Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αύριο αναμένεται η συμφωνία διοίκησης και εργαζομένων στην "Ολυμπιακή"
- Δεν προβλέπεται η αύξηση των ορίων ηλικίας και των εισφορών για τις συντάξεις, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας
- Στην Αθήνα ο τούρκος επιτελάρχης στρατηγός Καρανταγί
- Χωρίς θετικό αποτέλεσμα οι επαφές Χόλμπρουκ. Αναστάτωση από τις δηλώσεις του.
- Αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις ορισμένων κοινοταρχών απέναντι στους Αλβανούς, υποστηρίζει ο Γιώργος Ρωμαίος
- Ληστείες μέρα μεσημέρι
- Στην Τουρκία αποδίδει εμπρησμούς των ελληνικών δασών, δημοσίευμα εφημερίδας. "Δικαιωμένος" δηλώνει ο Παπαθεμελής
- Από του χάρου τα δόντια γλίτωσαν 50 μαθητές σε εκδρομή
- "Παρών" θα δηλώσει στη Βουλή ο Συνασπισμός για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ
- Στο εδώλιο παραπέμπεται 70χρονος αγρότης για φόνο Αλβανού
- Νεκρός μετανάστης από τη Γεωργία σε εργατικό ατύχημα

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο - Στην πρώτη θέση ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα μπάσκετ
- Τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος βόλεϊ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αύριο αναμένεται η συμφωνία διοίκησης και εργαζομένων στην "Ολυμπιακή"

Ες αύριον τα σπουδαία για την Ολυμπιακή Αεροπορία, καθώς μετά από συνεχείς συζητήσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και τη διοίκηση της ΟΑ, αναμένεται η οριστικοποίηση των κοινών θέσεων και η αποδοχή τους από την κυβέρνηση. Πάντως, δεν έλειψε και σήμερα η ταλαιπωρία στα αεροδρόμια της χώρας, καθώς έξι δρομολόγια ακυρώθηκαν, ενώ υπήρξαν και καθυστερήσεις. Στο μεταξύ, έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δήλωσαν σε κείμενό τους ότι η εξυγίανση της ΟΑ δεν θα καταστεί δυνατή εάν γίνουν παρεμβάσεις μονάχα στο εργασιακό καθεστώς.

Δεν προβλέπεται η αύξηση των ορίων ηλικίας και των εισφορών για τις συντάξεις, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας

Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει αύξηση ορίων ηλικίας, αλλά ούτε και εισφορών, σε ότι αφορά τη συνταξιοδότηση, δήλωσε από την Πάτρα ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαιωάννου. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι αυτονόητο ότι το ασφαλιστικό σύστημα διεθνώς είναι σε κρίση, αλλά στη χώρα μας έχουμε ήδη υψηλές εισφορές και υψηλή φορολογία.

Στην Αθήνα ο τούρκος επιτελάρχης στρατηγός Καρανταγί

Εφτασε το απόγευμα στην Αθήνα ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας στρατηγός Καρανταγί προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των χωρών της ΔΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Χωρίς θετικό αποτέλεσμα οι επαφές Χόλμπρουκ. Αναστάτωση από τις δηλώσεις του.

Δεν πέτυχε την επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών στην Κύπρο ο αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ότι στην ΕΕ θα ενταχθεί η Κύπρος και όχι η Κυπριακή Δημοκρατία. Για "εκβιασμό" έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, τονίζοντας ότι ο Χόλμπρουκ δεν μπορεί να δίνει εντολές στην ΕΕ. Αντίθετα, ο Ντεκτάς, τόνισε ότι η προσπάθεια των αμερικανών επικεντρώνεται στην εξεύρεση μιας μέσης λύσης στο "πρόβλημα" που προέκυψε από την απόφαση της ΕΕ για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Κύπρο.

Αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις ορισμένων κοινοταρχών απέναντι στους Αλβανούς, υποστηρίζει ο Γιώργος Ρωμαίος

Αδικαιολόγητες χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, από τη Θεσσαλονίκη τις ακραίες αντιδράσεις ορισμένων Κοινοταρχών και κατοίκων χωριών, απέναντι στους αλλοδαπούς, προσθέτοντας ότι κατά την περίοδο των απελάσεων των Αλβανών, πολλοί κοινοτάρχες του ζητούσαν να τις σταματήσει.

Ληστείες μέρα μεσημέρι

Τρεις τσιγγάνοι λήστεψαν το μεσημέρι βενζινάδικο στην οδό Δεκελείας στο Μενίδι. Οι δράστες, αφού γρονθοκόπησαν τον 19χρονο υπάλληλο του πρατηρίου Γιώργο Βογιατζή, άρπαξαν τις εισπράξεις και εξαφανίστηκαν. Νωρίτερα, δύο άγνωστοι έκλεψαν οδηγό ταξί στην Κηφισιά, ενώ τα ξημερώματα δύο κλέφτες μπήκαν στο σπίτι συνταξιούχου στο Χαϊδάρι και αφού τον κτύπησαν του πήραν χρυσαφικά και χρήματα και εξαφανίστηκαν.

Στην Τουρκία αποδίδει εμπρησμούς των ελληνικών δασών, δημοσίευμα εφημερίδας. "Δικαιωμένος" δηλώνει ο Παπαθεμελής

Το σημερινό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας" είναι μία πλήρης δικαίωση για τις πληροφορίες, που είχαμε το 1995, δήλωσε σήμερα ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέλιος Παπαθεμελής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Αγκυρα ομολογεί ότι έχει την ευθύνη για τους εμπρησμούς στα νησιά μας, όπως αναφέρεται σε απόρρητο απόσπασμα έκθεσης του πρωθυπουργού της Τουρκίας.

Από του χάρου τα δόντια γλίτωσαν 50 μαθητές σε εκδρομή

Τύχη βουνό, είχαν σήμερα το πρωί, 50 μαθητές του 2ου Λυκείου Βούλας, που βρίσκονται στα Χανιά για την επταήμερη εκδρομή τους, όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε βγήκε από το δρόμο, ανατράπηκε του και βρέθηκε στα χωράφια. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το ατύχημα οφείλεται σε ελλιπή σηματοδότηση του δρόμου.

"Παρών" θα δηλώσει στη Βουλή ο Συνασπισμός για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ

Με συντριπτική πλειοψηφία (530 υπέρ, 86 κατά, 50 λευκά και 19 αποχές) το συνέδριο του Συνασπισμού αποφάσισε σήμερα να υιοθετήσει την πρόταση του προέδρου του κόμματος Νίκου Κωνσταντόπουλου να ψηφίσει "παρών" η κοινοβουλευτική ομάδα όταν έλθει στη Βουλή προς κύρωση η συνθήκη του Αμστερνταμ.

Στο εδώλιο παραπέμπεται 70χρονος αγρότης για φόνο Αλβανού

Στο Μεικτό ορκωτό δικαστήριο παραπέμπεται ο 70χρονος αγρότης Θεοχάρης Εμινίδης, επειδή τον περασμένο Σεπτέμβριο σκότωσε 17χρονο Αλβανό. Ο Εμινίδης είχε ισχυριστεί στην προανάκριση ότι υπέστη ζημιές στο αμπέλι του από Αλβανούς και όταν τους εντόπισε πυροβόλησε δύο φορές εναντίον του θύματος. Στη συνέχεια μετέφερε το νεκρό και τον έκρυψε ανάμεσα σε καλαμποκιές, αλλά έγινε αντιληπτός και συνελήφθη.

Νεκρός μετανάστης από τη Γεωργία σε εργατικό ατύχημα

Σκοτώθηκε 48χρονος εργάτης όταν έπεσε από τη στέγη κτιρίου, της Ξάνθης, όπου εργάζοταν. Νεκρός είναι ο Αρατιάν Πετροβιάν, πρόσφυγας από τη Γεωργία της πρώην ΕΣΣΔ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το Σάββατο στο ντέρμπι των ``αιωνίων αντιπάλων`` τον Παναθηναϊκό με 2-0, σε αγώνα που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στους υπόλοιπους αγώνες για την 29η ημέρα του πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμάτα-Ηρακλής 3-1, Αθηναϊκός-Εθνικός 1-1, Ιωνικός-Καβάλα 2-0, ΑΕΚ-Βέροια 1-2, Πανηλειακός- Προοδευτική 0-1, Ξάνθη-Απόλλων 1-0 και ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 6-1.

Στην πρώτη θέση ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα μπάσκετ

Ο Παναθηναϊκός νίκησε στην 26η και τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου στην Α1 ανδρών μπάσκετ το Σπόρτιγκ με 74-65 και εξασφάλισε την πρώτη θέση, αφού ισοβάθμησε στην κορυφή με τον Ολυμπιακό, που επικράτησε με 71-43 του Ηρακλή, αλλά είχε καλύτερη διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στην πρώτη τετράδα πλασαρίστηκαν ακόμη η ΑΕΚ, που κέρδισε με 67-45 στην Λάρισα την τοπική ομάδα και ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 76-60 του Περιστερίου στο Αλεξάνδρειο. Στα άλλα παιχνίδια είχαμε: Πανιώνιος-Αρης 104-82, Δάφνη- Ηράκλειο 80-82 και Παπάγου-Απόλλων Πατρών 80-83. Ακόμη, οριστικοποιήθηκε ο υποβιβασμός της Δάφνης και της Λάρισας ενώ στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ θα παίξουν: Πανιώνιος- Σπόρτιγκ, Περιστέρι-Παπάγου, Απόλλων Πατρ- Ηρακλής και Ηράκλειο-Αρης.

Τα αποτελέσματα του πρωταθλήματος βόλεϊ

Σε αγώνες για την 22η και τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ολυμπιακός-Πανελλήνιος 3-0, Κομοτηνή-Κτησιφών 1-3, ΠΑΟΚ-Φιλία 3-1 και Εθνικός Αλεξ.-Ορεστιάδα 0-3. Η 22η ημέρα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τις συναντήσεις Παναθηναϊκός-Αρης και Ηρακλής-ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός και η Ορεστιάδα προηγούνται με 41 βαθμούς, έναντι 39 του Αρη και 36 του Παναθηναϊκού, που έχουν από έναν αγώνα λιγότερο. Υποβιβάστηκαν στην Α2 κατηγορία Πανελλήνιος και Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 326,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,97, γαλλικό φράγκο προς 52,51, λίρα Αγγλίας προς 543,16, ελβετικό φράγκο προς 212,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,19, τη λίρα Κύπρου προς 604,94 και την ECU προς 349,66 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο σ' ολόκληρη τη χώρα και μόνο στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και πιθανόν αργότερα στα πελάγη έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 7 έως 27 βαθμούς και στα νησιά από 10 έως 22. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 10 έως 25 βαθμούς και 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

(Α.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 5 April 1998 - 18:44:17 UTC