποίησης 25.000 αλλοδαποί. Η διαδικασία της νομιμοποιησης βάζει σε σωστές βάσεις την ασφαλιστική, την εργατική αλλά και την ποινική νομοθεσία της χώρας και αποτελεί μήνυμα ανθρωπισμού και κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωάννου.

Αρχίζει η υποβολή αιτήσεων για κάλυψη θέσεων Δημοσίου.

Από σήμερα και μέχρι τις 28 Ιανουαρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την κάλυψη θέσεων, που προκηρύχθηκαν για τα υπουργεία Υγείας - Πρόνοιας, Αμυνας, Νοσοκομεία, Κέντρα Ψυχικής Υγείας και του Εθνικού Τυπογραφείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες του Ολυμπιακού επι της Πόρτο με 92-63 και της ΑΕΚ επι της Χαποέλ με 83-68 στο μπάσκετ.

Δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες πέτυχαν οι εκπρόσωποι της χώρας μας, στην 1η ημέρα της Β'φάσης της Ευρωλίγκα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός, χωρίς να αντιμετωπίσει καμία δυσκολία, νίκησε στην Πορτογαλία την Πόρτο με 92-63 . Η ΑΕΚ κατάφερε να περάσει αλώβητη και από την Ιερουσαλήμ, όπου νίκησε τη Χαποέλ με 83-68. Μετά τις νίκες τους οι δύο ελληνικές ομάδες παραμένουν στην πρώτη θέση των ομίλων τους.

O Παναθηναϊκός νίκησε 4-1 τον Πανσερραϊκό, στον πρώτο αγώνα για την Δ' φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Εύκολη νίκη με 4-1 σημείωσε ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ επί του Πανσερραϊκού, στον πρώτο αγώνα για την Δ' φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Στο Ναύπλιο θα διεξαχθεί ο αγώνας πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τη Βέροια, για το πρωταθλήμα της Α'εθνικής κατηγορίας.

Στο Ναύπλιο θα διεξαχθεί ο αγώνας πρωταθλήματος του Ολυμπιακού με τη Βέροια, για την 17η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, μετά από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΑΕ. Με τον αγώνα αυτό που θα γίνει την Κυριακή, ο Ολυμπιακός εκτίει την ποινή τιμωρίας μίας αγωνιστικής που του είχε επιβληθεί για τα επεισόδια οπαδών του στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,63, γαλλικό φράγκο προς 47,98, λίρα Αγγλίας προς 475,83, ελβετικό φράγκο προς 198,53, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,35, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,85, τη λίρα Κύπρου προς 549,60 και την ECU προς 317,67 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί 0 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 20 και στο Αιγαίο 10 με 20 βαθμούς Κελσίου.Αίθριο καιρό,με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 18 και 2 με 15 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 8 January 1998 - 8:00:15 UTC