Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σεισμός 5,9 Ρίχτερ,στη θαλάσσια περιοχή νότια της Καλαμάτας.
- Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Χρυσόστομος νέος Αρχιεπίσκοπος.
- Νέα διάψευση της κυβέρνησης για επικείμενη υποτίμηση της δραχμής.
- Η ακολουθούμενη κοινωνική πολιτική συζητήθηκε χθες στη Βουλή.
- Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
- Συμφωνία διοίκησης - πιλότων στην Ολυμπιακή.
- Δηλώσεις Ρέππα για τα ελληνοτουρκικά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ σφράγισαν τα εισιτήριά τους για τα ημιτελικά των πλέι οφ στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής του μπάσκετ.
- Στις 17 Μαίου θα ολοκληρωθεί τελικά το πρωτάθλημα της Α`Εθνικής κατηγορίας.
- Στο στάδιο Καραϊσκάκη θα διεξαχθεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ,στη θαλάσσια περιοχή νότια της Καλαμάτας.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Μεσσηνία σημειώθηκε στις 6.30 το πρωί. Το επίκεντρο του σεισμού ηταν στη θαλάσσια περιοχή, 120 χιλιόμετρα νότια της Καλαμάτας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ο σεισμολόγος, κ. Χουλιάρας, δήλωσε στο ΑΠΕ οτι πρόκειται για κύριο σεισμό, αλλά απαιτείται να είμαστε επιφυλακτικοί για τα επόμενα δύο 24ωρα. Το επίκεντρό του, πρόσθεσε, βρίσκεται πάνω στο γνωστό ελληνικό τόξο, το οποίο έχει δώσει μέχρι σήμερα πληθώρα σεισμών.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Χρυσόστομος νέος Αρχιεπίσκοπος.

Νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ειναι απο χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού Χριστόδουλος, ο οποίος εξελέγη από την ιεραρχία με την τρίτη ψηφοφορία. Τον κ. Χριστόδουλο ψήφισαν 49 απο τους 76 ιεράρχες, που συμμετείχαν στη ψηφοφορία. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος διαβεβαίωσε ότι θα αναλώσει όλες τις δυνάμεις του για το συμφέρον της Εκκλησίας και τόνισε την ανάγκη ενός ανοίγματος της Εκκλησίας προς το λαό και να δοθεί πνευματική θωράκιση και νόημα στη ζωή.

Νέα διάψευση της κυβέρνησης για επικείμενη υποτίμηση της δραχμής.

Η κυβέρνηση διέψευσε και χθες κατηγορηματικά τις φήμες για επικείμενη νέα υποτίμηση της δραχμής. Επίσης, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, στην έκθεσή του για τη νομισματική πολιτική απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής της ισοτιμίας της δραχμής και εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός στο τέλος του 1999, θα πέσει κάτω από το 2%. Στο Χρηματιστήριο σημειώθηκε χθες αναστροφή του αρνητικού κλίματος και ο γενικός δείκτης αυξήθηκε κατά 6,31%.

Η ακολουθούμενη κοινωνική πολιτική συζητήθηκε χθες στη Βουλή.

Η κοινωνική πολιτική, που ακολουθεί η κυβέρνηση συζητήθηκε χθες προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Ο πρωθυπουργός δήλωσε οτι ειναι αντίθετος στις πολιτικές της "άκρατης παροχολογίας" αλλά και της "συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους". Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής, διόγκωση των κοινωνικών προβλημάτων, που οδηγούν το λαό σε εξαθλίωση και για επικίνδυνες και επιζήμιες αντιλήψεις της κυβέρνησης.

Συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Τα εσωκομματικά αναμένεται να κυριαρχήσουν στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Αύριο θα συνεδριάσουν από κοινού η κυβερνητική επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του κυβερνώντος κόμματος. Στις παρεμβάσεις του ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καυτηριάσει τη στάση της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης, θα τονίσει ότι τα φαινόμενα αυτά πλήττουν την εικόνα της κυβέρνησης και του κόμματος και θα καλέσει όλα τα στελέχη να βοηθήσουν στην προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Συμφωνία διοίκησης - πιλότων στην Ολυμπιακή.

Κλίμα αισιοδοξίας απο χθες στην Ολυμπιακή μετά τη συμφωνία ανάμεσα στη διοίκηση και τους πιλότους, με την οποία ρυθμίζονται τα θέματα των ρεπό και της υπερεργασίας. Η διοίκηση πιστεύει ότι με αυτόν τον τρόπο επέρχεται εργασιακή ειρήνη και όλες οι πτήσεις του προγράμματος θα εκτελούνται κανονικά. Επίσης, σε μια προσπάθεια επαναπόκτησης της αξιοπιστίας και πιστής τήρησης του προγράμματος πτήσεων ενοικίασε έξι αεροσκάφη, τα οποία θα έχει στη διάθεσή της απο τις 2 Μαϊου.

Δηλώσεις Ρέππα για τα ελληνοτουρκικά.

Ιδιαίτερα αποτελεσματική χαρακτήρισε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, τους χειρισμούς της κυβέρνησης απέναντι στην έμμεση αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας της ελληνικότητας των νησιών Φουρνοι, Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Ψέριμος. Ο κ. Ρέππας δήλωσε οτι για το θέμα ειχαν ενημερωθεί πριν απο το Πάσχα οι πρεσβευτές των "15" της ΕΕ στην Αθήνα, των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για μυστική διπλωματία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ σφράγισαν τα εισιτήριά τους για τα ημιτελικά των πλέι οφ στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής του μπάσκετ.

Μετά τον ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ "σφράγισαν" τα εισιτήρια τους γιά τα ημιτελικά των πλέι οφ στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 77-66 του Απόλλωνα στην Πάτρα και έφτασαν τις δύο νίκες στους μεταξύ τους αγώνες.Ετσι, στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θ` αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τον ΠΑΟΚ.Η ΑΕΚ νίκησε στο κλειστό της Νέας Σμύρνης τον Πανιώνιο με 77-75 και συμπλήρωσε δύο νίκες.Ετσι, ο ``Δικέφαλος`` προκρίθηκε στην ημιτελική φάση των πλέι-οφ όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα Παναθηναϊκός-Ηράκλειο.

Στις 17 Μαίου θα ολοκληρωθεί τελικά το πρωτάθλημα της Α`Εθνικής κατηγορίας.

Στις 17 Μαίου θα ολοκληρωθεί τελικά το πρωτάθλημα της Α`Εθνικής κατηγορίας.Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΑΕ αποφάσισε η 33η αγωνιστική να γίνει Τετάρτη 13 Μαίου ώστε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.Με βάση την απόφαση αυτή,η 31η αγωνιστική θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριο, η 32η στις 10 Μαίου και η 34η στις 17 Μαίου.

Στο στάδιο Καραϊσκάκη θα διεξαχθεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος.

Στο στάδιο Καραϊσκάκη θα διεξαχθεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος και το τρόπαιο θα διεκδικήσουν, ο Παναθηναϊκός με τον Πανιώνιο. Ωστόσο υπάρχει προβληματισμός για την καταλληλότητα του γηπέδου παρά το γεγονός ότι οι σχετικές εργασίες εξωραϊσμού βρίσκονται σε εξέλιξη.Πάντως θεωρείται απίθανο ν' αλλάξει η έδρα του τελικού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,74 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,64, γαλλικό φράγκο προς 53,34, λίρα Αγγλίας προς 533,93, ελβετικό φράγκο προς 215,25, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,70, τη λίρα Κύπρου προς 610,01 και την ECU προς 353,72 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια.Το απόγευμα απο τα δυτικά θα αρχίσει βαθμιαία βελτίωση του καιρού.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί,αλλά αργότερα θα εξασθενήσουν.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 8 με 20, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 22 και στο Αιγαίο 12 με 23 βαθμούς. Συννεφιά, με βροχή και πιθανόν καταιγίδα θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη, με ανέμους μέτριους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 14 με 20 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 13 με19 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 29 April 1998 - 7:00:12 UTC