Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προς νέα απεργία στις ΔΕΚΟ προσανατολίζονται ΓΣΕΕ και συνδικάτα.
- Υπερψηφίστηκε επι της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο.
- Απόφαση σταθμός του Αρείου Πάγου για τα πανωτόκια.
- Πεντακόσια άτομα διορίζονται στο ΕΚΑΒ.
- Απο την 1η Απριλίου η νέα λίστα φαρμάκων.
- Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια αντί των ΤΕΣ.
- Κινητοποιήσεις αγροτών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με 82-80 επι της ΡΤΤ Αγκυρας. - Η Τουρκία πρότεινε την κοινή υποψηφιότητα με την χώρα μας γιά την συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2004.
- Νέα ήττα γνώρισε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Σπόρτιγκ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προς νέα απεργία στις ΔΕΚΟ προσανατολίζονται ΓΣΕΕ και συνδικάτα.

Η ΓΣΕΕ και τα συνδικάτα των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ αποφασίζουν σήμερα αν θα πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τη χθεσινή, αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει την επίμαχη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, με την οποία αλλάζουν οι εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Παπαντωνίου έχει δηλώσει οτι θα επαναδιατυπωθεί η διάταξη και θα αφορά μόνο την Ολυμπιακή, τις αστικές συγκοινωνίες, τα ΕΛΤΑ και τον ΟΣΕ, οι οποίες είναι ζημιωγόνες και χρεωκοπημένες.

Υπερψηφίστηκε επι της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο.

Με ονομαστική ψηφοφορία υπερψηφίστηκε χθες επι της αρχής το φορολογικό νομοσχέδιο. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Κηπουρός, δήλωσε παρών. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ υπέρ του νομοσχέδιου ψήφισαν οι ανεξάρτητοι πλέον βουλευτες κ.κ. Κεδίκογλου, Γικόνογλου και Καρακώστας. Εντονη κριτική στο νομοσχέδιο ασκήθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενω τις διαφωνίες τους εξέφρασαν και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Πεπονής, Βερυβάκης και Γεωργακόπουλος.

Απόφαση σταθμός του Αρείου Πάγου για τα πανωτόκια.

Παρελθόν αποτελούν πλέον τα πανωτόκια, μετά τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου. Την άλλη εβδομάδα θα είναι έτοιμη και η νομοθετική ρύθμιση για το θέμα, η οποία θα αφορά συγκεκριμένα τις δανειακές συμβάσεις που θα υπογράφονται από δω και στο εξής. Το πρόβλημα όμως είναι οι ανατοκισμοί, που έχουν επιβαρύνει δάνεια ως σήμερα. Για το μέλλον ανατοκισμοί θα γίνονται στους υπερήμερους τόκους κάθε έξι μήνες και όχικάθε μήνα ή τρίμηνο, που ήταν η πρακτική στις τράπεζες μέχρι τώρα.

Πεντακόσια άτομα διορίζονται στο ΕΚΑΒ.

Διορίζονται στο ΕΚΑΒ 500 άτομα, ως πληρώματα στις κινητές μονάδες και τα ασθενοφόρα του Κέντρου, καθώς ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψης από το ΑΣΕΠ. Επίσης, με απόφαση του υπουργού, προκηρύσσονται 47 θέσεις γιατρών του ΕΣΥ στα νοσοκομεία Ρίου, Νίκαιας, Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Θριάσιου, Παίδων Πάτρας, Γρεβενών και Βόλου.

Απο την 1η Απριλίου η νέα λίστα φαρμάκων.

Περισσότερα απο 3.000 φάρμακα σε σύνολο 6.000, που κυκλοφορούν θα περιλαμβάνει η νέα λίστα, που θα τεθεί σε ισχύ απο την 1η Απριλίου. Τα φάρμακα αυτά θα μπορούν να τα συνταγογραφούν οι γιατροί όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου. Στόχος της λίστας αυτής, δηλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νίκος Φαρμάκης, είναι να συγκρατηθούν οι τιμές των φαρμάκων και να μπει φραγμός στην υποκατάσταση φθηνών με ακριβά φάρμακα.

Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια αντί των ΤΕΣ.

Καταργούνται απο το επόμενο σχολικό έτος οι Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές και ιδρύονται τα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, με νέο πρόγραμμα, υλικοτεχνική υποδομή και παροχή μεγαλύτερων δυνατοτήτων για τους αποφοίτους. Οι σπουδές στις νέες σχολές θα χωρίζονται σε δύο κύκλους. Οι απόφοιτοι Γυμνασίου θα μπορούν να εγγράφονται στον πρώτο κύκλο σπουδών (διάρκειας δύο ετών). Στο δεύτερο κύκλο, οι σπουδές διαρκούν ένα χρόνο και αφορούν κυρίως την εξειδίκευση. Παράλληλα, θα μπορούν να εγγράφονται στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Κινητοποιήσεις αγροτών.

Σε συμβολική κατάληψη των σιδηροδρομικών γραμμών στο σταυρό Φαρσάλων προχωρούν σήμερα οι αγρότες την ώρα, που θα δικάζονται στη Λάρισα οι συνάδελφοί τους για παρακώλυση της κυκλοφορίας σε προηγούμενες κινητοποιήσεις. Χθες το Τριμελές Εφετείο Λάρισας, αθώωσε 17 καπνοπαραγωγούς από την Ελασσόνα. Αύριο Σάββατο συνεδριάζει η Πανθεσσαλική Επιτροπή, προκειμένου να καθορίσει την τελική μορφή των κινητοποιήσεων της 2ας Φεβρουαρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με 82-80 επι της ΡΤΤ Αγκυρας.

Μπορεί οι "στρατηγοί" του Παπάγου να μην μπόρεσαν προχθές να περάσουν νικηφόρα από την Τουρκία, όμως οι "πολεμιστές" του Ντούσαν Ιβκοβιτς τα κατάφεραν περίφημα, αφού σε αγώνα για την 13η ημέρα της Ευρωλίγκα επικράτησαν με 82-80 της PTT Αγκυρας. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην πρώτη θέση του πέμπτου ομίλου που θα τους εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το φάιναλ φορ της Βαρκελόνης. Αντίθετα, δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ, που ηττήθηκε από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη με 63-58. Μετά την ήττα του αυτή, ο ``Δικέφαλος του Βορρά`` απομακρύνθηκε αισθητά από το στόχο του που είναι η κατάληψη της 2ης θέσης του ΣΤ'ομίλου.

Η Τουρκία πρότεινε την κοινή υποψηφιότητα με την χώρα μας γιά την συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2004.

Η Τουρκία πρότεινε την κοινή υποψηφιότητα με την χώρα μας γιά την συνδιοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2004. Η πρόταση έγινε την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια της κλήρωσης της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, από τον Τούρκο αντιπρόεδρο της ΟΥΕΦΑ κ.Ερτζίκ στον πρόεδρο της ΕΠΟ Σωτήρη Αλημίση. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας, Χαλούκ Ουλουσόι σε επιστολή του, που έφτασε στα γραφεία της ΕΠΟ, υπήρξε κατ' αρχήν αποδοχή της ιδέας γιά μία τέτοια συνδιοργάνωση από τους Ελληνες αντιπροσώπους στην Γάνδη.

Νέα ήττα γνώρισε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Σπόρτιγκ.

Νέα ήττα γνώρισε η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Σπόρτιγκ. Το συγκρότημα του Νίκου Κωστόπουλου, σε αγώνα για την 11η ημέρα της Ευρωλίγκα που έγινε στο κλειστό των Πατησίων, ηττήθηκε με 67-52 από την σλοβενική Γιέζιτσα και έτσι παρέμεινε στην τελευταία θέση του Α` Ομιλου με 12 βαθμούς όσους έχει και η Φερεντσβάρος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,02 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,43, γαλλικό φράγκο προς 47,89, λίρα Αγγλίας προς 476,82, ελβετικό φράγκο προς 197,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,71, τη λίρα Κύπρου προς 544,75 και την ECU προς 316,31 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι σήμερα ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα ορεινά. Θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα με ήλιο κυρίως στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια και δυτικά βόρειοι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 14 και στα νησιά του Αιγαίου 10 με 16 βαθμούς Κελσίου. Αστατο καιρό, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 7 με 13 και 3 με 8 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 23 January 1998 - 8:00:17 UTC