Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αδειάζουν τα αστικά κέντρα.
- Τη Δευτέρα η κρίσιμη μέρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
- Ιερόσυλοι έκλεψαν ιερά εικόνα 200 ετών από εκκλησία.
- Διπλα στους στρατεύσιμους η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.
- Στην Αθήνα την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας.
- Εμπρησμός σε αυτοκίνητο της ιταλικής πρεσβείας.
- Ελαφροχέρηδες... σήκωσαν δύο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων.
- Ο Δ.Ρέππας διαψεύδει δημοσιεύματα για υφυπουργό.
- Περισσότεροι από 4.000 Ελληνες προσκυνητές στα Ιεροσόλυμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αδειάζουν τα αστικά κέντρα.

Ολοκληρώνεται σήμερα η έξοδος απο τα αστικά κέντρα, τα οποία εγκαταλείπονται απο τους κατοίκους τους με ευκαιρία το εορταστικό τετραήμερο του Πάσχα. Μέχρι τις 6 το πρωί πάνω απο 160.000 αυτοκίνητα είχαν περάσει τα διόδια Σχηματαρίου και Ελευσίνας, ενώ από τη Θεσσαλονίκη έφυγαν πάνω από 100.000 οχήματα προς τις γύρω εξοχές. Παρά τα έκτακτα μέτρα, που εφαρμόσθηκαν απο την Τροχαία, μέχρι αργά χθες το βράδυ επτά άτομα σκοτώθηκαν και 191 τραυματίσθηκαν σε 133 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα. Ομαλή υπήρξε η κίνηση στα λιμάνια και σταθμούς τρένων και υπεραστικών λεωφορείων.

Τη Δευτέρα η κρίσιμη μέρα για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Σταθερά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό δελτίο, που νοσηλεύεται στο Θεραπευτήριο "Υγεία". Παρά το γεγονός οτι δεν έχει εμφανισθεί κάποια νέα λοίμωξη και ο πυρετός έχει πέσει, ο πρώην πρόεδρος παραμένει υπό μηχανική υποστήριξη και οι γιατροί εκφράζουν την ανησυχία τους εξαιτίας των υψηλών τιμών που παρουσιάζονται στα λευκά αιμοσφαίρια. Ορισμένοι γιατροί πιστεύουν ότι εφόσον δεν υπάρξουν επιπλοκές, τη Δευτέρα του Πάσχα θα γίνει προσπάθεια αποσύνδεσης από τον αναπνευστήρα.

Ιερόσυλοι έκλεψαν ιερά εικόνα 200 ετών από εκκλησία.

Την ώρα που σύσσωμη η Ορθοδοξία προσκυνούσε τη Σταύρωση του Ιησού επέλεξαν οι άγνωστοι ιερόσυλοι ν' αφαιρέσουν εικόνα - κειμήλιο 200 και πλέον ετών, μαζί με τα πολύτιμα αφιερώματα των πιστών που έφερε, απο τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Σωτήρος στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Η κλοπή της ιεράς εικόνας έγινε την ώρα που η Εκκλησία λειτουργούσε κανονικά και στο εσωτερικό της βρισκόταν πλήθος πιστών, για την ακολουθία του Νιπτήρος.

Διπλα στους στρατεύσιμους η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος βρίσκεται ήδη στην Πάτρα, όπου θα περάσει τις αργίες του Πάσχα. Ο κ. Στεφανόπουλος θα επισκεφθεί αύριο το μεσημέρι το Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας για να ευχηθεί το "Χρόνια Πολλά" στους στρατευμένους. Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης μετέβη χθές στην Κέρκυρα,όπου θα περάσει τις γιορτές της Λαμπρής. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος θα αναχωρήσει αύριο το μεσημέρι για τα Τίρανα,όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Φάτος Νάνο και θα επισκεφθεί το στρατόπεδο όπου εδρεύει η ελληνική δύναμη.

Στην Αθήνα την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας.

Ο υπουργός Αμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Ουίλιαμ Κοέν, ζήτησε χθές απο την τουρκική ηγεσία να ρυθμίσει ειρηνικά τις διαφορές της με την Ελλάδα προσθέτοντας οτι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει τις πωλήσεις όπλων σύμφωνα με τον κανόνα του "κατα περίπτωση". Ο Κοέν, συναντήθηκε χθες με τον Τούρκο πρωθυπουργό και τον πρόεδρο Ντεμιρέλ, ενώ επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ είναι αντίθετες στην ανάπτυξη των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Την Τρίτη θα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με Σημίτη και Στεφανόπουλο.

Εμπρησμός σε αυτοκίνητο της ιταλικής πρεσβείας.

Η οργάνωση "Εμπρηστές Συνείδησης" ανέλαβε με τηλεφώνημά της σε απογευματινή εφημερίδα σε την ευθύνη για τον εμπρησμό αυτοκινήτου της ιταλικής πρεσβείας που ήταν σταθμευμένο στην οδό Εφήβων Αθηναίων 20 στο Λυκαβητό. Το αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές έπαθε σοβαρές ζημιές και σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι άγνωστοι το περιέλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά με αναμμένο στουπί.

Ελαφροχέρηδες... σήκωσαν δύο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

Αγνωστοι έκλεψαν χθές τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων απο τα υποκαστήματα της Τράπεζας ΧΙΟS επι της οδού Εθνικής Αντιστάσεως 65 στο Περιστέρι και επί της λεωφόρου Λαυρίου 146 στην Παιανία. Περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία λίγο μετά τα μεσάνυχτα για την κλοπή των μηχανημάτων. Παρά την κινητοποίηση των διωκτικών αρχών οι δράστες δεν εντοπίστηκαν. Αγνωστο παραμένει το χρηματικό ποσό που είχαν τα μηχανήματα.

Ο Δ.Ρέππας διαψεύδει δημοσιεύματα για υφυπουργό.

Αναληθή χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα δημοσιεύματα για επίθεση Αλβανών κακοποιών σε βάρος υφυπουργού. Είναι λυπηρό, δήλωσε ο κ.Ρέππας, το φαινόμενο κατασκευής μυθιστορηματικών σεναρίων, για να πληγούν πρόσωπα και θεσμοί. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, υφυπουργός της κυβέρνησης έπεσε θύμα ληστείας Αλβανών όταν είχε επισκεφτεί τη φίλη του στο σπίτι της, ενώ το συνόδευε η προσωπική του φρουρά.

Περισσότεροι από 4.000 Ελληνες προσκυνητές στα Ιεροσόλυμα.

Περισσότεροι απο 4.000 Ελληνες προσκυνητές βρίσκονται ανάμεσα στους πιστούς απο όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν τα Θεία Πάθη στα Ιεροσόλυμα και τώρα περιμένουν το Αναστάσιμο Φώς. Πολλοί απ' αυτούς ξενύχτησαν στο Γολγοθά και σήμερα μπροστά στον Πανάγιο Τάφο προσδοκούν την Ανάσταση. Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά μέσα και έξω απο το ναό, ενώ οι προσκυνητές είναι περισσότεροι από πέρσι. Το Αγιο Φώς θα μεταφερθεί στην Αθήνα αργά το βράδυ με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Βαρκελώνη βρίσκεται ήδη η αποστολή της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ για το Φάιναλ Φορ του κορυφαίου θεσμού του δημοφιλούς αθλήματος στη χώρα μας, όπου την Τρίτη του Πάσχα θα αντιμετωπίσει την ιταλική Μπένετον με σκοπό την εισοδό της στο μεγάλο τελικό. Η ΑΕΚ, μετά από 30 χρόνια, όταν είχε κατακτήσει το Ευρωκύπελλο στο Καλλιμάρμαρο, και έχοντας στον παγκο της τον πολυνίκη Ιωαννίδη θα έχει στη διαθεσή της όλους τους άσους της, καθώς και τρεις χιλιάδες οπαδούς της.

Μπορεί αυτό το Σαββατοκύριακο, λόγω του Πάσχα, να μην υπάρχει αθλητική κίνηση, πέρα των διεθνών αγώνων υδατοσφέρησης που δίνουν σήμερα ο Ολυμπιακός στον Πειραιά και η Βουλιαγμένη στην Ιταλία, αλλά οι Ελληνες ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο εξωτερικό διαπρέπουν. Ως γνωστόν ο Μαχλάς βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ στην Ολλανδία, αλλά και στην Ευρώπη, ενώ Νταμπίζας και Μπορμπόκης διαπρέπουν στο αγγλικό πρωτάθλημα, σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών εφημερίδων.

Με μοναδικό απώντα τον Τάρλατς, ο Ολυμπιακός συνέτριψε χθες σε φιλικό παιχνίδι τον Πανιώνιο με 91-54, σε αγώνα που έγινε στο ΣΕΦ. Ο πρωπονητής των ερυθρολεύκων είχε τη δυνατότητα να βγάλει κάποια κρίσιμα συμπεράσματα, αλλά αυτό που τον προβληματίζει και πολύ περισσότερο τους φίλους της ομάδας είναι η κατάσταση του Τάρλατς, ο οποίος έδειξε ανέτοιμος για έναν ακόμα αγώνα μέσα σε λίγες ημέρες.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,96, γαλλικό φράγκο προς 52,80, λίρα Αγγλίας προς 539,37, ελβετικό φράγκο προς 212,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,60, τη λίρα Κύπρου προς 606,97 και την ECU προς 350,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σήμερα σ'όλη τη χώρα, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 24 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 23 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 8 με 20 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 18 April 1998 - 8:00:14 UTC