Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με προβλήματα υγείας νοσηλεύεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
- Η Βουλή θα αποφασίσει για το μέλλον της Ολυμπιακής.
- Κλειστό το αεροδρόμιο του Ελληνικού το πρωί λόγω ομίχλης.
- Εξασθενημένος ο οργανισμός του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.
- Δεν υπάρχει θέμα Μπερνς δήλωσε ο Δ.Ρέππας.
- Απόψεις αντήλλαξαν Τζογάνης-Καρανταγί.
- Θρακικός θησαυρός, ανεκτίμητης αξίας, ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με προβλήματα υγείας νοσηλεύεται ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού, νοσηλεύεται σε δωμάτιο του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής. Οι γιατροί δήλωναν ότι η εισαγωγή δεν κρίνεται εσπευσμένη, εξαιτίας κάποιου σοβαρού προβλήματος υγείας, αλλά έγινε για προληπτικούς λόγους και για την καλύτερη διερεύνηση της αναπνευστικής λοίμωξης που εμφάνισε.

Η Βουλή θα αποφασίσει για το μέλλον της Ολυμπιακής.

Η Βουλή καλείται πλέον να πάρει αποφάσεις για το μέλλον της Ολυμπιακής, καθώς ο διάλογος μεταξύ της εταιρίας και των εργαζομένων κατέληξε σε αδιέξοδο, επειδή οι τελευταίοι απέρριψαν την πρόταση των πέντε σημείων για εξυγίανση της Ολυμπιακής. Στη βουλή άρχισε η συζήτηση του νομοσχεδίου, το οποίο θα ψηφιστεί την Πέμπτη. Την ίδια μέρα η ΓΣΕΕ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ μέχρι τότε θα συνεχισθεί το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις των πτήσεων.

Κλειστό το αεροδρόμιο του Ελληνικού το πρωί λόγω ομίχλης.

Κλειστό για αρκετές ώρες έμεινε το αεροδρόμιο του Ελληνικού, λόγω της πρωτοφανούς ομίχλης που επικρατούσε και είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν πολλές από τις λιγοστές πτήσεις που είχαν προγραμματιστεί. Πάντως το επιβατικό κοινό που προορίζεται για το εξωτερικό, φαίνεται να επιλέγει τις ξένες αεροπορικές εταιρίες, εξαιτίας της αναταραχής στην Ολυμπιακή, ενώ οι επιβάτες εσωτερικού κλείνουν από τώρα θέσεις με τα πλοία και τα τρένα, λόγω της αυξημένης Πασχαλινής κίνησης.

Εξασθενημένος ο οργανισμός του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Συνεχή φθίνουσα πορεία, με ορισμένες διακυμάνσεις, παρουσιάζει η υγεία του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ο οποίος εδώ και 43 μέρες δίνει μάχη με τα γηρατειά, στο Λαϊκό νοσοκομείο που νοσηλεύεται. Οι γιατροί βρίσκονται σε επιφυλακή και χαρακτηρίζουν σταθερά κρίσιμη την κατάσταση, καθώς ο οργανισμός του είναι εξασθενημένος και ορισμένες φορές πέφτει σε βυθιότητα. Τα μέλη της Ιεράς Συνόδου που συνεδρίασαν απέφυγαν να θέσουν θέμα αντικαταστασής του, αναμένοντας τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχει θέμα Μπερνς δήλωσε ο Δ.Ρέππας.

Η κυβέρνηση κάλυψε πλήρως τον κ. Γιώργο Παπανδρέου για το φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο της βουλής σχετικά με τις δραστηριότητες του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα. Δεν υπάρχει θέμα Μπερνς για την κυβέρνηση δήλωσε ο υπουργός Τύπου, πρόσθεσε πως ο κ.Παπανδρέου ασκεί με πλήρη επιτυχία τα καθήκοντά του και απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και σημείωσε ότι η παρέμβαση του προέδρου της Βουλής δεν ανταποκρίνεται στα όσα προβλέπει ο κανονισμός του σώματος. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου, ενώ ο ίδιος ο κ.Παπανδρέου χαρακτήρισε λήξαν το θέμα.

Απόψεις αντήλλαξαν Τζογάνης-Καρανταγί.

Την πεποίθησή του ότι όλα τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μπορούν να επιλυθούν με το δρόμο των αμοιβαίων συναντήσεων και μέσα στα πλαίσια ενός διαλόγου με καλή πρόθεση, εξέφρασε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Τουρκίας, Ισμαήλ Χακί Καρανταγί, που βρίσκεται στην Αθήνα. Αναφερόμενος στη συναντησή του με τον έλληνα ομόλογό του, πτέραρχο Τζογάνη, ο κ.Καρανταγί δήλωσε ότι αντήλλαξαν απόψεις για στρατιωτικά θέματα και εξέφρασαν τη θετική στάση τους απέναντι σε παρόμοιες συναντήσεις που θα προκύψουν στο μέλλον.

Θρακικός θησαυρός, ανεκτίμητης αξίας, ανακαλύφθηκε στη Βουλγαρία.

Θρακικό θησαυρό, ανεκτίμητης αξίας, από την εποχή του πολέμου της Τροίας, τον 10ο π.Χ αιώνα, ανακάλυψε στη Βουλγαρία ένας αγρότης. Ο θησαυρός ο οποίος έχει ήδη μεταφερθεί στο μουσείο της Σόφιας, αποτελείται από ένα χρυσό σπαθί, έναν μπρούτζινο δίσκο, ένα χρυσό σκήπτρο, πέντε κοντάρια και άλλα χρυσά αντικείμενα και αρκετά κεραμεικά. Στην περιοχή όπου βρέθηκε ο θησαυρός, κάπου στη νότια Βουλγαρία, έχουν μεταβεί αρχαιολόγοι για να ξεκινήσουν ανασκαφές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεδριάζει απ'το απόγευμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΚ για τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις στην ομάδα, που εξαγρίωσαν τους φίλους της και έφεραν σε παραίτηση, τον μέχρι τώρα ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Λεοτσινίδη. Είναι άγνωστο τι θα αποφασιστεί, καθώς έχουν ακουστεί όλα τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της ομάδας, αλλά το σίγουρο είναι ότι οι υπεύθυνοι της ΕΝΙΚ θα κάνουν ότι μπορούν για να αντιστρέψουν το άσχημο κλίμα στο σύλλογο. Ηδη, ο θωμάς Μαύρος φέρεται να αναλαμβάνει ως μάνατζερ στη θέση του Σαββίδη, ενώ οι μισοί Ευρωπαίοι προπονητές έχουν... παρελάσει σαν πιθανοί αντικαταστάτες του Ντουμιτρίου. Μάλιστα, χθες ακούστηκε και το όνομα του... Αρίγκο Σάκι, που μόνο ως αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Τουλάχιστον δύο ξένους ποδοσφαιριστές θα αποκτήσει το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός, δήλωσε σήμερα ο Μπάγιεβιτς, ενώ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν πολλές μεταγραφές, αφού θεωρεί ότι η ομάδα είναι στρωμένη. Ακόμη, αποκάλυψε ότι δεν γνώριζε για τη συνάντηση παράγοντα της ομάδας με το Βούλγαρο διεθνή Στόιτσκοφ.

Τη ψυχραιμία του έχασε σήμερα ο Δανιήλ όταν ερωτήθηκε αν θα κάνει αλλαγές στην 11άδα, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού υποστήριξε ότι δεν ξέρει από που εκπορεύονται κάποια δημοσιεύματα, αλλά δεν είναι δυνατό να τίθενται σε αμφισβήτηση οι παίχτες μετά από ήττα. Πρόσθεσε, πως αντιλαμβάνεται την πικρία που υπάρχει στις τάξεις της ομάδας, αλλά ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος.

Η ομάδα μπάσκετ του Απόλλωνα Πατρών στον πρώτο αγώνα για την πρώτη φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας που έγινε στην αχαϊκή πρωτεύουσα, επικράτησε με 65-61 του Ηρακλή. Το συγκρότημα του Κώστα Διαμαντόπουλου, θέλει μια ακόμη νίκη για να προκριθεί στην επόμενη φάση και φυσικά να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου. Ο επόμενος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνει την Πέμπτη στο Ιβανώφειο.

Ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ψηφοφορίας μεταξύ των εκπροσώπων των ΜΜΕ για την ανάδειξη του κορυφαίου της κάθε αγωνιστικής. Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 448 βαθμούς ενώ ακολούθησε ο Ντίνο Ράτζα του Παναθηναϊκού με 342 βαθμούς και ο Φράνκι Κινγκ του Πανιωνίου με 236 βαθμούς.

"Αφήστε τον Ιορντανέσκου να κάνει τη δουλειά του. Η εθνική ομάδα είναι υπόθεση όλων μας και πρέπει να την υπερασπιστούμε σαν το σπίτι μας". Αυτό τόνισε ο υπηρεσιακός τεχνικός της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των ανδρών, Πολυχρονίου σε δηλώσεις που έκανε ενόψει του αυριανού διεθνή φιλικού αγώνα με την αντίστοιχη της Ρουμανίας. Ο Πολυχρονίου επεσήμανε ότι ο αγώνας αυτός θα δώσει νέες εμπειρίες στους διεθνείς μας ενόψει και του EURO 2000. Στο μεταξύ, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Ελπίδων έχασε στο φιλικό αγώνα που έδωσε στη Ρουμανία από την αντίστοιχη της γειτονικής χώρας. Αύριο θα γίνει το παιχνίδι ανάμεσα στις εθνικές ομάδες ανδρών των δύο χωρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 325,67 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 177,01, γαλλικό φράγκο προς 52,80, λίρα Αγγλίας προς 542,13, ελβετικό φράγκο προς 212,67, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,93, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,19, τη λίρα Κύπρου προς 607,98 και την ECU προς 351,57 δραχμές.

Σταθεροποιητικές τάσεις επεκράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου μετά το χθεσινό ιστορικό ρεκόρ, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να επικεντρώνεται σε μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με μικρή υποχώρηση 0,29% στις 2129,08 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 62,5 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Η ζέστη και η υγρασία θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, μέχρι την Παρασκευή. Για αύριο η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο ισχυροί. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 8 με 27 βαθμούς και στα νησία 12 με 23 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με αραιές νεφώσεις, τοπικές ομίχλες το πρωί, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 25 και 10 με 23 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 7 April 1998 - 18:00:25 UTC