Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/05/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχίζει σήμερα στη Ρόδο η Σύνοδος της ΔΕΕ.
- Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.
- Χαμηλοί τόνοι απο τον Τούρκο υπουργό Αμυνας.
- Ρύθμιση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών προαναγγέλει ο υφυπουργός Παιδείας.
- Την κατάργηση προνομίων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών.
- Εμμένει η Ντόρα Μπακογιάννη στη θέση της για εκλογές.
- Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Παναθηναϊκού επι του ΠΑΟΚ με 63-55 σε αγώνα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.
- Ο Ολυμπιακός ``στέφθηκε`` για δεύτερη συνεχή χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.
- Ο Αρης εξασφάλισε εκτός σοβαρού απροόπτου την επάνοδό του στην Α` εθνική κατηγορία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχίζει σήμερα στη Ρόδο η Σύνοδος της ΔΕΕ.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεδριάζουν σήμερα και αύριο στη Ρόδο οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας των χωρών - μελών της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης. Τις εργασίες της συνόδου παρακολουθούν επίσης οι γγ της ΔΕΕ, Χοσέ Κουτιλέϊρο και του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα και ο κοινοτικός επίτροπος, Χανς Βαν ντερ Μπρούκ. Θέματα της Συνόδου οι σχέσεις της ΔΕΕ - ΝΑΤΟ και το Κόσοβο. Την προεδρία στη ΔΕΕ ασκεί την περίοδο αυτή για πρώτη φορά η χώρα μας.

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις τράπεζες.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει εξαγγείλει για σήμερα η ΟΤΟΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση της Ιονικής Τράπεζας, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Αύριο συγκαλείται εκ νέου το γενικό συμβούλιο της ΟΤΟΕ. Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με θέμα την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων. Ηδη έντονο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για τον ΟΛΠ και την Τράπεζα Κρήτης.

Χαμηλοί τόνοι απο τον Τούρκο υπουργό Αμυνας.

Σε δηλώσεις χαμηλών τόνων σχετικά με τους προχθεσινούς ισχυρισμούς του περι δήθεν ελληνικής βοήθειας προς το ΡΚΚ προέβη ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Σεζγκίν, κατά την άφιξή του στη Ρόδο για τη Σύνοδο της ΔΕΕ. Ο κ. Σεζγκίν άφησε να εννοηθεί οτι δεν προτίθεται να θέσει στη Σύνοδο ανάλογο θέμα, αφού - όπως ειπε - έχουν γίνει σχετικές διπλωματικές διαβουλεύσεις ανάμεσα στις δυο χώρες. Τέλος, πρόσθεσε ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μία χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ ενισχύει την τρομοκρατία.

Ρύθμιση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών προαναγγέλει ο υφυπουργός Παιδείας.

Νομοθετική ρύθμιση που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και ορθολογιστικά το θέμα των αποσπάσεων με αντικειμενικοποίηση των προϋποθέσεών τους προαναγγέλει ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Ανθόπουλος, στο ΕΘΝΟΣ. Τονίζει επίσης οτι τίποτε δεν δείχνει μέχρι στιγμής οτι θα γίνει απεργία καθηγητών στις εξετάσεις. Μπορεί η ΟΛΜΕ να έχει άλλη άποψη. Μπορεί ο γενικός γραμματέας της να θεωρεί την απεργία βέβαιη. Αλλά μέχρι τώρα διαψεύδονται διαρκώς. Η δικαιοσύνη τους απέρριψε. Και ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών θα γίνει.

Την κατάργηση προνομίων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ ζητεί ο υπουργός Εσωτερικών.

Αντιλαϊκά, προκλητικά και συνταγματικά άνισα θεωρεί ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος, ορισμένα απο τα προνόμια των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, τα οποία, όπως τονίζει, λειτουργούν ως καρκινώματα στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Ο κ. Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ ζητεί την κατάργησή τους, επισημαίνοντας οτι η πολιτική της θωπείας και του κουκουλισμού ειναι καταστροφική. Αναφερόμενος στην ΟΝΕ τονίζει οτι τίποτα δεν μπορεί να κάμψει την κυβέρνηση, αλλά και ολο το πολιτικό σύστημα απο την πορεία στο 2001.

Εμμένει η Ντόρα Μπακογιάννη στη θέση της για εκλογές.

Μόλις τρείς μέρες μετά την αντιπαράθεσή της με την ηγεσία της ΝΔ, εξ αφορμής της πρότασής της για πρόωρες εκλογές, η Ντόρα Μπακογιάννη εξειδικεύει στη συνέντευξή της στην ΕΞΟΥΣΙΑ γιατί πρέπει να πάμε σε εκλογές. Η πρώην υπουργός ασκεί έμμεση αλλά σαφή κριτική στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματός της, επισημαίνει ομως πως οι πρόωρες εκλογές ειναι η μοναδική λύση απέναντι στο πολιτικό αδιέξοδο Σημίτη.

Απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ.

Προβλήματα θα σημειωθουν σήμερα και στο χώρο της υγείας, καθώς οι γιατροί του ΙΚΑ σε Αθήνα και Πειραιά, έχουν εξαγγείλει δύο τρίωρες στάσεις εργασίας απο τις 10 το πρωί με 1 το μεσημέρι και απο 4 το απόγευμα με 7 το βράδυ, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Παναθηναϊκού επι του ΠΑΟΚ με 63-55 σε αγώνα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Το πρώτο από τα τρια βήματα που απαιτούνται για την κατάκτηση του τίτλου, έκανε ο Παναθηναϊκός. Το συγκρότημα του Σλόμπονταν Σούμποτιτς, στον πρώτο τελικό για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, που έγινε στο ΟΑΚΑ, επικράτησε με 63-55 του ΠΑΟΚ. Ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες θα γίνει την προσεχή Τετάρτη στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης.

Ο Ολυμπιακός ``στέφθηκε`` για δεύτερη συνεχή χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Ο Ολυμπιακός ``στέφθηκε`` για δεύτερη συνεχή χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αφού μετά την νίκη του με 5-3 επί του Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ για την 32η ημέρα της διοργάνωσης, διατήρησε την διαφορά των έξι βαθμών από τον δεύτερο Παναθηναϊκό, που κέρδισε στην Νίκαια τον Ιωνικό με 1-0.Τα αποτελέσματα της 32ης ημέρας: ΑΕΚ- Καλαμάτα 4-2,Ιωνικός-Παναθηναϊκός 0-1, Αθηναϊκός-ΟΦΗ 0-2, Ηρακλής- Πανηλειακός0-0, Καβάλα-Πανιώνιος 1-0, Βέροια- ΠΑΟΚ 1-3, Ολυμπιακός- Απόλλων 5-3, Παναχαϊκή-Προοδευτική 1-1 και Εθνικός- Ξάνθη 1-0. Στη βαθμολογία προηγείται ο Ολυμπιακός με 85 βαθμούς, έναντι 79 του Παναθηναϊκού, 70 της ΑΕΚ, 67 του ΠΑΟΚ, 58 του Ιωνικού, 48 του Ηρακλή και 45 του ΟΦΗ.

Ο Αρης εξασφάλισε εκτός σοβαρού απροόπτου την επάνοδό του στην Α` εθνική κατηγορία.

Ο Αρης εξασφάλισε εκτός σοβαρού απροόπτου την επάνοδό του στην Α` εθνική κατηγορία. Οι ``κίτρινοι`` σε αγώνα για την 30η ημέρα της Β` εθνικής κατηγορίας,επικράτησαν με 3-0 του Πανελευσιανικού και έφτασαν τους 64 βαθμούς, οκτώ περισότερους από τον Πανσερραϊκό, που βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Ο Εθνικός Αστέρας εκμεταλλεύτηκε την ήττα του Πανελευσιανικού και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 59 βαθμούς, έναντι 57 της ομάδας της Ελευσίνας. Τα αποτελέσματα της 30ης ημέρας έχουν ως εξής: Καστοριά-Νίκη Βόλου 1-0, Λεβαδειακός-Δόξα Βύρωνα 1-0,Αρης-Πανελευσινιακός 3- 0,Τρίκαλα-Καλαμαριά 1-1,Λάρισα-Εδεσσαϊκός 3-0, Λύκοι-Καλλιθέα 3-0, Παναργειακός-Καρδίτσα 0-0, Εθνικός Αστέρας- Παναιτωλικός 2-1 και Δόξα Δράμας-Πανσερραϊκός 0-1.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 313,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 177, 42, γαλλικό φράγκο προς 52,91, λίρα Αγγλίας προς 514,46, ελβετικό φράγκο προς 212,57, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,98, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 236,88, λίρα Κύπρου προς 601,22 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 349,33 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα συνεχισθεί και σήμερα ο άστατος καιρός με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βροχές ή καταιγίδες,κυρίως στα νοτιοανατολικά,αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και πρόσκαιρα στο Αιγαίο μέχρι ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια χώρα 11 με 19, στα δυτικά 13 με 25 και στην υπόλοιπη χώρα 14 με 23 βαθμούς.Τοπικές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 15 με 23 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 13 με 19 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 11 May 1998 - 6:00:12 UTC