Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/06/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συσκέψεις κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για τις ιδιωτικοποιήσεις
- Συνεχίζεται η απεργία στην Ιονική
- Αρχισαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις
- Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας για το οικογενειακό επίδομα
- Απο σήμερα το κλιμακωτό θερινό ωράριο
- Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση απο Καραμανλή
- Αντίθετοι οι δικηγόροι στην ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων τους

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττα της εθνικής ομάδας Ελπίδων
- Νίκη της εθνικής βόλει των ανδρών
- Η καλύτερη επίδοση στον κόσμο

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συσκέψεις κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για τις ιδιωτικοποιήσεις

Δυο κρίσιμες συσκέψεις για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων συγκαλεί σήμερα η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το πρωί συνεδριάζουν απο κοινού Κυβερνητική Επιτροπή και η Πολιτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργου, Κώστα Σημίτη. Στη συνέχεια, θα συνεδριάσει υπο τον γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σκανδαλίδη, ο συνδικαλιστικός τομέας του Κινήματος.

Συνεχίζεται η απεργία στην Ιονική

Με την κάλυψη της ΟΤΟΕ συνεχίζουν μέχρι τις 6 του μηνός την απεργία τους οι εργαζόμενοι στην Ιονική. Αύριο συζητείται η νέα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η διοίκηση της τράπεζας. Επίσης, σήμερα η ΟΤΟΕ σε ένδειξη συμπαράστασης έχει κηρύξει 24ωρη απεργία στις ξένες τράπεζες. Ο υφυπουργός Εργασίας, Χρήστος Πρωτόπαππας, τόνισε οτι το θέμα της Ιονικής ειναι εξόχως πολιτικό και απέδωσε τις αντιδράσεις, που εκδηλώνονται σε πολιτικές δυνάμεις, που αντιτίθονται στην ΟΝΕ.

Αρχισαν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Οι τελευταίες προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις με το ισχύον σύστημα αρχίζουν σήμερα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου στα Γυμνάσια και στις 17 του μηνός στα Λύκεια. Από τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές θα αξιολογούνται με ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες, με συμπληρωματικές ωριαίες εξετάσεις, με συνθετικές - δημιουργικές εργασίες, καθώς και απο τη συνολική τους παρουσία στις τάξεις.

Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας για το οικογενειακό επίδομα

Την οριστική απόφαση για το αν δικαιούνται ή όχι το οικογενειακό επίδομα και οι δύο σύζυγοι - δημόσιοι υπάλληλοι, θα λάβει στη σημερινή της συνεδρίαση η ολομέλεια του ΣΤ' τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας.

Απο σήμερα το κλιμακωτό θερινό ωράριο

Τέθηκε απο σήμερα σε ισχύ το κλιμακωτό θερινό ωράριο, που θα διαρκέσει εως τις 30 Σεπτεμβρίου. Στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα οι εργαζόμενοι θα προσέρχονται στην εργασία τους στις 7 το πρωί και στις τράπεζες στις 7.45. Τα κρεοπωλεία, τα αρτοποιεία και τα μανάβικα θα ανοίγουν στις 7 το πρωί, τα εμπορικά καταστήματα στις 9 και τα σούπερ μάρκετ στις 8 το πρωί.

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση απο Καραμανλή

Ολοκληρώθηκε η τετραήμερη περιοδεία του προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, στη Θεσσαλία. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του χθές ο νομός Τρικάλων, όπου σε συγκέντρωση στελεχών του κόμματος άσκησε δριμύτατη κριτική στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική και ανέπτυξε τις προτάσεις του κόμματός του για τα αγροτικά θέματα. Στην ετήσια συνάντηση των Σαρακατσανέων, στο Περτούλι, μικρή ομάδα συγκεντρωμένων τον αποδοκίμασε για τις διαγραφές των κοινοβουλευτικών στελεχών, Γιώργου Σουφλιά, Στέφανου Μάνου και άλλων.

Αντίθετοι οι δικηγόροι στην ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων τους

Αντίθετη στην ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων των δικηγόρων αλλά και στην προωθούμενη κατάργηση των Ειρηνοδικείων και της αναβάθμισής τους σε Πρωτοδικεία, τάχθηκε η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε χθές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα της εθνικής ομάδας Ελπίδων

Η εθνική μας ομάδα των Ελπίδων έχασε απο την Ισπανίας με 1-0 στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος,στο Βουκουρέστι, παρά το γεγονός οτι ήταν καλύτερη απο την αντίπαλό της.Στάθηκε,όμως άτυχη και δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει καμία απο τις πολλές ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν.

Νίκη της εθνικής βόλει των ανδρών

Η εθνική μας ομάδα βόλεϊ των ανδρών στον έκτο αγώνα της για το Παγκόσμιο Λίγκ που έγινε στο Ροσάριο νίκησε 3-1 την αντίστοιχη της Αργεντικής.Ετσι, ζευγάρωσε τις επιτυχίες της στη διοργάνωση και μάλιστα εκτός έδρας.

Η καλύτερη επίδοση στον κόσμο

Την καλύτερη επίδοση του κόσμου στον ακοντισμό κατέχει ο Κώστας Γκατσιούδης ο οποίος στο διεθνές μήτινγκ "Βαρδινογιάννεια" στο Ρέθυμνο, πέταξε το ακόντιό του στα 88 μέτρα και 13 εκατοστά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 309,94 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173, 63, γαλλικό φράγκο προς 51,78, λίρα Αγγλίας προς 504,47, ελβετικό φράγκο προς 208,57, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,61, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,42, λίρα Κύπρου προς 589,71 και Ευρωπαϊκή Νομισματική Μονάδα (ECU) προς 342,19 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός ,αλλά τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά απο 13 έως 28 βαθμούς,στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 15 έως 30 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου απο 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη,όπου το απόγευμα αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 16 έως 30 βαθμούς και στην πόλη της Θεσσαλονίκης απο 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 1 June 1998 - 9:00:14 UTC