Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμη συνάντηση τη Πέμπτη κυβέρνησης - αγροτών.
- Εκτεταμένες έρευνες για εντοπισμό τυχόν μολυσμένου αίματος.
- Παραμένουν σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της Νομαρχίας του Εβρου.
- Στη Βουλή το νομοσχέδιο για αναπροσαρμογή συντάξεων του Δημοσίου.
- Εντός της εβδομάδος η νομοθετική ρύθμιση για τα πανωτόκια.
- Σήμα κινδύνου για το ΙΚΑ .
- Ερίζουν στο ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα των νομαρχιακών επιτροπών.
- Βαρύ παραμένει το κλίμα στη Ν.Δ

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ο Ανχελ Ιορντανέσκου. - Η Ελλάδα θα κερδίσει το "μεγάλο στοίχημα",της άψογης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέφρασε ο Στρατής Στρατήγης,
- Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, επικράτησε της Λάρισας με 62- 51.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη συνάντηση τη Πέμπτη κυβέρνησης - αγροτών.

Καθοριστική για την πορεία των κινητοποιήσεών τους θεωρούν οι αγρότες τη συνάντηση, που θα έχουν την Πέμπτη με το κυβερνητικό κλιμάκιο. Και χθες απέκλεισαν για δυο ώρες την εθνική οδό στον κόμβο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και τη διασταύρωση με την οδό Βόλου. Ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας, συναντάται σήμερα στις Βρυξέλλες με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Φραντς Φίσλερ, με αντικείμενο τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Αύριο ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στη Βουλή σε ερώτηση για την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης.

Εκτεταμένες έρευνες για εντοπισμό τυχόν μολυσμένου αίματος.

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι ελληνικές υγειονομικές αρχές, μετά τις πληροφορίες ότι γίνεται παράνομο εμπόριο μολυσμένου αίματος και ανθρωπίνων οργάνων, που προέρχονταν από ανατολικές χώρες, με προορισμό Ελληνες ασθενείς. Ηδη κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες προϊόντων πλάσματος του αίματος, από δύο φαρμακεία της Αθήνας, που λειτουργούσαν ως μεσάζοντες. Ο υπουργός Υγείας διέταξε πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, της οποίας έχει επιληφθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Παραμένουν σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της Νομαρχίας του Εβρου.

Δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος πλημμυρών στον Εβρο, καθώς η στάθμη του ποταμού παραμένει στα όρια επικινδυνότητας, ενω αναμένoνται μεγάλες ποσότητες νερού απο το λιώσιμο των χιονιών στη Βουλγαρία. Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας παραμένουν σε επιφυλακή. Απο τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις πλημμύρισαν περίπου 170.000 στρέμματα, απο τα οποία τα 80.000 ηταν αγροτικές καλλιέργειες.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για αναπροσαρμογή συντάξεων του Δημοσίου.

Αναπροσαρμόζονται όλες οι συντάξεις του Δημοσίου με βάση το ενιαίο μισθολόγιο. Στη Βουλή άρχισε χθες η συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου, για το οποίο σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασε την αντίθεσή της, παρά τα επιμέρους θετικά στοιχεία.

Εντός της εβδομάδος η νομοθετική ρύθμιση για τα πανωτόκια.

Τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί η νομοθετική ρύθμιση για τα πανωτόκια, η οποία θα προβλέπει πως ο ανατοκισμός σε όλα τα δάνεια θα γίνεται ανά εξάμηνο και όχι ανά τρίμηνο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Το θέμα συζήτησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας με διοικητές και προέδρους μεγάλων κρατικών τραπεζών και όπως τόνισε η ρύθμιση θα είναι ευνοϊκή για τους δανειολήπτες και σύμφωνη με την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σήμα κινδύνου για το ΙΚΑ .

Στα πρόθυρα κατάρρευσης ενδέχεται να οδηγήσουν το ΙΚΑ η αύξηση της εισφοροδιαφυγής και ο δανεισμός. Οπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ασφαλιστικό ίδρυμα, με αφορμή τη σημερινή 24ωρη απεργία τους, το ΙΚΑ κινδυνεύει να βρεθεί σε κρίσιμη θέση, ακόμα και στην αδυναμία να εγγυηθεί - μετά από μια 5ετία - συντάξεις και περίθαλψη στους ασφαλισμένους.

Ερίζουν στο ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα των νομαρχιακών επιτροπών.

Διαφορετικές ερμηνείες δίνουν στα αποτελέσματα των νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, και οι δύο πλευρές, "εκσυγχρονιστές" και μη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι "εκσυγχρονιστές", οι δυνάμεις που υποστήριξαν τον κ. Σημίτη στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, έχουν την πλειοψηφία στις 45 από τις 65 νομαρχιακές επιτροπές όλης της χώρας. Η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι οι "εκσυγχρονιστές" διατηρούν τον έλεγχο μόνο σε εικοσιτέσσερις.

Βαρύ παραμένει το κλίμα στη Ν.Δ

Σαφή προειδοποίηση ότι οι διαγραφές ενδέχεται να συνεχιστούν, έστειλε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ο εκπρόσωπος του κόμματος, σημειώνοντας πως το μήνυμα που έστειλε από την Αχαϊα ο Κώστας Καραμανλής, ήταν σαφές και διαυγές. Πάντως, το κλίμα στη ΝΔ εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα βαρύ, γεγονός που διαπιστώθηκε και στη συνεδρίαση των τομεαρχών, υπό τον κ.Καραμανλή. Την ίδια ώρα οι διαγραφέντες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέος ομοσπονδιακός τεχνικός ο Ανχελ Ιορντανέσκου.

Νέος ομοσπονδιακός τεχνικός είναι τελικά ο Ανχελ Ιορντανέσκου. Η ``φιλόδοξη`` διοίκηση της ΕΠΟ ενέκρινε την πρόσληψη του Ρουμάνου προπονητή όπως πρότεινε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σωτήρης Αλημίσης, στοχεύοντας σε μία γενικότερη αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας ενόψει της νέας χιλιετίας. Ο Ρουμάνος τεχνικός, θα έρθει μέχρι την Τετάρτη στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει το συμβόλαιο του με την ΕΠΟ και θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα μαζί με την αποστολή της ομοσπονδίας στο Οσλο, προκειμένου να κανονίσει το πρόγραμμα της εθνικής μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η Ελλάδα θα κερδίσει το "μεγάλο στοίχημα",της άψογης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέφρασε ο Στρατής Στρατήγης,

Την πεποίθησή του, ότι η Ελλάδα θα κερδίσει και το ``μεγάλο στοίχημα``, της άψογης διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέφρασε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ``Αθήνα 2004``, Στρατής Στρατήγης, στη κοινή συνέντευξή που έδωσε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, λίγες ώρες μετά απο την επιστροφή τους απο το Ναγκάνο της Ιαπωνίας, όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και έγινε παράλληλα η σύνοδος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, επικράτησε της Λάρισας με 62- 51.

Παρέα με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Α1 εθνικής βρίσκεται και πάλι η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Ευρώπης σε αγώνα που έγινε στο ΣΕΦ και με τον οποίον έπεσε η αυλαία της 19ης ημέρας της διοργάνωσης, επικράτησε της Λάρισας με 62-51.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,52 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,62, γαλλικό φράγκο προς 47,91, λίρα Αγγλίας προς 475,83, ελβετικό φράγκο προς 199,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,58, τη λίρα Κύπρου προς 545,44 και την ECU προς 316,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα με πιθανότητα ασθενών βροχών στις ανατολικές και νότιες περιοχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -3 με 8, στα δυτικά 1 με 14 και στα υπόλοιπα 2 με 13 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με βόρειους μέτριους έως πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 4 με 11 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης -1 με 9 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 10 February 1998 - 8:00:15 UTC