Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Λαγάνες, χαρταετοί και Καθαρά Δευτέρα
- Επιστρέφουν οι εκδρομείς - Εικοσιένας οι νεκροί
- Η μεγάλη μάχη του Σεραφείμ
- Οι κλήσεις στους κληθέντες, τα πρόστιμα στους πληρώσαντες
- Μην ξεχνάτε τις φορολογικές δηλώσεις
- Υπό παρακολούθηση η νέα αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας
- Αλλοι δύο ταξιτζήδες θύματα ληστείας
- Δεν κατάφερε να γυρίσει στην Ιθάκη του...

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- "Ξεφεύγει" ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο
- Ενδέκατη στην Ευρώπη η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου
- Σημασία έχει η συμμετοχή - για τον Κορκίζογλου
- Πέμπτη έμεινε η Νίκη Ξάνθου
- Τα παιδία παίζει...και εκτός έδρας
- Τα αποτελέσματα της Β' και Γ' εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Λαγάνες, χαρταετοί και Καθαρά Δευτέρα

Μέσα σ' ένα πραγματικό ανοιξιάτικο καιρό, γιορτάσθηκε σε όλη τη χώρα η Καθαρά Δευτέρα, με την παραδοσιακή λαγάνα, τα νηστίσιμα και το πέταγμα του χαρταετού. Ολοι οι μεγάλοι δήμοι της χώρας είχαν προγραμματίσει εορταστικές εκδηλώσεις με αποκριάτικη μουσική και προσφέροντας εδέσματα στους δημότες. Επίκεντρο των εκδηλώσεων στην Αθήνα ήταν ο λόφος του Φιλοπάππου και στη Θεσσαλονίκη το Σέϊχ Σού, ενώ παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Επιστρέφουν οι εκδρομείς - Εικοσιένας οι νεκροί

Από τις πρώτες απογευματινές ώρες άρχισε η επιστροφή των εκδομέων. Η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αλλά χωρίς σημαντικά προβλήματα, καθώς η τροχαία από νωρίς έχει λάβει έκτακτα μέτρα, με μονοδρόμηση τμημάτων της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου. Ομως παρά τα μέτρα της τροχαίας και τις συστάσεις προς τους οδηγούς και αυτή η έξοδος αποδείχθηκε αιματηρή, καθώς σε περίπου 200 τροχαία δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους 21 άτομα και πάνω από 270 τραυματίσθηκαν, τα 50 από τα οποία σοβαρά.

Η μεγάλη μάχη του Σεραφείμ

Μη αναστρέψιμη και ταυτόχρονα κρίσιμη χαρακτηρίζουν οι γιατροί την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, επισημαίνοντας όμως, ότι αυτή έχει σταθεροποιηθεί. Μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε όσους κάνουν εκτιμήσεις για την υγεία του Αρχιεπισκόπου συνέστησε ο εκπρόσωπος της εκκλησίας, Γιάννης Χατζηφώτης

Οι κλήσεις στους κληθέντες, τα πρόστιμα στους πληρώσαντες

Την επιστροφή των χρημάτων που καταβλήθηκαν για παράνομη στάθμευση, ύστερα από βεβαίωση ιδιωτικών εταιριών, υποσχέθηκε ο δημαρχος της Αθήνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σημειώνεται όμως, ότι δεν θα επιστραφούν χρήματα σε όσους έχουν πληρώσει πρόστιμα για κλήσεις που εξέδωσε η δημοτική αστυνομία. Από πλευράς της, η Μαρία Δαμανάκη υπογράμμισε ότι ο κ. Αβραμόπουλος, είναι ο μόνος δήμαρχος που προχώρησε στην ανάθεση της ελεγχόμενης στάθμευσης χωρίς την πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της Αθήνας, διοργανώνει για αύριο η Επιτροπή Πολιτών κατά των Παρκομέτρων, με αίτημα την επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβληθεί για τις παράνομες κλήσεις.

Μην ξεχνάτε τις φορολογικές δηλώσεις

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από ελεύθερους επαγγελματίες, εμπόρους και βιοτέχνες, το επώνυμο των οποίων, ή της επιχείρησης αρχίζει από Α. Η υποβολή των δηλώσεων από μισθωτούς και συνταξιούχους θα λήξει στις 17 Μαρτίου.

Υπό παρακολούθηση η νέα αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας

Αρχίζει αύριο και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαρτίου, η νέα αεροναυτική άσκηση της Τουρκίας στο Αιγαίο και έχουν δεσμευθεί 10 περιοχές για τρεις από τις οποίες διαφωνεί η Ελλάδα, δεδομένου ότι καλύπτουν και τμήματα του ελληνικού εναερίου χώρου. Την τουρκική άσκηση θα παρακολουθούν διακριτικά σκάφη του πολεμικού μας ναυτικού.

Αλλοι δύο ταξιτζήδες θύματα ληστείας

Αλλοι δύο ταξιτζήδες έπεσαν θύματα ληστών, πιθανόν αλλοδαπών, το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τον Αντώνη Ζιαμπάρα, 69 ετών, από τον οποίο οι ληστές με την απειλή μαχαιριού πήραν 50.000 δρχ, το ρολόι του, δύο χρυσές αλυσίδες και το αυτοκίνητό του. Το δεύτερο θύμα είναι ο Ευάγγελος Παπάς, 62 ετών, τον οποίο οι ληστές γρονθοκόπησαν, του πήραν τις εισπράξεις της μέρας και το ταξί με το οποίο διέφυγαν.

Δεν κατάφερε να γυρίσει στην Ιθάκη του...

Ακόμα ένας νέος από τη Θεσσαλονίκη γράφτηκε στο μακρύ πίνακα των θυμάτων της ηρωίνης. Πρόκειται για τον 28χρονο Παναγιώτη Τσαμασλή, ο οποίος τους τελευταίους έξι μήνες έδινε μάχη με τον εαυτό του για να παραμείνει σε πρόγραμμα απεξάρτησης στην κοινότητα Ιθάκη - χωρίς όμως αποτέλεσμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Ξεφεύγει" ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός αξιοποίησε την χθεσινή νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού με 1- 0, αφού επικράτησε με το ίδιο σκόρ εκτός έδρας της Προοδευτικής και έτσι ξέφυγε 3 βαθμούς από τους ``πράσινους`` παίρνοντας και το προβάδισμα στα προγνωστικά γιά την κατάκτηση του τίτλου. Η ΑΕΚ, πάντως, μπήκε και αυτή στην ``μάχη``, αφού έφτασε τους 56 βαθμούς, δηλαδή πέντε λιγότερους από τον Ολυμπιακό και δύο από τον Παναθηναϊκό, ενώ ακολουθούν με 48 ο ΠΑΟΚ και ο Ιωνικός. Ο ``δικέφαλος του Βορρά`` νίκησε με 2-0 στην Τούμπα την Καβάλα, ενώ ο Ιωνικός σημείωσε μεγάλη νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ με 2-0 και παραμένει στην διεκδίκηση μίας θέσης στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στους υπόλοιπους αγώνες για την 24η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Α` Εθνική κατηγορία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Απόλλων-Βέροια 0-1, Πανηλειακός-Αθηναϊκός 1-1, Πανιώνιος-Εθνικός 5-1, Ξάνθη-Ηρακλής 0-0 και Παναχαϊκή-Καλαμάτα 1-1.

Ενδέκατη στην Ευρώπη η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Το χρυσό μετάλλιο του Αγγελου Παυλακάκη και το χάλκινο της Κατερίνας Κόφφα, έφεραν την χώρα μας στην 11η θέση του πίνακα μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που διεξήχθη στην Βαλένθια της Ισπανίας. Μία επιτυχία δεδομένου ότι στους αγώνες έλαβαν μέρος 39 χώρες από τις οποίες οι 21 εκπροσωπήθηκαν σε κάποιο βάθρο. Συνολικά, μετείχαν 489 αθλητές και αθλήτριες. Το επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου θα γίνει το 2000 στην Γάνδη.

Σημασία έχει η συμμετοχή - για τον Κορκίζογλου

Στο μεταξύ, το καλύτερο δυνατό πέτυχε ο Πρόδρομος Κορκίζογλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, αφού κατέρριψε το δικό του Πανελλήνιο ρεκόρ στο έπταθλο με 5.989 βαθμούς. Παρά την καλή του εμφάνιση, ο Ελληνας αθλητής περιορίστηκε στην 10η θέση της τελικής κατάταξης. Ο Κορκίζογλου είχε σημειώσει το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ στις 5/2/96 στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με 5.935 βαθμούς.

Πέμπτη έμεινε η Νίκη Ξάνθου

Από την πλευρά της, η Νίκη Ξάνθου, δεν κατάφερε να κάνει το μεγάλο άλμα και έμεινε στην πέμπτη θέση του αγωνίσματος. Η Ροδίτισσα πρωταθλήτρια είχε καλύτερο άλμα στα έξι μέτρα και 55 εκατοστά, ενώ το χρυσό μετάλλιο πήρε η Ιταλίδα, Φιόνα Μέϊ με 6.91 μέτρα. Πέμπτος ήταν και ο Λάμπρος Παπακώστας στο ύψος με 2.26 μέτρα, ενώ ο Δημήτρης Κοκότης έμεινε 8ος με 2.22 μέτρα.

Τα παιδία παίζει...και εκτός έδρας

Παίζοντας καλύτερο ποδόσφαιρο στην επανάληψη και με πρωταγωνιστή τον σέντερ φορ του ΠΑΟΚ, Σαλπιγγίδη, η εθνική μας ομάδα των παίδων νίκησε με 2-1 την αντίστοιχη της Κύπρου, στη Λεμεσσό. Η νίκη αυτή σημαίνει ότι η εθνική μας βρίσκεται πολύ κοντά στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Για να γίνει κάτι τέτοιο αρκεί μία ακόμη νίκη επί της Μάλτας, την Πέμπτη το απόγευμα.

Τα αποτελέσματα της Β' και Γ' εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο

Στους αγώνες για την 22η ημέρα του πρωταθλήματος της Β`Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανσερραϊκός-Εθνικός Αστέρας 3-2, Δόξα Δράμας-Νίκη Βόλου 1-1, Παναιτωλικός-Παναργειακός 4-0, Καρδίτσα-Λύκοι 2-0, Καλλιθέα-Λάρισα 1-1, Εδεσσαϊκός-Τρίκαλα 1-0, Πανελευσινιακός-Λεβαδειακός 1- 1 και Δόξα Βύρωνα-Καστοριά 2-2. Ο Πανελευσινιακός προηγείται με 43 βαθμούς, έναντι 42 του Εθνικού Αστέρα και του Αρη, που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα, ενώ σήμερα αντιμετωπίζει την Καλαμαριά.

Εξάλλου, σε αγώνες για την 15η ημέρα στο πρωτάθλημα του Βορείου ομίλου για την Γ` εθνική κατηγορία, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Απόλλων Λάρισας- Κοζάνη 1-0 Νάουσα-Αμπελόκηποι 2-0 Ορφέας Αλεξ/πολης-Αρτα 1-0 Γιάννενα- Ολυμπιακός Βόλου 2-0 Αγροτικός Αστέρας-Ορέστης Ορεστιάδας 0-0 Αετός Σκύδρας- Τύρναβος 1-0 και Πιερικός-Πρέβεζα 3-0. Ο Πιερικός προηγείται με 27 βαθμούς, έναντι 26 των Ιωαννίνων και 24 της Νάουσας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 77, γαλλικό φράγκο προς 47,93, λίρα Αγγλίας προς 478,77, ελβετικό φράγκο προς 198,47, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,45, λίρα Κύπρου προς 547,69 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 317,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι και στην αρχή της μέρας τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 19 και στα νησιά του Αιγαίου 8 με 17 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς έως μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 7 με 17 και 5 με 13 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 2 March 1998 - 18:18:17 UTC