Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπογράφεται σήμερα στο Παρίσι η απαγόρευση κλωνοποίησης ανθρώπου.
- Καθοριστική αυτή η εβδομάδα για την πορεία της δραχμής.
- Εκρήξεις βομβών σε Εφορίες.
- Σκληρή γλώσσα Τσοχατζόπουλου κατά της Τουρκίας.
- Ελληνική πρόταση για εκεχειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
- Συνεδρίαση της ολομέλειας της ΓΣΕΕ .
- Ηλεκτρονικές μπάρες απο σήμερα στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός με σκορ 73-66 επι της ΑΕΚ είναι ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι για το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας, στο μπάσκετ.
- Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Πανηλειακό, χαρακτήρισε τους αγώνες της 17ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας.
- Μία ακόμη νίκη, σημείωσε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπογράφεται σήμερα στο Παρίσι η απαγόρευση κλωνοποίησης ανθρώπου.

Δεκατρείς χώρες - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, υπογράφουν σήμερα στο Παρίσι την πρώτη διεθνή, δεσμευτική απαγόρευση των πειραμάτων, που αφορούν την ανθρώπινη κλωνοποίηση, καθώς η διαμάχη εντείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο γύρω από την αμφιλεγόμενη αυτή μέθοδο γενετικής. Το κείμενο αποτελεί προσθήκη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Βιοιατρικής, προβλέπει την πλήρη απαγόρευση της ανθρώπινης κλωνοποίησης, επιτρέπει όμως την κλωνοποίηση κυττάρων για ερευνητικούς σκοπούς.

Καθοριστική αυτή η εβδομάδα για την πορεία της δραχμής.

Κρίσιμη και καθοριστική για την πορεία της δραχμής χαρακτηρίζεται η εβδομάδα που άρχισε, μετά τη νέα κρίση, που ξέσπασε προ ημερών στις Ασιατικές οικονομίες και επηρέασε τις διεθνείς χρηματαγορές. Η τράπεζα της Ελλάδος θα βρίσκεται σε επιφυλακή και θα παρέμβει αν διαπιστωθούν και πάλι κερδοσκοπικές πιέσεις κατά του εθνικού μας νομίσματος. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η πορεία του Χρηματιστηρίου, το οποίο επηρεάστηκε από τη διεθνή κρίση.

Εκρήξεις βομβών σε Εφορίες.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τις δύο αυτοσχέδιες βόμβες, που εξερράγησαν στην Καλλιθέα, μια στο μηχανογραφικό κέντρο του υπουγείου Οικονομικών γνωστό ως ΚΕΠΥΟ και η άλλη στην 7η Εφορία χωρίς ευτυχώς θύματα. Απο τις εκρήξεις προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Σκληρή γλώσσα Τσοχατζόπουλου κατά της Τουρκίας.

Συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η τουρκική αεροναυτικη άσκηση στο Αιγαίο και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ορισμένα σημεία, κοντά στη Λήμνο, που έχουν δεσμεύσει οι Τούρκοι επιτελάρχες, παρά τις αντιρρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, κατηγόρησε και πάλι την Τουρκία οτι απειλεί όχι μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά και τη σταθερότητα στην περιοχή, καθώς και το σύγχρονο οικοδόμημα του διεθνούς δικαίου του ΟΗΕ.

Ελληνική πρόταση για εκεχειρία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Το ελληνικό σχέδιο για την εφαρμογή εκεχειρίας στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα παρουσιάσει σήμερα στη Λωζάνη, ελληνική αντιπροσωπεία υπο τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Εντός της εβδομάδος ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα ανακοινώσει τα ονόματα των μελών, που θα στελεχώσουν την επιτροπή διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2004.

Συνεδρίαση της ολομέλειας της ΓΣΕΕ .

Συνεδριάζει σήμερα η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ ξεκινώντας τις διαδικασίες της προετοιμασίας του 29ου συνεδρίου της οργάνωσης. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου και θα εκλεγεί η νέα 45μελής διοίκησή της.

Ηλεκτρονικές μπάρες απο σήμερα στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.

Αρχίζει σήμερα η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας αυτοκινήτων με μπάρες, στο εμπορικό τρίγωνο της πρωτεύουσας. Στα σημεία εισόδου και εξόδου του τριγώνου θα βρίσκονται υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και τροχονόμοι, οι οποίοι θα εξυπηρετούν τους πολίτες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός με σκορ 73-66 επι της ΑΕΚ είναι ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι για το πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας, στο μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι της 15ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, αφού επικράτησε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας της ΑΕΚ με 73-66 .Ετσι, ο Ολυμπιακός ανέβηκε και πάλι στην κορυφή με 29 βαθμούς, έναντι 28 του Παναθηναϊκού, ενώ η ΑΕΚ ``μοιράζεται`` πιά την τρίτη θέση με το Πανιώνιο, αφού έχουν από 25 βαθμούς. Στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Ηρακλή με 82- 77.

Η ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Πανηλειακό, χαρακτήρισε τους αγώνες της 17ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας.

Η "γκέλα" του Παναθηναϊκού στον Πύργο, με τον Πανηλειακό που υποχρέωσε τους ``πράσινους`` σε ``λευκή ισοπαλία``, χαρακτήρισε τους αγώνες της 17ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας. Αντίθετα, παρά το ότι έπαιξε στο ουδέτερο γήπεδο του Ναυπλίου, ο Ολυμπιακός επικράτησε άνετα με 4- 1 της Βέροιας και ``έπιασε`` στην κορυφή της βαθμολογίας την ΑΕΚ. Οι δύο ομάδες έχουν από 43 βαθμούς, αλλά η ``Ενωση`` μπορεί να μείνει και πάλι μόνη πρώτη, άν κερδίσει σήμερα στην Ξάνθη την τοπική ομάδα.Ο ΠΑΟΚ, νίκησε στην Τούμπα τον Αθηναϊκό και έφτασε τους 37 βαθμούς.Στα άλλα παιχνίδια, η Καλαμάτα επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ, ο Απόλλωνας και ο Ηρακλής αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα, ενώ στο Πειραϊκό ντέρμπι ο Εθνικός επικράτησε με 3-2 εκτός έδρας της Προοδευτικής, στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος παραχώρησε 2-2 στον Ιωνικό και το Σάββατο στην Πάτρα η Παναχαϊκή νίκησε με 2-0 την Καβάλα.

Μία ακόμη νίκη, σημείωσε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Μία ακόμη νίκη, σημείωσε η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στο Πέρθ της Αυστραλίας, αφού επικράτησε του Καζακστάν με 10-7. Ετσι, τώρα, η Ελληνική ομάδα, βρίσκεται στην δεύτερη θέση του Β' ομίλου, στην πρώτη φάση των αγώνων, μαζί με την Ουγγαρία. Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, κατέλαβε την 2η θέση στον γ' όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας, αφού επικράτησε με 11-6 της Νοτίου Αφρικής.Στην επόμενη φάση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ, Σλοβακία και Αυστραλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,33, γαλλικό φράγκο προς 47,89, λίρα Αγγλίας προς 472,15, ελβετικό φράγκο προς 197,82, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,67, τη λίρα Κύπρου προς 546,57 και την ECU προς 316,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα εκτός από τα ανατολικά και νότια όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -2 μέχρι 12 βαθμούς, στα δυτικά 1 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 15 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 14 και 1 με 12 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 12 January 1998 - 8:00:13 UTC