Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σταθερά κρίσιμη η υγεία του Σεραφείμ.
- Μεγάλη συμμετοχή καρναβαλιστών στην Πάτρα.
- Αιματηρή και αυτή η έξοδος.
- Ανησυχία Μητσοτάκη για εξελίξεις στη ΝΔ.
- Δυσκολεύει η είσοδος στα καζίνα.
- Στο συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ οι παράνομες πλέον παρκοεταιρείες.
- Συνέντευξη Μπερνς για υφαλοκρηπίδα - Χάγη.
- Προφυλακίστηκε για ανθρωποκτονία του φίλου του από πρόθεση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Χάλκινο η Κόφφα στα 60 μέτρα της Βαλέντσιας.
- Πέμπτη στο μήκος η Ξάνθου.
- Ασημένιο ο Μαρκουλλίδης.
- Νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟ με 1-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σταθερά κρίσιμη η υγεία του Σεραφείμ.

Σημεία βελτίωσης παρουσίασε τις τελευταίες ώρες ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, αν και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερά κρίσιμη. Οι γιατροί εξεπλάγησαν το πρωί καθώς είδαν τον αρχηγό της Εκκλησίας να έχει πλήρη διαύγεια. Αλλα περιμέναμε και άλλα βρήκαμε, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Λαϊκου Νοσοκομείου και εξήγησε ότι τόσο το μικρόβιο όσο και οι επιπλοκές που προκάλεσε ελέγχονται. Τον Μακαριότατο επισκέφθηκε ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ Μάϊκλ Σωτήρχος, ο οποίος είχε συνομιλία μαζί του. Αύριο αναμένεται να υποβληθεί και σε νέα διαδικασία αιμοκάθαρσης, ενώ όπως έγινε γνωστό η αναπνοή του δεν υποστηρίζεται μηχανικά.

Μεγάλη συμμετοχή καρναβαλιστών στην Πάτρα.

Με την μεγαλειώδη παρέλαση των αρμάτων, αλλά και των περίπου 40.000 Καρναβαλιστών, ολοκληρώθηκαν στην Πάτρα οι εορταστικές εκδηλώσεις τις Αποκριάς, τις οποίες παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες κόσμου, μεταξύ των οποίων βουλευτές, πρέσβεις και άλλοι επίσημοι. Αποκριάτικες εκδηλώσεις έγιναν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Αιματηρή και αυτή η έξοδος.

'Ομως και η φετεινή έξοδος της Αποκριάς δεν ήταν αναίμακτη, καθώς από την Παρασκευή μέχρι σήμερα το μεσημέρι, σε περίπου 130 τροχαία δυστυχήματα 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 177 τραυματίσθηκαν, από τα οποία τα 26 σοβαρά. Αύριο η τροχαία θα εφαρμόσει και πάλι έκτακτα μέτρα για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων.

Ανησυχία Μητσοτάκη για εξελίξεις στη ΝΔ.

Την έντονη ανησυχία του για τα όσα συμβαίνουν στη Νέα Δημοκρατία, τα οποία χαρακτηρίζει επιζήμια και μη επιδεχόμενα λογικής ερμηνείας, εκφράζει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με δηλωσή του στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ και διαπιστώνει σύγχυση και διχασμό στη βάση του κόμματος. Στην ίδια εφημερίδα ο Σωτήρης Χατζηγάκης κατηγορεί τον Κώστα Καραμανλή ότι διέσπασε το κόμμα και βρίσκει καταφύγιο στους ακροδεξιούς, διώκοντας τα στελέχη με φιλελεύθερες θέσεις.

Δυσκολεύει η είσοδος στα καζίνα.

Στη λήψη αυστηρών μέτρων, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των καζίνων, αλλά και της εισόδου των παικτών, προσανατολίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά τις καταγγελίες ότι στους ναούς του τζόγου παίζονται ολόκληρες περιουσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες στα μέτρα θα περιλαμβάνεται, ο περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας των καζίνων, ο αυστηρός έλεγχος εισόδου των πελατών και εφαρμογή του πόθεν έσχες για τους παίκτες, κυρίως αυτούς που παίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στο συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ οι παράνομες πλέον παρκοεταιρείες.

Τρόπους αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να χαρακτηρίσει παράνομες τις συμβάσεις των δήμων με ιδιωτικές παρκοεταιρίες, αναζητούν πάνω από 40 δήμοι όλης της χώρας, που εφαρμόζουν το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε ότι το θέμα θα απασχολήσει το κεντρικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ και πρόσθεσε ότι ο δήμος της Αθήνας είναι σχεδόν έτοιμος να συνεχίσει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης με υπηρεσία που ήδη έχει συσταθεί στο δήμο.

Συνέντευξη Μπερνς για υφαλοκρηπίδα - Χάγη.

Την υποστήριξή του στην πάγια ελληνική θέση για παραπομπή του θέματος της υφαλοκρηπίδας και των Ιμίων στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, διατυπώνει ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Εμμέσως ο κ. Μπερνς καλεί την 'Αγκυρα να προσφύγει στη Χάγη για την επίλυση των διαφορών της με την Ελλάδα. Παράλληλα, προαναγγέλει πρωτοβουλία τις αμέσως επόμενες εβδομάδες για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού.

Προφυλακίστηκε για ανθρωποκτονία του φίλου του από πρόθεση.

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και μάλιστα με ενδεχόμενο δόλο, αντιμετωπίζει ο 26χρονος Απόστολος Σαρατζής, που τραυμάτισε θανάσιμα το συνομήλικο φίλο του Φώτη Φωτιάδη, την ώρα που περιεργαζόταν το περίστροφό του, μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος στην Ανω Τούμπας Θεσσαλονίκης. Ο Σαρατζής οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη και για τα αδικήματα της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές Διαβατών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χάλκινο η Κόφφα στα 60 μέτρα της Βαλέντσιας.

'Αλλο ένα μετάλλιο, το δεύτερο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Βαλέντσιας, μετά το χρυσό του Αγγελου Παυλακάκη στα 60 μέτρα, κατέκτησε απόψε η Ελλάδα με την πρωταθλήτρια των δρόμων ταχύτητας, Κατερίνα Κόφφα, η οποία τερμάτισε τρίτη στα 200 μέτρα με χρόνο 22 δεύτερα και 86 εκατοστά. Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ρωσίδα Γκοτσαρένκο με 22.46 και το αργυρό η Γερμανίδα, Μέλανι Πάτσκε με 22.50.

Πέμπτη στο μήκος η Ξάνθου.

Αντίθετα, η Νίκη Ξάνθου, δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο άλμα και έμεινε στην πέμπτη θέση του αγωνίσματος. Η Ροδίτισσα πρωταθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα έξι μέτρα και 55 εκατοστά, ενώ το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ιταλίδα, Φιόνα Μέϊ με 6.91 μέτρα.

Ασημένιο ο Μαρκουλλίδης.

Το πρώτο μετάλλιο σε ευρωπαϊκούς αγώνες στίβου χάρισε στην Κύπρο ο 'Αννινος Μαρκουλλίδης κατακτώντας τη δεύτερη θέση στα 200 μέτρα, με επίδοση 20 δεύτερα και 65 εκατοστά. Επίσης, η πρωταθλήτρια Ελλάδας Χρύσα Ιακώβου τερμάτισε πέμπτη στον τελικό των 3.000 μέτρων, με χρόνο 9'01"6/100.

Νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟ με 1-0.

Σε αγώνες για την 24η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Α` εθνική κατηγορία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Απόλλων-Βέροια 0- 1 Πανηλειακός-Αθηναϊκός 1-1 ΟΦΗ-Ιωνικός 0-2 ΠΑΟΚ-Καβάλα 2-0 Πανιώνιος-Εθνικός 5-1 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-0 Προοδευτική-Ολυμπιακός 2/3 Και χθες: Ξάνθη-Ηρακλής 0-0 Παναχαϊκή-Καλαμάτα 1-1

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 77, γαλλικό φράγκο προς 47,93, λίρα Αγγλίας προς 478,77, ελβετικό φράγκο προς 198,47, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,45, λίρα Κύπρου προς 547,69 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 317,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, εκτός από τα κεντρικά και βόρεια που θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 19 και στο Αιγαίο από 8 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 8 μέχρι 18 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 6 μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 1 March 1998 - 20:00:30 UTC