Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκθεση της εταιρίας ΜΟΥΝΤΙΣ για την ελληνική οικονομία.
- Μεγάλη αποχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό για το Δημόσιο.
- Συνεδριάζει σήμερα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.
- Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
- Επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
- Συνέντευξη Δημήτρη Ρέππα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
- Ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ολυμπιακός και Παναθηναϊκος στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α εθνικής κατηγορίας του ποδοσφαίρου.
- Η ήττα του Ολυμπιακού από το Ηράκλειο με 90-79,χαρακτήρισε την 21η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκθεση της εταιρίας ΜΟΥΝΤΙΣ για την ελληνική οικονομία.

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα για την αγορά συναλλάγματος μετά την πρόθεση του διεθνούς οικονομικού οίκου ΜΟΥΝΤΙΣ να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας μας. Σε συνέντευξή του ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας προανήγγειλε την ταχύτερη αποκλιμάκωση των τραπεζικών επιτοκίων. Επίσης, τόνισε οτι η πορεία της ελληνικής οικονομίας μας επιτρέπει να ατενίζουμε με αισιοδοξία την πορεία προς την ΟΝΕ. Προέβλεψε δε οτι η λεγόμενη κρίση της δραχμής θα περιοριστεί σε σποραδικούς κλυδωνισμούς.

Μεγάλη αποχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό για το Δημόσιο.

Στο 58% έφθασε η αποχή των υποψηφίων στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό για την κάλυψη 2.353 θέσεων στο δημόσιο, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο. Ενω αρχικά σε κάθε θέση αναλογούσαν 51 υποψήφιοι με την αποχή περιορίστηκε σε 21 υποψήφιους. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Μιχάλης Παπαδάκις προέβλεψε οτι μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα.

Συνεδριάζει σήμερα το ΕΓ του ΠΑΣΟΚ.

Ολα τα θέματα, που απασχόλησαν το ΠΑΣΟΚ το τελευταίο διάστημα αναμένεται να τεθούν και να συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του ΕΓ υπο τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Ο κ. Σημίτης σε δήλωσή του στην "Κυριακάτικη Eλευθεροτυπία" τόνισε ότι είναι η ώρα της σύγκρουσης με κατεστημένες ιδέες και παρωχημένες νοοτροπίες μακριά από θέσφατα και ιδεοληψίες. Επίσης, υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται νέους ιδεολογικους και πολιτικούς προσανατολισμούς και επισημαίνει ότι οι μάχες, που θα δοθούν δεν θα είναι γι αυτά που έφυγαν, αλλά γι'αυτά που έρχονται.

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Την απόλυτη πλειοψηφία, όπως άλλωστε αναμενόταν, θα έχει στο νέο κεντρικό συμβούλιο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ η ομάδα του Νίκου Μαδεμλή, ο οποίος θα είναι και ο νέος γραμματέας της οργάνωσης. Απο την ψηφοφορία, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου συνεδρίου της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, απο τα 51 μέλη του νέου κεντρικού συμβουλίου τα 26 που εκλέχθηκαν πρόσκεινται στον κ. Μαδεμλή, 19 στον κ. Παναγόπουλο και 6 στον κ. Οικονόμου.

Επιτάχυνση της εκδίκασης υποθέσεων ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Την ταχεία εκδίκαση των υποθέσεων, που αφορούν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ζήτησε η Εισαγγελία του Αρειου Πάγου, από όλες τις Εισαγγελίες της χώρας.

Συνέντευξη Δημήτρη Ρέππα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Οι πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης δεν θίγουν συμφέροντα κοινωνικών ομάδων, αλλά μιας κάστας ανθρώπων σε κάθε κοινωνική ομάδα, τονίζει ο υπουργός Τύπου, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Σε ερώτηση αν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1999 θα ειναι συνέδριο διαδοχής, απαντά οτι μέχρι το 2000 δεν υπάρχει κανένας ενδιάμεσος σταθμός, που μπορεί να ανακόψει το έργο του Κώστα Σημίτη. Αναφερόμενος στον Ακη Τσοχατζόπουλο τονίζει οτι η υψηλή δημοτικότητά του συναρτάται με τη στάση του ως υπουργού δίπλα στον Κώστα Σημίτη.

Ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Την απόφαση του να διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε χθες και επίσημα ο επί 15ετίας δήμαρχος Καλαμαριάς, Θρασύβουλος Λαζαρίδης, σε ομιλία με θέμα "Θεσσαλονίκη η πόλη του παρόντος και του μέλλοντος μας", που πραγματοποίησε στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης"της ΔΕΘ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκος στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α εθνικής κατηγορίας του ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός συνέχισαν να βρίσκονται ``χέρι- χέρι``στην κορυφή του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας, μετά τις νίκες που πέτυχαν στην 23η ημέρα της διοργάνωσης. Οι ``ερυθρόλευκοι`` νίκησαν με 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο τον ΠΑΟΚ, ενώ οι ``πράσινοι``,επικράτησαν το Σάββατο με 3-0 στον Βύρωνα του Αθηναϊκού. Οι δύο ``αιώνιοι αντίπαλοι`` έχουν τώρα από 58 βαθμούς, έναντι 52 της τρίτης ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει σήμερα στη Νεάπολη τον Ιωνικό σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώνεται η 23η ημέρα. Σε άλλους αγώνες της 23ης ημέρας, ο Ηρακλής πέτυχε μεγάλη νίκη με 3-1 επί του ΟΦΗ στο Καυταντζόγλειο,η Καλαμάτα, που επικράτησε με 3-1 της Προοδευτικής, η Παναχαϊκή, που νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα, ο Εθνικός που επεβλήθη με 1-0 του Πανηλειακού και η Καβάλα, που κέρδισε με 2-0 την Ξάνθη, ενώ την 8η νίκη σημείωσε η Βέροια, συντρίβοντας με 4-0 τον Πανιώνιο.

Η ήττα του Ολυμπιακού από το Ηράκλειο με 90-79,χαρακτήρισε την 21η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών στο μπάσκετ.

Η ήττα του Ολυμπιακού στην Κρήτη από το Ηράκλειο με 90-79 στην παράταση χαρακτήρισε την 21η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών στο μπάσκετ. Ετσι, οι ''ερυθρόλευκοι'' υποχώρησαν στην δεύτερη θέση της κατάταξης με 38 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε με 90-67 του Παπάγου και ακολουθεί με 36 ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 73- 58 την Λάρισα, ενώ η ΑΕΚ, που έχασε στην Πάτρα από τον Απόλλωνα με 74-68 έμεινε τέταρτη με 35 βαθμούς. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Περιστέρι-Πανιώνιος 79-75, Σπόρτιγκ-Δάφνη 67-54 και Ηρακλής-Αρης 100-62.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,39, γαλλικό φράγκο προς 47,83, λίρα Αγγλίας προς 477,49, ελβετικό φράγκο προς 198,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,28, τη λίρα Κύπρου προς 546,25 και την ECU προς 316,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χωρα και μόνο στα δυτικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Το πρωί κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 19 βαθμούς,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 3 με 20 και στα νησιά 7 με 18 βαθμούς.Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 4 με 19 και στη Θεσσαλονίκη 3 με 17 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 23 February 1998 - 8:00:12 UTC