Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κόπηκε νωρίς ο βλαστός του υποκόσμου
- Πολιτικές "μπαλωθιές" Κεφαλογιάννη - Μητσοτάκη στα Χανιά
- Πικρο-δάφνες σε Παπαντωνίου από τους ευρωπαίους εταίρους για την "προσαρμογή"...
- ...γαϊδουράγκαθα από την ελληνική Αντιπολίτευση
- "Ξυνή" για τους εργαζόμενους η πρόταση εξυγίανσης της "Ολυμπιακής"
- Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους κερδοσκόπους, (αρκεί φυσικά να υπάρξουν και οι καταγγελίες)
- "Κανένα πρόβλημα" από Κύπρο για τις δηλώσεις Πάγκαλου
- Απρακτος επέστρεψε ο Κόρντοβεζ από τα κατεχόμενα
- Κι άλλες συλλήψεις για την "παπαρούνα" του Κολωνακίου...
- ... Δεν άντεξε όμως ο Θωμάς
- Με χαρά η Αθήνα υποδέχεται την Αθηνά της
- Μόνη του ελπίδα, "το θολωμένο του μυαλό"

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Γύρισε ο τροχός για τον Ιωνικό
- Μπάσκετ : Μεγάλη η νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΟ
- Η φιλία έλλειψε από τον αγώνα του βόλεϊ
- Ο 23ος έκτακτος διαγωνισμός του δελτίου ΠΡΟ-ΠΟ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κόπηκε νωρίς ο βλαστός του υποκόσμου

Ο σεσημασμένος 33χρονος κακοποιός Κωνσταντίνος Βλαστός, έχασε χθες το βράδυ τη ζωή του, σε συμπλοκή του με αστυνομικούς στις Τζιτζιφιές. Τραυματίες είναι οι αστυνομικοί Σπύρος Κοτσάφτης και Νίκος Κατσαρός, που νοσηλεύονται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών. Δεύτερος ύποπτος για τη συμμετοχή στο επισόδειο, είναι ο αδελφός του νεκρού Παναγιώτης, ο οποίος εγκατέλειψε τη μοτοσυκλέτα στην οποίαν επέβαιναν και διέφυγε πεζός. Σημειώνεται ότι τα δύο αδέλφια, είχαν καταδικαστεί σε 15 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία των κακοποιών Γεράσιμου Ναστούλη και Δημήτρη Σίνου, αλλά κάνοντας χρήση 5μερης άδειας από τη φυλακή κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Πολιτικές "μπαλωθιές" Κεφαλογιάννη - Μητσοτάκη στα Χανιά

Ούτε μια ματιά δεν αντάλλαξαν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ομίλου Βρακοφόρων προς τιμήν της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Αντίθετα, "κάτι ψιλές" έπεσαν ανάμεσα στους οπαδούς τους, αφού ο κ. Κεφαλογιάννης αποδο κιμάστηκε εντόνως κατά την αναγγελία των επισήμως προσκλεκλημένων. ``Ηρθε με τους γνωστούς κλακαδόρους λες και ήταν προεκλογική περίοδος`` δήλωσε για τον επίτιμο Πρόεδρο της ΝΔ ο αποδοκιμασθείς βουλευτής, ενώ ο πρώτος αποχώρησε... χωρίς δευτερολογία!

Πικρο-δάφνες σε Παπαντωνίου από τους ευρωπαίους εταίρους για την "προσαρμογή"...

Θετικά σχόλια απέσπασε η Ελλάδα,στη διάρκεια του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ στο Γιόρκ της βορείου Βρετανίας, για την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τη δραχμή στο Ευρωπαϊκό Νομισματικό Σύστημα. Ο Γιάννος Παπαντωνίου ανέφερε ότι η Ελλάδα σκοπεύει πολύ σύντομα να υποβάλλει τις προτάσεις της για το εκσυγχρονισμένο πρόγραμμα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με τις οικονομίες των άλλων κρατών μελών, ενδεχομένως δε μέσα στον επόμενο μήνα.

...γαϊδουράγκαθα από την ελληνική Αντιπολίτευση

"Οι πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις αποτελούν απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης" δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού, Γιάννης Τόλιος μιλώντας στο διήμερο οικονομικό συνέδριο του κόμματος. Σύμφωνα με τον κ. Τόλιο,η κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει την αγοραστική δύναμη μισθών και συντάξεων, σε συνάρτηση με την εφαρμογή του 35ωρου για την αύξηση των θέσεων εργασίας. Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας μιλώντας σε ημερίδα του κόμματός του τόνισε οτι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα φορολογική επιδρομή αλλά και νέο περιορισμό των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

"Ξυνή" για τους εργαζόμενους η πρόταση εξυγίανσης της "Ολυμπιακής"

Τρίωρη στάση εργασίας απο τις 12 μέχρι τις 3 θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία κατά τη διάρκεια επίδοσης των εναλλακτικών λύσεων στη διοίκηση της εταιρίας για την εξυγίανση της επιχείρησης. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 100 αιτήσεις συνταξιοδότησης, ενώ για αύριο Δευτέρα προβλέπεται οτι αυτές θα φτάσουν τις 500. Υπενθυμίζεται οτι στις προτάσεις της διοίκησης της ΟΑ μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: πάγωμα μισθών, αύξηση των ωρών εργασίας στις 45, κατάργηση επιδομάτων, αλλαγές στον αριθμό πληρωμάτων, κατάργηση ή συγχώνευση δρομολογίων κ.ά. Με πανελλαδική απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, απειλεί η ΓΣΕΕ

Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους κερδοσκόπους, (αρκεί φυσικά να υπάρξουν και οι καταγγελίες)

Με τσουχτερά πρόστιμα, που φτάνουν και το ένα εκατομμύριο δρχ. την ημέρα, απειλεί το υπουργείο Ανάπτυξης, όσους προβαίνουν σε αδικαιολόγητες αυξήσεις στις τιμές προϊόντων, εξαιτίας της υποτίμησης. Ηδη έχουν παραπεμφθεί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού 20 εταιρίες κατεψυγμένων τροφίμων, ενώ ορισμένες από αυτές παραπέμπονται στη δικαιοσύνη. Στο μεταξύ, από αύριο Δευτέρα θα ισχύσουν τα νέα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων, που ανακοίνωσαν μεγάλες τράπεζες και τα οποία είναι μειωμένα κατά περίπου μία ποσοστιαία μονάδα.

"Κανένα πρόβλημα" από Κύπρο για τις δηλώσεις Πάγκαλου

Ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Γιαννάκης Ομήρου σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις Πάγκαλου περί αποκλιμάκωσης των εξοπλισμών στην Κύπρο, δήλωσε οτι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος υπέδειξε τα αυτονόητα, ότι οι εξοπλισμοί είναι αποκλειστικό δικαίωμα της κυπριακής κυβέρνησης και οτι θα πρέπει να προχωρήσει η αποστρατικοποίηση.Ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Σπύρος Κυπριανού επανέλαβε απο την πλευρά του την πάγια θέση, ότι οι πύραυλοι S-300 θα εγκατασταθούν στην Κύπρο, εκτός εάν υπάρξει αποστρατικοποίηση ή λύση του Κυπριακού.

Απρακτος επέστρεψε ο Κόρντοβεζ από τα κατεχόμενα

Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, δήλωσε οτι κατά τις επαφές του στην Κύπρο διαπίστωσε οτι ο Ραούφ Ντενκτάς επιμένει στην ισότιμη εκπροσώπηση των συνομιλητών για λύση του Κυπριακού ζητώντας αναγνώριση του ψευδοκράτους του. Ο Αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνων αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για διαδοχικές επισκέψεις στην Αθήνα και την Αγκυρα χωρίς να επιτύχει επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών.

Κι άλλες συλλήψεις για την "παπαρούνα" του Κολωνακίου...

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση διακίνησης κοκαϊνης στο Κολωνάκι. Εκτός απο τους ήδη συλληφθέντες Συμεών Παπαστράτο, Φραντζέσκο Ξυδάκη, Βανέσα Σερβιετιάδου και τον Ιταλό Ραφαέλ Σκαρίμπολι, διαπιστώθηκε ότι στη σπείρα ενέχονται άλλα τρία άτομα οι Κώστας Φλώρος 22 ετών, Ευάγγελος Βαρβαρίτης 22 ετών και Αντωνία Λάμπρου 24 ετών οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Οι έρευνες συνεχίζονται γιατί η αστυνομία εκτιμά ότι στην υπόθεση ενέχονται και άλλα άτομα.

... Δεν άντεξε όμως ο Θωμάς

Ενας νεαρός άνδρας,ο Θωμάς Κουφός 26 χρονών βρήκε το θάνατο το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα από χρήση ναρκωτικών.Τον Κουφό, που ήταν τοξικομανής βρήκε νεκρό στο υπόγειο διαμέρισμα του ένας φίλος του.Δίπλα στο πτώμα του 26χρονου βρέθηκαν τα σύνεργα του θανάτου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή ο θάνατος επήλθε μετά από χρήση ναρκωτικών, που έγινε μετά το μεσημέρι.

Με χαρά η Αθήνα υποδέχεται την Αθηνά της

Στην Αθήνα βρίσκεται απο χθές η Αθηνά Ωνάση - Ρουσέλ μαζί με τον πατέρα της, που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα επισκεφθεί σήμερα την Ακρόπολη.Σύμφωνα με πληροφορίες,η επίσκεψη του Τιερί Ρουσέλ στην Αθήνα γίνεται ενόψει της δίκης που είναι προγραμματισμένη για τις 3 Απριλίου μετά απο αντιπαράθεσή του με το Ιδρυμα "Αλέξανδρος Ωνάσης". Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι ο κ. Ρουσέλ στοχεύει στην εξομάλυνση των σχέσεων του με τα μέλη του προαναφερθέντος ιδρύματος.

Μόνη του ελπίδα, "το θολωμένο του μυαλό"

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων κατηγορίας και υπεράσπισης, ολοκληρώθηκε χθές στο Κακουργιοδικείο της Καβάλας, η δίκη του μουσικοσυνθέτη Ακη Πάνου. Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξανδρος Κατσαντώνης κάλεσε το δικαστήριο να δεχθεί ότι ο Ακης Πάνου είναι δράστης ανθρωποκτονίας, η οποία τελέσθηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής και όχι από πρόθεση και να ληφθεί υπόψιν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο Δευτέρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γύρισε ο τροχός για τον Ιωνικό

Ο Ιωνικός ήταν ο νικητής στο γειτονικό ντέρμπι, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, αφού κέρδισε 1-0 στο γήπεδο της Νεάπολης την Προοδευτική. Το γκολ που έκρινε την τύχη του αγώνα πέτυχε ο Καλύκας στο 76ο λεπτό.

Μπάσκετ : Μεγάλη η νίκη του ΠΑΟΚ επί του ΠΑΟ

Η μεγάλη νίκη που πέτυχε ο ΠΑΟΚ μέσα στο Μαρούσι επί του ΠΑΟ με 66-65, ήταν αναμφισβήτητα το αποτέλεσμα που ξεχώρισεαπό τους αγώνες της 24ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών. Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια επικράτησαν οι γηπεδούχοι, αφού ο Ολυμπιακός κέρδισε το Περιστέρι με 76-59, ο Αρης το Ηράκλειο (στο Περιστέρι) με 82-77, η Λάρισα τον Ηρακλή με 70-69 και ο Πανιώνιος τον Απόλλωνα Πατρών με 102-94.

Η φιλία έλλειψε από τον αγώνα του βόλεϊ

Ο αγώνας ΑΕΚ-Φιλία για την 20η ημέρα του πρωταθλήματος βόλεϊ στην Α1 ανδρών, διεκόπη στο Δ' σετ, ενώ προηγείτο η ΑΕΚ με 2-1. Ο πρώτος διαιτητής Θέμης Καλπακτσόγλου απέβαλε για το σετ αυτό τον προπονητή της Φιλίας, Περικλή Μπακοδήμο, ο οποίος συνέχισε να διαμαρτύρεται με αποτέλεσμα ν'αποβληθεί οριστικά. Ο Μπακοδήμος πήγε πίσω από τον πάγκο της ομάδας του και οι διαιτητές αποφάσισαν να διέκοψουν τον αγώνα σε βάρος της Φιλίας.

Ο 23ος έκτακτος διαγωνισμός του δελτίου ΠΡΟ-ΠΟ

Ιωνικός-Προοδευτική		1-0	1
Καλαμαριά-Πανελευσινιακός	1-2	2
Ρέθυμνο-Κερατσίνι		4-1	1
Ιπσουϊτς-Γουλβς			3-0	1
Κρού-Τσάρλτον			0-3	2
Μάντσεστερ Σίτι-Σέφιλντ Γιουν	0-0	Χ
Μπέρι-Οξφορντ			1-0	1
Μπρόμγουϊτς-Πορτ Βέϊλ		2-2	Χ
Ρέντινγκ-Χάντερσφιλντ		0-2	2
Σάντερλαντ-Πόρτσμουθ		2-1	1
Σουίντον-Στόκπορτ		1-1	Χ
Στόουκ Σίτι-ΚΠΡ			2-1	1
Τρανμίρ-Μπράντφορντ		3-1	1
Μπέρμινγχαμ-Νότιγχαμ		1-2	2

Επιτυχίες	Νικητές		Κέρδη
Σ13αρια		   71		416.135
13αρια		  221		174.595
12αρια		 4180		  7.615
11αρια		37598		    690

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 329,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 179,55, γαλλικό φράγκο προς 53,56, λίρα Αγγλίας προς 547,73, ελβετικό φράγκο προς 220,09, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,32, τη λίρα Κύπρου προς 615,59 και την ECU προς 356,87 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βαθμιαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας και κυρίως στα Βόρεια και Ανατολικά, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις κατά τόπους έντονες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με χιονόνερο και χιόνι, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Νεφώσεις με βροχή και χιόνια στα ορεινά, αλλά βελτίωση από το μεσημέρι και μέτριους ανέμους, θά έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από -1 έως 4 βαθμούς.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 22 March 1998 - 15:35:04 UTC