Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το μεσημέρι συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στο Ζάππειο.
- Ενημέρωση πολιτικών αρχηγών απο πρωθυπουργό για πορεία προς την ΟΝΕ.
- Θετική η σύσταση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για την ελληνική οικονομία.
- Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει πουληθεί η Ιονική Τράπεζα.
- Με απεργίες κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.
- Προφυλακίστηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης.
- Αναφορές απο ΗΠΑ για πολιτική στήριξη ΡΚΚ απο Ελληνες βουλευτές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του ΠΑΟΚ επι του Ολυμπιακού με 58-55 στο μπάσκετ.
- Πρωταθλητής Ελλάδος στέφθηκε ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ των ανδρών.
- Διπλή ``καμπάνα`` για την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ από την FIBA.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το μεσημέρι συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στο Ζάππειο.

Τους βασικούς άξονες της πολιτικής, που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση τους κρίσιμους 18 μήνες, που απομένουν για την πλήρη ένταξη της οικονομίας μας στην ΟΝΕ αναμένεται να αναπτύξει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη συνέντευξη τύπου σήμερα στο Ζάππειο. Ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί εκτενέστερα και στα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Χθες στη Βουλή κατέστησε σαφέστατη την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, ενω υπογράμμισε οτι δεν υπάρχει νέο πρόγραμμα σύγκλισης και δεν θα υπάρξουν νέα οικονομικά μέτρα.

Ενημέρωση πολιτικών αρχηγών απο πρωθυπουργό για πορεία προς την ΟΝΕ.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε χθες όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Ο κ. Καραμανλής κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ευρύ πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και περιστολή της δημόσιας σπατάλης. Η κα Παπαρήγα εκτίμησε οτι η λιτότητα θα έχει διάρκεια. Ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε ανήσυχος για το τι περιμένει τους εργαζόμενους και ο κ. Τσοβόλας για το μέλλον της χώρας μας στην ΕΕ. Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε αποτυχία τη μη συμμετοχή της χώρας μας στην πρώτη φάση της ΟΝΕ.

Θετική η σύσταση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για την ελληνική οικονομία.

Ιδιαίτερα θετικές για την ελληνική οικονομία ειναι οι συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών, οι οποίες θα συζητηθούν στη σύνοδό του στις 19 του μηνός. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος στο 4% του 1997, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα σύγκλισης. Η πτώση του δημόσιου χρέους στο 108,7%, που ειναι μικρότερο απο τα αντίστοιχα της Ιταλίας και του Βελγίου. Υπογραμμίζεται η ικανοποίησή της για τα διαρθρωτικά μέτρα, που λαμβανει η ελληνική κυβέρνηση.

Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει πουληθεί η Ιονική Τράπεζα.

Ανακοινώθηκε χθες απο την κυβέρνηση η πώληση του 51% των μετοχών της Ιονικής Τράπεζας με πλειοδοτικό διαγωνισμό μέσω του Χρηματιστηρίου. Η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του καλοκαιριού. Με την κυβερνητική απόφαση διαφωνούν οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα, που κήρυξαν σήμερα 4ωρη στάση εργασίας απο τις 11.30 το πρωί στα υποκαταστήματα της Αττικής και 24ωρη πανελλαδική απεργία για αύριο. Την αντίθεσή τους για την ιδιωτικοποίηση της Ιονικής εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ.

Με απεργίες κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Συνεδριάζει σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ, η οποία αναμένεται να καθορίσει το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων, μεταξύ των οποίων θα περιλαμβάνεται και 24ωρη πανελλαδική απεργία στα τέλη Μαϊου για τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγές στις ΔΕΚΟ.

Προφυλακίστηκε ο Δήμαρχος Πειραιά Στέλιος Λογοθέτης.

Στις φυλακές Κορυδαλλού ειναι απο χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Πειραιά, Στέλιος Λογοθέτης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του για τα δυο κακουργήματα και τα πέντε πλημμελήματα που κατηγορείται. Ο κ. Λογοθέτης έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία εις βάρος του, ενω οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του θεωρούν αστήρικτους τους λόγους προφυλάκισής του. Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο, ενω σήμερα συνεδριάζει και η ΚΕΔΚΕ. Ο Δήμος Πειραιά θα παραμείνει σήμερα κλειστός.

Αναφορές απο ΗΠΑ για πολιτική στήριξη ΡΚΚ απο Ελληνες βουλευτές.

Οι ΗΠΑ με δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστήριξαν χθές οτι μεμονωμένα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου παρέχουν πολιτική υποστήριξη στο ΡΚΚ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε οτι η στάση τους αυτή δεν συμβαδίζει, ούτε με την υιοθέτηση υπεύθυνης στάσης εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας, ούτε με το στόχο της μείωσης της ελληνοτουρκικής έντασης. Επίσης ζήτησε απο την ελληνική κυβέρνηση να διευκρινήσει εάν το ΡΚΚ θα λειτουργήσει γραφεία στην Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του ΠΑΟΚ επι του Ολυμπιακού με 58-55 στο μπάσκετ.

Ενα τρίποντο του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς χάρισε στον ΠΑΟΚ την πρόκριση στον τελικό των πλέι-οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Ο ``Πέτζα`` ευστόχησε στην εκπνοή του αγώνα κι έδωσε στον ΠΑΟΚ τη νίκη με 58-55, μέσα στο ΣΕΦ, στον τρίτο και τελευταίο ημιτελικό.Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει στον τελικό του πρωταθλήματος, το νικητή της σημερινής τρίτης και τελευταίες αναμέτρησης μεταξύ Παναθηναϊκού-ΑΕΚ.

Πρωταθλητής Ελλάδος στέφθηκε ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ των ανδρών.

Πρωταθλητής Ελλάδος μετά από τέσσερα χρόνια στέφθηκε ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ των ανδρών. Το συγκρότημα του Μοντάλι, στον πέμπτο τελικό των πλέι-οφ της Α1 εθνικής κατηγορίας, που έγινε στην Ορεστιάδα, επικράτησε με 3-1 σέτ της ακριτικής ομάδας και κατέκτησε το τρόπαιο, ενώ έκανε ταυτόχρονα το ``ντάμπλ``, δεδομένου ότι πήρε φέτος και το Κύπελλο Ελλάδος.

Διπλή ``καμπάνα`` για την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ από την FIBA.

Διπλή ``καμπάνα`` για την ΚΑΕ ΑΕΚ από την FIBA. Συγκεκριμένα η διεθνής ομοσπονδία του μπάσκετ,τιμώρησε την ΑΕΚ με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών καθώς και πρόστιμο 17.4 εκατομμυρίων δραχμών, για τα επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί της κατά τη διάρκεια των αγώνων του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα που διεξήχθη πριν από μερικές εβδομάδες στη Βαρκελόνη. Ακόμη η FIBA προειδοποιεί την ΚΑΕ ΑΕΚ ότι στην επανάληψη παρόμοιων επεισοδίων στο μέλλον, τότε η ομάδα θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό από κάθε διεθνή διοργάνωση για ένα χρόνο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,62 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,68, γαλλικό φράγκο προς 52,70, λίρα Αγγλίας προς 519,80, ελβετικό φράγκο προς 211,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,90, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,15, τη λίρα Κύπρου προς 599,62 και την ECU προς 348,63 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, αλλά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 12 με 26 και στα νησιά 15 με 24 βαθμούς. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα με λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 15 με 25 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή το απόγευμα, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 14 με 24 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 7 May 1998 - 7:00:11 UTC