Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται τα προβλήματα απο την κακοκαιρία.
- Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα για την πορεία της οικονομίας.
- Ανακοινώνεται ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας σε ολη τη χώρα.
- Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΚΥΣΕΑ.
- Αδιέξοδο στο Κυπριακό σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ.
- Κατάργηση βίζας για τους Ελληνες που θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ,συνέτριψε την Αλμπα στο Βερολίνο με 82-58 και προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα.
- "Τελειωμένο" θεωρεί ήδη τον εαυτό του απο την ΑΕΚ ο Ντουμίτρου Ντουμιτρίου.
- Στο ``τιμόνι`` του ΠΑΟΚ θα βρίσκεται και στην νέα περίοδο ο Αγγελος Αναστασιάδης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται τα προβλήματα απο την κακοκαιρία.

Σημαντικά προβλήματα συνεχίζει να προκαλεί το κύμα κακοκαιρίας, που πλήττει ολη τη χώρα. Ηδη έχει αποκατασταθεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε ολη σχεδόν την Αττική, η υπερφόρτωση όμως του δικτύου συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα. Στα Ανω Λιόσια πλημμύρισαν 4000 στρέμματα και απειλήθηκαν οι ζωές των κατοίκων. Λόγω των χιονοπτώσεων, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στη θέση Κάζα και προς την Πάρνηθα. Διακόσια χωριά παραμένουν αποκλεισμένα. Το αεροδρόμιο του Ελληνικού επαναλειτούργησε. Τα πλοία όμως παραμένουν δεμένα στα λιμάνια.

Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα για την πορεία της οικονομίας.

Η εξέταση της γενικής οικονομικής κατάστασης, όπως διαμορφώθηκε μετά την υποτίμηση και η επιτάχυνση των εξαγγελιών για διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της οικονομίας, είναι το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, εξέφρασε την εκτίμησή του οτι ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2% μέχρι το 1999.

Ανακοινώνεται ο αριθμός των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Τουλάχιστον κατά 12% θα ειναι αυξημένος φέτος ο αριθμός των εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα,όπως αναμένεται οτι θα ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εισακτέων αναμένεται να ξεπεράσει φέτος τις 60.000 έναντι 54.503 υποψηφίων που είχαν εισαχθεί πέρσι.Σήμερα λήγει και η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις γενικές εξετάσεις.

Σαρωτικοί έλεγχοι της αστυνομίας σε ολη τη χώρα.

Εκτεταμένους ελέγχους πραγματοποιεί η αστυνομία για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας. Μόνο την Τετάρτη σε ελέγχους που έγιναν σε 5.450 άτομα προσήχθησαν στα αστυνομικά τμήματα 940 και συνελήφθησαν για διάφορες αιτίες τα 124. Στο μεταξύ, εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για την πρωτοφανή απόφαση της κοινότητας Κάτω Κεραμιδίου Πιερίας, να απαγορεύσει την κυκλοφορία μεταναστών στην περιοχή μετά τη δύση του ηλιου.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το ΚΥΣΕΑ.

Η υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα η αντιαεροπορική άμυνα της χώρας, καθώς και τα σχέδια για την παλαϊκή άμυνα και το ταμείο εξοπλισμών θα συζητηθούν στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ τη Δευτέρα υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Αδιέξοδο στο Κυπριακό σύμφωνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ.

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, δήλωσε απο τη Γενεύη ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Ντιέγκο Κορντοβές. Ο κ. Κορντοβές εξέφρασε την ελπίδα ότι η αυριανή συνάντηση στη Γενεύη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς θα φέρει καινούργια πράγματα.Ο κ. Κορντοβές,υπογράμμισε την έλλειψη εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής πλευράς.

Κατάργηση βίζας για τους Ελληνες που θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Με συντριπτική πλειψηφία η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση της θεώρησης (βίζας) για Ελληνες πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τις ΗΠΑ για λιγότερο από 90 ημέρες.Η τροπολογία, την οποία κατέθεσαν οι δημοκρατικοί Πάτρικ Κένεντι και Μπάρνεϊ Φρανκ, μαζί με τους ρεπουμπλικάνους Μάικ Πάπας (ομογενής) και Ρίτσαρντ Πόμπο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ,συνέτριψε την Αλμπα στο Βερολίνο με 82-58 και προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα.

Μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της ζει η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ, καθώς συνέτριψε την Αλμπα στο Βερολίνο με 82-58 και προκρίθηκε στο φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα, που θα γίνει στην Βαρκελόνη, από τις 21 μέχρι τις 23 Απριλίου. Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ είχε νικήσει και στον πρώτο αγώνα που έγινε την Τρίτη στο ΟΑΚΑ με 88-68.

"Τελειωμένο" θεωρεί ήδη τον εαυτό του απο την ΑΕΚ ο Ντουμίτρου Ντουμιτρίου.

"Τελειωμένο" θεωρεί ήδη τον εαυτό του απο την ΑΕΚ ο Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, όπως άφησε να εννοηθεί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Οταν ο Ρουμάνος προπονητής ρωτήθηκε εάν θα έχει έτοιμη την έκθεσή του "εφ' όλης της ύλης" για τα θέματα της ομάδας, μέχρι τις 5 Απριλίου, όπως του έχει ζητήσει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Λάκης Νικολάου, τόνισε ότι η διοίκηση του συλλόγου δεν τον έχει καλέσει μέχρι σήμερα να συζητήσουν για την ανανέωση της συνεργασίας τους, ενώ σχετικά με τον αποκλεισμό της ``Ενωσης`` από τη Λοκομοτίβ είπε πως η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από την ρωσική ομάδα και πρόσθεσε ότι χάθηκε μία μεγάλη ευκαιρία για πρόκριση στα ημιτελικά του κυπελλούχων.

Στο ``τιμόνι`` του ΠΑΟΚ θα βρίσκεται και στην νέα περίοδο ο Αγγελος Αναστασιάδης.

Στο ``τιμόνι`` του ΠΑΟΚ θα βρίσκεται και στην νέα περίοδο ο Αγγελος Αναστασιάδης. Το κλείσιμο της σχετικής συμωφνία ανακοίνωσε στους παίκτες ο σύμβουλος της ΠΑΕ και συνεργάτης του Γιώργου Μπατατούδη, Θανάσης Ακριβόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τον χώρο της προετοιμασίας των παικτών και τους ζήτησε πίστη και προσήλωση στα επαγγελματικά τους καθήκοντα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 324,04 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,96, γαλλικό φράγκο προς 52,78, λίρα Αγγλίας προς 541,36, ελβετικό φράγκο προς 216,43, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,95, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 250,45, τη λίρα Κύπρου προς 606,23 και την ECU προς 351,65 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα διατηρηθεί και σήμερα η κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές και καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα αυτά θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις και τοπικά στο Αιγαίο πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 6 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 11 βαθμούς Κελσίου.Ισχυρές βροχές,χιόνια και θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις ανέμους θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί 4 με 9 και 4 με 7 βαθμούς αντίστοιχα.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 27 March 1998 - 8:00:11 UTC