Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε έντονο κλίμα η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.
- Συνομιλίες Κληρίδη - κυβέρνησης στην Αθήνα.
- Τετράωρες στάσεις εργασίας γιατρών σε Αθήνα-Πειραιά.
- Ανακατατάξεις απο αλλαγές των ΔΕΚΟ σε Α.Ε.
- Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ.
- Επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου της Αλβανίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επι του Παναθηναϊκού με 67-65 στο μπάσκετ.
- Νίκες των πρωτοπόρων κατά τη χθεσινή 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε έντονο κλίμα η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

Απρόβλεπτη θεωρείται η έκβαση της σημερινής "αναμέτρησης" Κώστα Καραμανλή - Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, καθώς οι δύο άνδρες εμμένουν στις θέσεις τους. Παράλληλα, έχουν εκδηλωθεί πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην υπάρξει οριστική ρήξη και να αποκλιμακωθεί η ένταση. Ο κ. Καραμανλής τόνισε οτι το κόμμα δεν υπαγορεύει συμπεριφορές και είναι ο κύριος εκφραστής του μεσαίου πολιτικού χώρου. Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει την άρση των τελευταίων διαγραφών και αποσαφήνιση του πολιτικού προσανατολισμού της ΝΔ.

Συνομιλίες Κληρίδη - κυβέρνησης στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, αναμένεται σήμερα στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ όσο και τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού. Στη Λευκωσία βρίσκεται απο χθες ο Αμερικανός ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, για συνομιλίες με Κληρίδη - Ντενκτάς. Ακολούθως ο κ. Μίλερ θα μεταβεί σε Αθήνα και Αγκυρα.

Τετράωρες στάσεις εργασίας γιατρών σε Αθήνα-Πειραιά.

Χωρίς γιατρούς απο τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σήμερα και αύριο τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά, λόγω στάσεως εργασίας, που διεκδικού οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Στάσεις εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν στα νοσοκομεία Παίδων των περιοχών.

Ανακατατάξεις απο αλλαγές των ΔΕΚΟ σε Α.Ε.

Οργανωτικές και εργασιακές ανακατατάξεις αναμένονται σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου. Το Συμβούλιο της Επικρατείας δέχεται οτι είναι συνταγματική και νόμιμη η μετατροπή τους σε Α.Ε. Εξαιρεί μόνο εκείνους τους οργανισμούς, που οι αρμοδιότητές τους ειναι συνυφασμένες με τον πυρήνα της κρατικής εξουσίας. Το καθεστώς μονιμότητας που ίσχυε για τους υπαλλήλους τους τίθεται υπο αίρεση.

Στάσεις εργασίας στον ΟΣΕ.

Προβλήματα θα δημιουργηθούν στα δρομολόγια του ΟΣΕ σήμερα και αύριο, λόγω στάσεων εργασίας του προσωπικού, που εναντιώνεται στην εξυγίανση που επιβάλει η διοίκηση με κατάργηση τοπικών γραμμών και κλείσιμο σταθμών και γραφείων. Οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο και Πάτρα. Το επιβατικό κοινό πρέπει να απευθύνεται στα κατά τόπους γραφεία του ΟΣΕ για καλύτερη ενημέρωση, σχετικά με τις μετακινήσεις του.

Επίσκεψη στην Αθήνα του προέδρου της Αλβανίας.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Αλβανίας, Ρετζάπ Μεϊντάνι. Οι συζητήσεις του με την ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία αναμένεται να επικεντρωθούν στο πρόβλημα του Κόσσοβο, καθώς και στις διμερείς σχέσεις Αθηνών - Τιράνων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επι του Παναθηναϊκού με 67-65 στο μπάσκετ.

Στα τελευταία κυριολεκτικά δευτερόλεπτα της παράτασης κρίθηκε το ντέρμπι των ``αιωνίων αντιπάλων`` ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, για την 22η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Νικητές οι ``ερυθρόλευκοι`` με 67-65 που με τη νίκη τους αυτή έφτασαν στην ``κορυφή`` τους ``πράσινους``, οι οποίοι όμως σε περίπτωση ισοβαθμίας μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα έχουν το αβαντάζ του +20 από τον πρώτο αγώνα του ΟΑΚΑ. Στους υπόλοιπους αγώνες της 22ης ημέρας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Λάρισα-Περιστέρι 69-81, ΑΕΚ-Ηράκλειο 69-63, Πανιώνιος- Σπόρτιγκ 85-76, Δάφνη-Ηρακλής 73-78, Αρης-Απόλλων Πατρών 78-75 και Παπάγου- ΠΑΟΚ 71-73.

Νίκες των πρωτοπόρων κατά τη χθεσινή 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας.

Το μετεωρολογικό φαινόμενο "El Ninio" φαίνεται πως "έπληξε" τη χθεσινή 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας. Τα γκολ έπεσαν σαν βροχή, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θύμιζαν καταιγίδα, σε μια αγωνιστική που αποτέλεσε πραγματική διαφήμιση για το ποδόσφαιρο και "χόρτασε" τους πιστούς της στρογγυλής "θεάς" με γκολ και θέαμα.Οι "ερυθρόλευκοι" παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας επικραντώντας στην Καλαμάτα με 4-0 της τοπικής ομάδας, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέτριψε με 6-2 στο ΟΑΚΑ τον ΟΦΗ και παρέμεινε στο ``κυνήγι`` της κορυφής. Στους υπόλοιπους αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:Βέροια-Παναχαϊκή 0-0, Εθνικός- Απόλλων 2-0,Ηρακλής- ΠΑΟΚ 2-3, Αθηναϊκός-Πανιώνιος 3-0,Ιωνικός-Ξάνθη 1-0, Καβάλα- Προοδευτική 2-0.Η 25η ημέρα ολοκληρώνεται σήμερα με τη συνάντηση ΑΕΚ-Πανηλειακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,91 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,45, γαλλικό φράγκο προς 47,86, λίρα Αγγλίας προς 480,98, ελβετικό φράγκο προς 197,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,80, τη λίρα Κύπρου προς 547,20 και την ECU προς 317,64 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές προβλέπονται σε όλη σχεδόν τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί, με τάσεις ενίσχυσης. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 18 και στην υπόλοιπη χώρα, από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, που αργότερα θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 18 και στη πόλη της Θεσσαλονίκης 7 με 14 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 9 March 1998 - 7:41:17 UTC