Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με 24ωρη απεργία απαντά η ΓΣΕΕ την Πέμπτη στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ.
- Σε εξέλιξη βρίσκεται την ώρα αυτή στην ολομέλεια της βουλής η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.
- Δυναμική επανεμφάνιση των τρακτέρ στα χωριά του νομού Καρδίτσας. Να αποκλείσουν τις εθνικές οδούς απειλούν πάλι οι αγρότες.
- Η Ελλάδα θα ασκήσει όποτε κρίνει σκόπιμο το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, δήλωσε ο Δ. Ρέππας.
- Το προσχέδιο νόμου για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού.
- Ενοχη βρήκε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τη Βάσια Παναγοπούλου για το σχεδιασμό δολοφονίας του πρώην συζύγου της Απόστολου Δοξιάδη.
- Περίπου 19 εκατομμύρια δραχμές ήταν η λεία των δύο ενόπλων από την Τράπεζα Εργασίας στην Πετρούπολη.
- Σαββατοκύριακο των συνεδρίων χαρακτηρίζεται το επόμενο για την ομογένεια της Αυστραλίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με 24ωρη απεργία απαντά η ΓΣΕΕ την Πέμπτη στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την κυβέρνηση για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ.

Μπαράζ απεργιακών κινητοποιήσεων αναμένεται στο μέλλον από τους εργαζόμενους, μετά το ναυάγιο στο οποίο οδηγήθηκαν οι συνομιλίες των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας με το προεδρείο της ΓΣΕΕ, καθώς η κυβέρνηση εμμένει στην επιμάχη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, με την οποία οι εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ, θα ρυθμίζονται με νόμο και όχι με συλλογικές συμβάσεις. Το φορολογικό νομοσχέδιο συζητείται την ώρα αυτή στην ολομέλεια της Βουλής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται την ώρα αυτή στην ολομέλεια της βουλής η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Την αυλαία των προσεχών κινητοποιήσεων άνοιξαν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι οποίοι πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας, ενώ την Πέμπτη η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία στη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, τα ΕΛΤΑ την ΕΥΔΑΠ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, και το κοινό θα εξυπηρετείται με προσωπικό ασφαλείας, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις της Ολυμπιακής. Την εκπόνηση ενός προγράμματος εξυγίανσης του εθνικού αερομεταφορέα, εξήγγειλε ο υπουργός μεταφορών, Τάσος Μαντέλης.

Δυναμική επανεμφάνιση των τρακτέρ στα χωριά του νομού Καρδίτσας. Να αποκλείσουν τις εθνικές οδούς απειλούν πάλι οι αγρότες.

Προθέρμανση όμως έκαναν σήμερα και οι αγρότες, οι οποίοι πραγματοποίησαν συλλαλητήρια στην Καρδίτσα και τα Φάρσαλα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δίκη δεκάδων αγροτών, με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνίας στις περισινές κινητοποιήσεις. Η δίκη αναβλήθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες θα επιδιώξουν απευθείας συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, στις 2 Φεβρουαρίου θα κλείσουν τις εθνικές οδούς.

Η Ελλάδα θα ασκήσει όποτε κρίνει σκόπιμο το δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, δήλωσε ο Δ. Ρέππας.

Χωρίς παρενοχλήσεις αυτή τη φορά από τουρκικά αεροσκάφη, περιόδευσε ο υπουργός Αμυνας, στα νησιά Σάμο και Ικαρία και Φούρνους, όπου επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε για άλλη μία φορά οτι η Ελλάδα διατηρεί το απαράγραπτο δικαίωμά της να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια.Την ίδια ώρα στο Αιγαίο, συνεχίζεται η τουρκική αεροναυτική άσκηση, ενώ Πάγκαλος και Κρανιδιώτης είχαν συνομιλίες με τον ειδικό απεσταλμένο για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ.

Το προσχέδιο νόμου για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού.

Το προσχέδιο νόμου για την διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού. Το προσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με αυτό, θεσπίζονται ισχυρές δικλείδες διαφάνειας, ενώ θα υπάρχει κοινοβουλευτικός έλεγχος από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων και διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, καθώς και επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία θα ελέγχει όλες τις συμβάσεις άνω των 100 εκατ. δραχμών.

Ενοχη βρήκε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τη Βάσια Παναγοπούλου για το σχεδιασμό δολοφονίας του πρώην συζύγου της Απόστολου Δοξιάδη.

Ενοχη έκρινε τελικά το πέμπτο τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών, την ηθοποιό Βάσια Παναγοπούλου, για τη γνωστή υπόθεση του σχεδιασμού της δολοφονίας του πρώην συζύγου της, Απόστολου Δοξιάδη. Το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, ενώ η ίδια ποινή επεβλήθηκε και στους συγκατηγορούμενούς της, Αντώνη Μαχαιρίδη και Νικόλαο Καλογερά. Αντίθετα, κηρύχθηκε αθώος, λόγω αμφιβολιών, ο τέταρτος κατηγορούμενος, Παναγιώτης Παντουράκης.

Περίπου 19 εκατομμύρια δραχμές ήταν η λεία των δύο ενόπλων από την Τράπεζα Εργασίας στην Πετρούπολη.

Περίπου 19 εκατομμύρια δραχμές άρπαξαν το μεσημέρι δύο ένοπλοι που φορούσαν κουκούλες από το υποκατάστημα της Τράπεζας Εργασίας στην Πετρούπολη στην Αθήνα και εξαφανίστηκαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, την οποία οδηγούσε τρίτος συνεργός τους. Σύμφωνα με καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι ληστές κρατούσαν καλάζνικοφ και κατά την αστυνομία ίσως να ήταν αλλοδαποί.

Σαββατοκύριακο των συνεδρίων χαρακτηρίζεται το επόμενο για την ομογένεια της Αυστραλίας.

Σαββατοκύριακο των συνεδρίων χαρακτηρίζεται το επόμενο για την ομογένεια της Αυστραλίας. Στο Σίδνεϊ, ξεκινά την Παρασκευή το 7ο Παναυστραλιανό Συνέδριο Νεολαίας της Αρχιεπισκοπής, με θέμα "Πίστις- μία Δύναμις πέρα από το Ανθρώπινο". Επίσης το Σάββατο, θα συνεδριάσουν στην Καμπέρα τα μέλη του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού Ωκεανίας, για να εκλέξουν Εκτελεστική Επιτροπή και να ανταλλάξουν απόψεις για τη συνάντηση του προεδρίου του ΣΑΕ, που θα γίνει 7 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Ακόμα, στο Μπρίσμπαν, η Ομοσπονδία Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας και η Παναυστραλιανή Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα, με κύριο αντικείμενο την πορεία του εθνικού θέματος και τη διαφώτιση της κοινής γνώμης, ενώ στην Καμπέρα θα γίνει και το συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, καθώς παρά τις διαψεύσεις από την "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ, το επεισόδιο που συνέβη στα αποδυτήρια του σταδίου Καραϊσκάκη, ανάμεσα στον Μπάγιεβιτς και τον Ιλια Ιβιτς, είναι γεγονός. Προπονητής και παίχτης αντάλλαξαν βαρείς χαρακτηρισμούς, γεγονός που ήταν το κορύφωμα της πολύμηνης "υπόγειας κόντρας", που αναπτύσσετο μεταξύ τους από τον περασμένο Μάιο. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Ελληνοσέρβος τεχνικός, που δεν προπόνησε την ομάδα, φεύγοντας από το Καραϊσκάκη είπε στον γιο του Κόκκαλη "δεν πάει άλλο, εγώ τέλειωσα, πές το στον πατέρα σου. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει ήδη θέσει την παραιτησή του στη διάθεση του προέδρου της ΠΑΕ.

Ο Απόλλων Πατρών δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Ευρωκυπέλλου. Το συγκρότημα του Διαμαντόπουλου στον επαναληπτικό για την φάση των "16" που έγινε στο κλειστό της Περιβόλας, επικράτησε με 89-79 της ισραηλινής Χάποελ Εϊλάτ, ωστόσο δεν κατάφερε να υπερκαλύψει το -17 του πρώτου αγώνα (84-101).

Σημαντικές αλλαγές δρομολογούνται στην ελληνική διαιτησία του ποδοσφαίρου, η οποία θα είναι αμειβόμενη απο τη νέα σεζόν, ενώ οι καλοί ρέφερι θα παίρνουν και ειδικά μπόνους, εκτός απο το μισθό τους. Ετσι, από τη νέα περίοδο οι διαιτητές πρώτης εθνικής κατηγορίας θα παίρνουν μηναίο μισθό 400.000 δραχμών, οι επόπτες πρώτης εθνικής 200.000, ενώ τα ίδια χρήματα θα παίρνουν και οι διαιτητές της δεύτερης εθνικής. Οσον αφορά στην τρίτη εθνική, θα επιλεγούν οι 20 καλύτεροι απο τους 100 συνολικά διαιτητές της κατηγορίας, οι οποίοι θα λαμβάνουν 150.000 δραχμές το μήνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,74 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,91, γαλλικό φράγκο προς 47,75, λίρα Αγγλίας προς 479,79, ελβετικό φράγκο προς 196,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 227,57, τη λίρα Κύπρου προς 545,03 και την ECU προς 316,23 δραχμές.

Με συγκρατημένη άνοδο 0,31% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου και διαμορφώθηκε στις 1440,13 μονάδες, αν και στη διάρκεια των συναλλαγών σημείωνε κέρδη που ξεπερνούσαν το 1%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 16,4 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται αύριο σ'όλη τη χώρα, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα βόρεια και πιθανόν τα κεντρικά ορεινά θα πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στα πελάγη θυελλώδεις και στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 15 και στα νησιά του Αιγαίου 11 με 17 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή, ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς νοτιάδες και θερμοκρασία 10 με 14 και 7 με 11 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 20 January 1998 - 20:00:18 UTC