Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Πυρετώδεις διαβουλεύσεις εντός και εκτός Ρηγίλης μετά τις διαγραφές.
- Λάθος χαρακτήρισε τις διαγραφές ο Γ. Ράλλης. Επίθεση προς την ηγεσία της ΝΔ και από τον Κ. Μητσοτάκη.
- Αποκλείει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο ιταλοποίησης της ελληνικής πολιτικής ζωής.
- Για δύο ώρες απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό στο ύψος της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, οι αγρότες της Θεσσαλίας.
- Σε ετοιμότητα η Νομαρχία Λέσβου, καθώς αναμένονται νέες ισχυρές καταιγίδες. Οικονομική βοήθεια 200.000 δρχ στους πληγέντες.
- Την παραπομπή του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος, για τη συνεντευξή του στο περιοδικό ΠΕΝΤΧΑΟΥΖ.
- Κύκλωμα προώθησης λαθρομεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία, εξάρθρωσε η Ασφάλεια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

@ Πυρετώδεις διαβουλεύσεις εντός και εκτός Ρηγίλης μετά τις διαγραφές.

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις, εντός και εκτός Ρηγίλλης, βρίσκονται σε εξέλιξη μετά τις διαγραφές. Η πλευρά των διαγραφέντων μελετά προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις της, κάνει λόγο για προειλημμένες αποφάσεις και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα. Ο Κώστας Καραμανλής έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με συνεργάτες του και όπως τόνιζαν κύκλοι του, με τις διαγραφές πέρασε οριστικά η φάση της εσωστρέφειας στο κόμμα.

Λάθος χαρακτήρισε τις διαγραφές ο Γ. Ράλλης. Επίθεση προς την ηγεσία της ΝΔ και από τον Κ. Μητσοτάκη.

Λάθος επιλογή, χαρακτήρισε τις διαγραφές ο Γ.Ράλλης, σε ομάδα επίδοξων κηδεμόνων απέδωσε την κρίση ο Κων. Μητσοτάκης. Για πραξικοπηματική ενέργεια ομάδας αφρόνων, έκανε λόγο ο Γιώργος Σουφλιάς. Αντικαταστατική και άδικη χαρακτήρισε τη διαγραφή του ο Στέφανος Μάνος, σημειώνοντας ότι το νερο χύθηκε, αλλά θα πάρει το δρόμο του.Αδυναμία, αδράνεια και σύγχυση, απέδωσε στην ηγεσία της ΝΔ ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, για κακούς συμβούλους έκανε λόγο ο Νίκος Κάκκαλος.

Αποκλείει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο ιταλοποίησης της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Προβληματισμός επικρατεί και εκτός ΝΔ. Η κυβέρνηση απέδωσε τις εξελίξεις στην ασάφεια της πολιτικής και την προγραμματική αδυναμία της ΝΔ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ιταλοποίησης της ελληνικής πολιτικής ζωής. Δεν πρέπει να χαίρεται κανείς για τα όσα συμβαίνουν στη Ρηγίλλης, δήλωσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ενώ ο ΣΥΝ διαβλέπει ευρύτερες ανακατατάξεις στην πολιτική ζωή της χώρας. Χωροφυλακοειδή ενέργεια που έγινε από ένα όργανο μη νομίμου συνθέσεως, χαρακτήρισε τις διαγραφές ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

Για δύο ώρες απέκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό στο ύψος της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Σε συμβολικό αποκλεισμό, για δύο ώρες, της εθνικής οδού, στο ύψος της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, προχώρησαν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους. Οι αποκλεισμοί θα συνεχιστούν και τις προσεχείς ημέρες, ενώ θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα. Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες βρίσκονται σε στάση αναμονής, ενώ η ΣΥΔΑΣΕ με αναφορά της στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητά να σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών που συμμετείχαν σε προηγούμενες κινητοποιήσεις.

Σε ετοιμότητα η Νομαρχία Λέσβου, καθώς αναμένονται νέες ισχυρές καταιγίδες. Οικονομική βοήθεια 200.000 δρχ στους πληγέντες.

Εκτακτη οικονομική βοήθεια, ύψους 200.000 δρχ, για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών, θα χορηγηθεί στους κατοίκους της Λέσβου, που επλήγησαν από την πρόσφατη θεομηνία. Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας, που εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση και την καταγραφή των ζημιών, βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς αναμένονται νέες ισχυρές καταιγίδες, όπως προβλέπει η Μετεωρολογική.

Την παραπομπή του Μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομου αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος, για τη συνεντευξή του στο περιοδικό ΠΕΝΤΧΑΟΥΖ.

Την παραπομπή του μητροπολίτη Ζακύνθου, Χρυσόστομου, στα όργανα της εκκλησίας για σκανδαλισμό της συνείδησης των πιστών, αποφάσισε ομόφωνα η διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, με αφορμή τη συνέντευξη του μητροπολίτη στο περιοδικό ΠΕΝΤΧΑΟΥΖ, στην οποία τασσόταν υπέρ των προγραμιαίων σχέσεων.

Κύκλωμα προώθησης λαθρομεταναστών από την Ελλάδα στην Ιταλία, εξάρθρωσε η Ασφάλεια.

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης και προώθηση λαθρομεταναστών από την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στην Ιταλία, εξαρθρώθηκε από τις διωκτικές αρχές. Εγκέφαλος του κυκλώματος, είναι ο Αναστάσιος Μάρκος 45 ετών, ιδιοκτήτης τουριστικών λεωφορείων, που είχε φτιάξει ειδική κρύπτη για την μεταφορά λαθρομεταναστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρότι η ΑΕΚ έχει μπει στο "στόχαστρο της ατυχίας", όπως προκύπτει από τα αλλεπάλληλα προβλήματα τραυματισμών, ο προπονητής της ομάδας Ντουμιτρίου δεν χάνει το κουράγιο του και την αισιοδοξία του, τονίζοντας πως η πρωτοπόρος θα πάρει το πρωτάθλημα. Για την μεταγραφή του Κροάτη Τόμιτς, που αγωνίζονταν στη Βιτσέντσα, ο Ρουμάνος τεχνικός είπε ότι ήταν επιλογή της τελευταίας στιγμής, αλλά πρέπει να είναι καλός ποδοσφαιριστής για να παίζει στο καμπιονάτο. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής, ήρθε αργά το απόγευμα στην Αθήνα και στα πρώτα του λόγια τόνισε ότι η μεταγραφή του στην ΑΕΚ είναι το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Είπε ακόμα ότι γνώριζει τον Ντέμη Νικολαϊδη ως κορυφαίο ποδοσφαιριστή στη χώρα μας και πως στην Ιταλία δεν έπαιξε βασικός γιατί εκεί υπάρχουν πολλοί μεγάλοι παίχτες.

Την ανύψωση του πεσμένου ηθικού μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα επιχείρησε ο προπονητής του Ολυμπιακού Μπάγιεβιτς, ο οποίος τόνισε πως οι φίλαθλοι δεν πρέπει να ανησυχούν, αφού το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Σε φιλικό αγώνα που έγινε στις εγκαταστάσεις της Παιανίας η ΤΣΣΚΑ Κιέβου νίκησε τον Παναθηναϊκό με 1-0. Η ομάδα του Δανιήλ αγωνίστηκε με πολλούς ερασιτέχνες και αναπληρωματικούς στη συνθεσή της.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,71 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,66, γαλλικό φράγκο προς 47,93, λίρα Αγγλίας προς 480,54, ελβετικό φράγκο προς 199,70, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,49, τη λίρα Κύπρου προς 547,51 και την ECU προς 316,84 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή ύφεση θα παρουσιάσει αύριο η κακοκαιρία αν και στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι βορειοανατολικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, στα δυτικά δυτικοί μέτριοι και στο Αιγαίο νότιοι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 6 με 16 και στο Αιγαίο 6 με 18 βαθμούς Κελσίου. Αστατο καιρό με πιθανή βροχή αλλά και διαστήματα βελτίωσης, ισχυρούς νοτιάδες και θερμοκρασία 10 με 16 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, αλλά αργότερα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και το θερμόμετρο θα δείξει 3 με 7 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 4 February 1998 - 20:01:02 UTC