Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ο Β.Ντούιζενμπεργκ πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
- Απόλυτα ικανοποιημένος ο Κ.Σημίτης από τη Σύνοδο Κορυφής.
- Συναντήσεις με Κληρίδη και Ντενκτάς θα έχει σήμερα ο Χόλμπρουκ.
- Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτός στο Βόλο ο Αρχιεπίσκοπος.
- Συνεδριάζει αύριο το διοικητικό συμβούλιο της ΟΑ.
- Η κατάργηση της επετηρίδας των εκπαιδευτικών στο ΣτΕ.
- Νέα τουρκική πρόκληση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 66-65, στο πρώτο ματς γιά τα ημιτελικά των πλέι-οφ του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής στο μπάσκετ.
- Εξι ακόμη μετάλλια κατέκτησε η εθνική μας ομάδα ανδρών της Αρσης Βαρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
- Το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης έκανε η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ο Β.Ντούιζενμπεργκ πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Τον Ολλανδό Βίμ Ντούιζενμπεργκ για πρώτο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επέλεξαν ύστερα απο ένα μαραθώνιο παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων,οι ηγέτες της ΕΕ.Η επιλογή του πρώτου διοικητή της ΕΚΤ κατέστη δυνατή μετά απο συμβιβασμό ανάμεσα στη Γερμανία και τη Γαλλία που προβλέπει οτι ο Ολλανδός τραπεζίτης δεν θα εξαντλήσει την οκταετή θητεία του αλλά θα αποχωρήσει το 2002 για να αντικατασταθεί απο το διοικητή της Τράπεζας της Γαλλίας, Ζάν Κλόντ Τρισέ, ο οποίος θα παραμείνει στη θέση αυτή για 8 χρόνια.

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Κ.Σημίτης από τη Σύνοδο Κορυφής.

Εξαιρετικά θετικά για την Ελλάδα χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής ο πρωθυπουργός.Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη δήλωση που υιοθετήθηκε για την ελληνική οικονομία με την οποία επιβεβαιώνονται τα βήματα προόδου που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, όπως επίσης και η προοπτική ένταξής της ως δωδέκατο μέλος, στην τελική φάση της ΟΝΕ.Ο κ. Σημίτης τόνισε οτι δεν θα απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα αλλά πιστή εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που έχει χαραχθεί.Επιφυλάξεις εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Συναντήσεις με Κληρίδη και Ντενκτάς θα έχει σήμερα ο Χόλμπρουκ.

Νέο γύρο αλλεπάλληλων συναντήσεων θα έχει σήμερα ο αμερικανός απεσταλμένος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς.Η κυπριακή κυβέρνηση εκτιμά οτι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμο και δύσκολο σημείο και τονίζει οτι στόχος των Αμερικανών είναι η επανέναρξη διαλόγου.

Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτός στο Βόλο ο Αρχιεπίσκοπος.

Στο Βόλο βρίσκεται απο χθές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος,όπου έγινε δεκτός με τιμές αρχηγού κράτους.Σε συνέντευξή του στον ΤΥΠΟ της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τονίζει οτι οι καιροί αλλάζουν και μαζί με αυτούς πρέπει να αλλάξει και ο τρόπος προσέγγισης της Εκκλησίας προς το λαό. Εξηγεί ωστόσο οτι ο εκσυγχρονισμός που επαγγέλεται δεν σημαίνει ταύτιση με τον κόσμο ή τον έπαινο των αθέων ή των αδιάφορων.

Συνεδριάζει αύριο το διοικητικό συμβούλιο της ΟΑ.

Κρίσιμη για την ομαλοποίηση της κατάστασης στην ΟΑ θεωρείται η αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρίας το οποίο θα αποφασίσει αν θα γίνει αποδεκτή η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ του προέδρου της ΟΑ και των εκπροσώπων των πιλότων. Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Ολυμπιακής, που έγινε την περασμένη Πέμπτη μέλη του ΔΣ δεν ενέκριναν αυτή τη συμφωνία υποστηρίζοντας οτι καταστρατηγεί τον πρόσφατο νόμο για την εξυγίανση της εταρίας.Ετσι, η συμφωνία δεν επικυρώθηκε.

Η κατάργηση της επετηρίδας των εκπαιδευτικών στο ΣτΕ.

Την Πέμπτη εκδικάζονται στο Γ'τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας οι προσφυγές των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και μεμονωμένων εκπαιδευτικών κατά της συνταγματικότητας του νόμου,που προβλέπει την κατάργηση της επετηρίδας.

Νέα τουρκική πρόκληση.

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Αγκυρα. Το τουρκικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι η υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία, όπως σημειώνει, έχει στόχο να πλήξει την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, είναι ανοιχτή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της τονίζει οτι η κλιμάκωση των προκλητικών δηλώσεων των τελευταίων ημέρων εκ μέρους της Αγκυρας, εντάσσεται σε γενικότερο τουρκικό σχέδιο που σχετίζεται με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ με 66-65, στο πρώτο ματς γιά τα ημιτελικά των πλέι-οφ του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής στο μπάσκετ.

Μία εύστοχη βολή του Μίλαν Τόμιτς 1.4 δευτερόλεπτα πρίν τη λήξη της συνάντησης, χάρισε στον Ολυμπιακό τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 66-65, στο συναρπαστικό πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων γιά τα ημιτελικά των πλέι-οφ του πρωταθλήματος της Α1 εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.Σήμερα το βράδυ διεξάγεται στο ΟΑΚΑ ο αγώνας ΠΑΟ- ΑΕΚ που είναι το δεύτερο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης των πλέι-όφ.

Εξι ακόμη μετάλλια κατέκτησε η εθνική μας ομάδα ανδρών της Αρσης Βαρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Εξι ακόμη μετάλλια κατέκτησε η εθνική μας ομάδα ανδρών της Αρσης Βαρών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Γερμανία. Ο Πύρρος Δήμας στην κατηγορία των 85 κιλών κατέκτησε δύο ασημένια σε αρασέ και σύνολο (172,5κ.- 377,5κ.) και χάλκινο στο ζετέ (205κ.). Ακόμη, ο Λεωνίδας Κόκκας στα 94κ. ήταν δεύτερος στο ζετέ (207,5κ.), ενώ τρίτος ήταν ο Κάκι Κακιασβίλι με το ίδιο βάρος. Ο τελευταίος ήταν τρίτος και στο σύνολο (380κ.).

Το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης έκανε η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού.

Το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης έκανε η ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Ολυμπιακού, κερδίζοντας με 7-6 την ουγγρική Φερεντσβάρος στην πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων γιά τον τελικό της διοργάνωσης. Η ρεβάνς θα γίνει 17 Μαϊου στην Βουδαπέστη.Εξάλλου,σε αγώνα γιά το Τσάμπιονς Κάπ, η Βουλιαγμένη έχασε στο ΟΑΚΑ από την Πεσκάρα με 12- 9.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,67, γαλλικό φράγκο προς 53,28, λίρα Αγγλίας προς 535,67, ελβετικό φράγκο προς 214,61, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,32, τη λίρα Κύπρου προς 610,72 και την ECU προς 353,08 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ζεστός και υγρός προβλέπεται ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, στα δυτικά ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Ιόνιο πιθανόν θυελλώδεις και στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 13 με 28 και στο Αιγαίο 15 με 29 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, προβλέπονται στην Αττική. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και αργότερα τοπικά στην Αττική ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 15 με 27 και στη Θεσσαλονίκη 12 με 25 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 3 May 1998 - 7:00:10 UTC