Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δοκιμασία για το ΠΑΣΟΚ το συνέδριο της Νεολαίας.
- Αύριο ο γραπτός διαγωνισμός για πρόσληψη στο Δημόσιο.
- Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα "πανωτόκια".
- Οξύτατο επεισόδιο Γιαννόπουλου-Ρουπακιώτη.
- Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό προέβλεψε ο Γιώργος Σουφλιάς.
- Στεγαστικά δάνεια ύψους 170 δις δρχ. θα χορηγήσει η Κτηματική.
- Δέσμη μέτρων για τους πλημμηροπαθείς της Θράκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ολυμπιακός και ΑΕΚ επικεφαλείς στους ομίλους τους στη διοργάνωση Ευρωλίγκας.
- Δρακόντεια μέτρα για την τήρηση της τάξης στο ντέρμπι Παναθηναϊκού
- ΑΕΚ, το οποίο θα γίνει την Κυριακή 1 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό στάδιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δοκιμασία για το ΠΑΣΟΚ το συνέδριο της Νεολαίας.

Σοβαρές αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ, προκαλεί το 3ο Συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν το μεσημέρι, σε αίθουσα του Ολυμπιακού Σταδίου στην Καλογρέζα. Στο συνέδριο που πραγματοποιείται τελικά, παρά τη θέση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για αναβολή, αναμένεται να παραστούν στελέχη του Κινήματος. Το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, αναμένεται να απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Το θέμα θα τεθεί απ' τον ίδιο τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του Κινήματος, Κώστα Σημίτη.

Αύριο ο γραπτός διαγωνισμός για πρόσληψη στο Δημόσιο.

Αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιείται ο πανελλήνιος διαγωνισμός για την κάλυψη 2.353 θέσων στο Δημόσιο και στον οποίο θα λάβουν μέρος πάνω από 120.000 υποψήφιοι. Η μετάδοση των θεμάτων στα περίπου 350 εξεταστικά κέντρα σ' όλη τη χώρα, θα γίνει με το σύστημα που εφαρμόζεται και στις γενικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα στο τέλος Απριλίου.

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα "πανωτόκια".

Τον ανά εξάμηνο ανατοκισμό των δανείων, που θα συναφθούν από τώρα και στο εξής, προβλέπει η τροπολογία για τα "πανωτόκια", που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Για τα δάνεια που έχουν συναφθεί στο παρελθόν, όπου υπάρχει συμφωνία μεταξύ τράπεζας και δανειολήπτη, θα ισχύει, διαφορετικά οι οφειλές θα επανυπολογιστούν με βάση τον εξάμηνο ανατοκισμό. Το ίδιο θα ισχύει και για τα στεγαστικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, ασχέτως αν υπάρχει συμφωνία ή όχι.

Οξύτατο επεισόδιο Γιαννόπουλου-Ρουπακιώτη.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης παρέμειναν όλη τη νύχτα, ο πρόεδρος και τα τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ζητώντας από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ευάγγελο Γιαννόπουλο, να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το χθεσινό επεισόδιο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχαν.

Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό προέβλεψε ο Γιώργος Σουφλιάς.

Αλλαγή του σημερινού πολιτικού σκηνικού προέβλεψε ο Γιώργος Σουφλιάς, μιλώντας σε μεγαλη εκδήλωση οπαδών του στη Λάρισα, που επισκέφθηκε χθές για πρώτη φορά μετά τη διαγραφή του απο τη ΝΔ. Ο κ. Σουφλιάς χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενος νέου κόμματος επανέλαβε οτι δεν λαμβάνει ποτέ εν θερμώ αποφάσεις και είναι πολύ νωρίς για να προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση. Επίσης, διαβεβαίωσε τους οπαδούς του ότι θα αγωνιστεί για την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Στεγαστικά δάνεια ύψους 170 δις δρχ. θα χορηγήσει η Κτηματική.

Περίπου 23.000 νέα στεγαστικά δάνεια, συνολικού ύψους 170 δις δρχ θα χορηγήσει το 1998 η Κτηματική Τράπεζα, όπως δήλωσε ο διοικητής της. Στο μεταξύ, νέα θετική εξέλιξη σημείωσε η πορεία των επιτοκίων στη διατραπεζική αγορά, τα οποία μετά από περίοδο ενός μηνός, υποχώρησαν κάτω από το 15%.

Δέσμη μέτρων για τους πλημμηροπαθείς της Θράκης.

Εξι δισεκατομμύρια δραχμές θα διατεθούν για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες στους νομούς Εβρου, Ροδόπης και Καβάλας, καθώς και για έργα υποδομής. Χθες, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη, επισκέφθηκε τον Εβρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακός και ΑΕΚ επικεφαλείς στους ομίλους τους στη διοργάνωση Ευρωλίγκας.

Μετά από δραματικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΣΕΦ την PTT Αγκυρας με 64-60 και κατέλαβε την πρώτη θέση στον Ε' Ομιλο της Ευρωλίγκας. Οι ``ερυθρόλευκοι`` θα αντιμετωπίσουν τώρα στους ''16'' την Παρτιζάν Βελιγραδίου, η οποία νίκησε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ με 76-68. Παρά την ήττα της αυτή, η ``Ενωση`` πήρε την πρώτη θέση στον Η' Ομιλο και θα αντιμετωπίσει την Κροάσια Σπλίτ. Τέλος, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ''16'' θα είναι η Αλμπα Βερολίνου.

Δρακόντεια μέτρα για την τήρηση της τάξης στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΑΕΚ, το οποίο θα γίνει την Κυριακή 1 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό στάδιο.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα που θα ληφθούν για την τήρηση της τάξης στο ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΑΕΚ, το οποίο θα γίνει την Κυριακή 1 Μαρτίου, στο Ολυμπιακό στάδιο, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην ΕΠΑΕ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δύο ΠΑΕ και της Αστυνομίας.Στο καθοριστικό αυτό παιχνίδι,θα παραμείνουν κλειστές για λόγους ασφαλείας 13 θύρες, θα υπάρχει ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και έξω απ' αυτό, ενώ θα διεξάγεται λεπτομερής έλεγχος των θεατών κατά την προσέλευση και είσοδο τους στο γήπεδο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,73 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,38, γαλλικό φράγκο προς 47,84, λίρα Αγγλίας προς 477,55, ελβετικό φράγκο προς 198,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,09, τη λίρα Κύπρου προς 546,67 και την ECU προς 317,07 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί -3 με 15 βαθμούς, στα δυτικά μηδέν με 18, στην υπόλοιπη χώρα 1 με 16 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 4 με 16 και μηδέν με 14 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 20 February 1998 - 8:00:16 UTC