Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 15 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ερευνες για τη σύλληψη του δεύτερου δράστη της συμπλοκής στη Καλλιθέα.
- Αυστηρή προειδοποίηση Παπαντωνίου για Ολυμπιακή.
- Παρέμβαση Τσοχατζόπουλου για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
- Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.
- Μειώνουν τα επιτόκια καταθέσεων οι τράπεζες.
- Κινητικότητα στο Κυπριακό.
- Σήμερα η απόφαση για τον Ακη Πάνου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο πετροπόλεμος κυριάρχησε στον αγώνα Ολυμπιακού - Ηρακλή που έληξε με 2- 0.
- Η ομάδα μπάσκετ του Παπάγου, νίκησε τον Σπόρτιγκ με 66-61.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ερευνες για τη σύλληψη του δεύτερου δράστη της συμπλοκής στη Καλλιθέα.

Ασύλληπτος παραμένει ο δεύτερος δράστης της αιματηρής συμπλοκής το βράδυ του Σαββάτου στη Καλλιθέα. Οι αστυνομικές αρχές πιστεύουν οτι πρόκειται για τον Παναγιώτη Βλαστό, 26 ετών, αδελφό του κακοποιού, Κώστα Βλαστού, 33 ετών, που έπεσε νεκρός στη συμπλοκή, στην οποία τραυματίστηκαν και δυο αστυνομικοί. Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ενας 40χρονος Αλβανός, που φέρεται ως παραλήπτης της ποσότητας των 213 κιλών χασίς, που μετέφεραν οι Αλβανοί δράστες της δολοφονίας του αστυνομικού, Δημήτρη Ζαρομυτίδη, στην Καστοριά.

Αυστηρή προειδοποίηση Παπαντωνίου για Ολυμπιακή.

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην υλοποίηση των στόχων της για την Ολυμπιακή ειναι η κυβέρνηση, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κ. Παπαντωνίου, προειδοποιώντας οτι "αν δεν υπάρξει συμφωνία στο πρόγραμμα εξυγίανσης θα κλείσει". Επίσης, αναφέρεται στο χρονοδιάγραμμα των επόμενων 20 μηνών μετοχοποιήσεων και εξυγίανσης των ΔΕΚΟ, ανακοινώνει επίσης τη κατάθεση του μικρού πακέτου για το ασφαλιστικό το Μάϊο. Οσο για την υποτίμηση της δραχμής τονίζει οτι ηταν υπερεπαρκής και δεν θα γίνει άλλη.

Παρέμβαση Τσοχατζόπουλου για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Αλλαγή της οικονομικής πολιτικής τώρα, με έμφαση στην αναπτυξιακή της διάσταση, θεωρεί ως αναγκαίο συμπλήρωμα της επιλογής για την ένταξη της δραχμής στον ΕΝΣ ο Ακης Τσοχατζόπουλος με συνέντευξή του στα ΝΕΑ. Ο υπουργός Αμυνας αφήνει σαφως να φανούν οι επιφυλάξεις που έχει για ορισμένους τουλάχιστον χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση της υποτίμησης. Επίσης θεωρεί αναγκαίες ορισμένες "ειδικές ρυθμίσεις" για την αντιμετώπιση περιπτώσεων "κοινωνικής σκληρότητας" που θα αναδειχθούν απο την υποτίμηση.

Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.

Τρίωρη στάση εργασιας απο το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη οι εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή Αεροπορία αντιδρώντας στις προτάσεις για εξυγίανση της εταιρίας, ενω οι συνδικαλιστές εκπρόσωποί τους θα παραδίδουν στη διοίκηση της ΟΑ τις δικές τους προτάσεις. Σε απεργιακές κινητοποιήσεις, προσανατολίζονται η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ. Τετράωρες στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα απο τις 11 εως τις 3 οι εργαζόμενοι στο ΟΣΚ, στον ΟΔΔΥ, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και στον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Αθηνών.

Μειώνουν τα επιτόκια καταθέσεων οι τράπεζες.

Σε μειωση των επιτοκίων καταθέσεων απο μισή εως μια ποσοστιαία μονάδα προχωρούν απο σημερα οι τράπεζες Εμπορική και Αττικής ακολουθώντας τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στο χώρο των επιτοκίων μετά την αναπροσαρμογή της ισοτιμίας της δραχμής. Σε μείωση των επιτοκίων αναμένεται να προχωρήσουν και άλλες τράπεζες. Στο μεταξύ η Γενική τράπεζα αποφάσισε τη μείωση του επιτοκίου για προσωπικά δάνεια κατά μια μονάδα λόγω των εορτών του Πάσχα. Το νέο επιτόκιο διαμορφώνεται σε 17,8% και θα ισχύσει μέχρι τις 24 Απριλίου.

Κινητικότητα στο Κυπριακό.

Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα ο απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, ο οποίος θα έχει διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο την προώθηση λύσης του Κυπριακού. Ο κ. Κόρντοβεζ θα επισκεφθεί στη συνέχεια την Αγκυρα. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου αναφερόμενος στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ δήλωσε οτι αναφορά στους S-300 γινόταν, μεταξύ άλλων θεμάτων, στη συγχαρητήρια επιστολή του προέδρου Κλίντον προς τον πρόεδρο Κληρίδη για την επανεκλογή του.

Σήμερα η απόφαση για τον Ακη Πάνου.

Το μεσημέρι αναμένεται να εκδοθεί απο το κακουργιοδικείο Καβάλας η απόφαση για τον μουσικοσυνθέτη Ακη Πάνου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του φίλου της κόρης του Σωτήρη Γιαλαμά. Ο εισαγγελέας έδρας εχει ζητήσει την καταδίκη του χωρίς ελαφρυντικά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο πετροπόλεμος κυριάρχησε στον αγώνα Ολυμπιακού - Ηρακλή που έληξε με 2- 0.

Ο πετροπόλεμος που αντάλλαξαν στο Καυτατζόγλειο και στο παιχνίδι του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό, οι οπαδοί των δυο ομάδων,ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων της 27ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α' εθνικής κατηγορίας στο ποδόσφαιρο.Τα επεισόδια άρχισαν έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα ο Αθηναίος διαιτητής Γιάννης παπαπέτρου να διακόψει το παιχνίδι. Τελικά μετά από μισή ώρα περίπου και αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, ο Παπαπέτρου γύρισε στο γήπεδο και συνέχισε τον αγώνα, πολοκληρώθηκε κανονικά με νικητή τον Ολυμπιακό με 2-0. Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα ξεχώρισαν οι εντός έδρας ήττες που γνώρισαν η Καλαμάτα και ο Εθνικός από την Καβάλα και την Βέροια με 2-0 και 1-0 αντίστοιχα, καθώς και η πολύ σημαντική νίκη που σημείωσε ο Αθηναϊκός επί της Παναχαϊκής με 3-2. Ακόμη, ο Παναθηναϊκός, παρέμεινε στο κυνήγι του τίτλου αφού κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 3-1, ενώ ο ΟΦΗ επέστρεψε στις επιτυχίες, νικώντας τον Πανιώνιο με 3-0. Η Ξάνθη νίκησε τον Πανηλειακό με 2-0, ενώ το Σάββατο ο Ιωνικός κέρδισε στο γειτονικό ντέρμπι την Προοδευτική με 1-0. Η 27η ημέρα θα ολοκληρωθεί σήμερα με την συνάντηση της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα.

Η ομάδα μπάσκετ του Παπάγου, νίκησε τον Σπόρτιγκ με 66-61.

Η ομάδα μπάσκετ του Παπάγου σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 24η ημέρα του πρωταθλήματος στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών, νίκησε τον Σπόρτιγκ με 66-61 και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή της στα "μεγάλα σαλόνια" του ελληνικού μπάσκετ. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 24ης ημέρας: Παπάγου-Σπόρτιγκ 66-61,Ολυμπιακός- Περιστέρι 76-59, Αρης-Ηράκλειο 82-77, Λάρισα-Ηρακλής 70-69,Πανιώνιος- Απόλλων Πατρών 102-94, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 65- 66 και Δάφνη-ΑΕΚ 72-81. Στην βαθμολογία προηγούνται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός με 43 βαθμούς και ακολουθούν ο ΠΑΟΚ με 42 και η ΑΕΚ με 41, Παπάγου με 31, Δάφνη με 29 και Λάρισα 27 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 329,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 179, 55, γαλλικό φράγκο προς 53,56, λίρα Αγγλίας προς 547,73, ελβετικό φράγκο προς 220,09, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,22, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,32, λίρα Κύπρου προς 615,59 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 356,87 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός, αν και σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -4 με 6 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά -1 με 10 και στο Αιγαίο 4 με 12 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 3 μέ 10 και 1 μέ 10 βαθμούς, αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 23 March 1998 - 8:00:10 UTC