Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/06/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ισχυρές πιέσεις στην Ελλάδα για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.
- Κατατέθηκε η πρώτη προσφυγή κατά του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών.
- Τούρκοι διεξήγαγαν έρευνες σε πλοίο στα Δαρδανέλλια για S-300.
- Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Ελλαδα το 1999.
- Σημαντική απόφαση δικαστηρίου για τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας.
- Στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ απο αύριο.
- Δέκα λεπτά άσκηση την εβδομάδα μας προφυλάσσει απο την οστεοπόρωση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με νίκη ξεκίνησαν τους αγώνες τους στο παγκόσμιο κύπελλο οι ομάδες της Αγγλίας, της Ρουμανίας και της Γερμανίας.
- Την επόμενη εβδομάδα ο Ντέμης Νικολαίδης θα υπογράψει σύμφωνα με πληροφορίες το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ.
- Στη Νάουσα εγκαταστάθηκε η εθνική ομάδα μπάσκετ για την προετοιμασίας της, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ισχυρές πιέσεις στην Ελλάδα για τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.

Η βρετανική προεδρία συνεπικουρούμενη απο την Γαλλία, την Ολλανδία και το Βέλγιο άσκησε ισχυρές πιέσεις στην ελληνική πλευρά κατά τη χθεσινή πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Κάρντιφ, για να αποδεχθεί στα τελικά συμπεράσματα, αναφορές για την Τουρκία, οι οποίες διαφέρουν σημαντικά από τις αποφάσεις, που είχε λάβει η αντίστοιχη σύνοδος του Λουξεμβούργου. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ομως στην παρέμβασή του κατέστησε σαφές οτι η ελληνική πλευρά δεν ειναι διατεθειμένη να αποστεί το ελάχιστο απο τις διακηρυγμένες θέσεις της.

Κατατέθηκε η πρώτη προσφυγή κατά του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών.

Νέος γύρος αναμέτρησης για το διαγωνισμό πρόσληψης εκπαιδευτικών, που διενήργησε το ΑΣΕΠ. Αυτή τη φορά η αντιπαράθεση μεταφέρεται απο τα εξεταστικά κέντρα στις δικαστικές αίθουσες. Κατά της εγκυρότητας του διαγωνισμού αναμένεται να προσφύγουν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, που διαφωνούσαν με τη διεξαγωγή του, αλλά και συνάδελφοί τους, που είχαν δηλώσει συμμετοχή, αλλά εμποδίστηκαν να προσέλθουν να διαγωνιστούν. Ηδη κατατέθηκε η πρώτη προσφυγή από υποψήφια πτυχιούχο, η οποία ζητεί την ακύρωση του διαγωνισμού γιατί παρεμποδίστηκε να συμμετάσχει.

Τούρκοι διεξήγαγαν έρευνες σε πλοίο στα Δαρδανέλλια για S-300.

Σε νέα προκλητική ενέργεια προέβησαν οι τουρκικές αρχές πραγματοποιώντας έρευνα σε αιγυπτιακό πλοίο στα Δαρδανέλια ύστερα απο δήθεν καταγγελίες οτι μετέφερε στην Κύπρο εξαρτήματα πυραύλων S-300. Ο Τούρκος υπουργός αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Σινά Γκιουρέλ, επανέλαβε τις απειλές, που εκτοξεύουν οι αξιωματούχοι της Αγκυρας οτι θα λάβουν μέτρα σε περίπτωση εγκατάστασης των πυραύλων στην Κύπρο. Η Ρωσία υπογράμμισε χθες την αμετακίνητη βούλησή της να υλοποιηθεί το συμβόλαιο πώλησης των πυραύλων στην Κύπρο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί την Ελλαδα το 1999.

Την Ελλάδα θα επισκεφθεί μετά το Πάσχα του 1999 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Αυτό αποφασίστηκε στις χθεσινές πεντάωρες συνομιλίες, που είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας Χριστόδουλος. Επίσης, αποφασίστηκε η ίδρυση Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και η Ελληνική Εκκλησία στην Ευρωπαϊκή Ενωση έχει αυτοτελή αντιπροσωπεία, η οποία θα συνεργάζεται με την αντίστοιχη αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σημαντική απόφαση δικαστηρίου για τα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας.

Καταχρηστικούς έκρινε το Εφετείο Αθηνών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ, τους γενικούς όρους, που στερούν τη δυνατότητα από το συνδρομητή να καταγγείλει τη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας όποτε το επιθυμεί, χωρίς δυσμενείς γι'αυτόν συνέπειες, καθώς και τους γενικούς όρους, που επιτρέπουν τη μονομερή προσαρμογή του τιμοκαταλόγου και την επιβολή πρόσθετης εγγύησης. Στο δικαστήριο είχε προσφύγει η ΕΚΠΟΙΖΩ, κατά της εταιρίας STET HELLAS.

Στάση εργασίας των εργαζομένων στον ΟΣΕ απο αύριο.

Στάσεις εργασίας απο τις 10 το πρωί εως τη 1 το μεσημέρι και απο τις 5 το απόγευμα εως τις 8 το βράδυ θα πραγματοποιούν καθημερινά απο αύριο και μέχρι τις 21 του μηνός οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι ζητούν να αποσυρθεί ο κανονισμός εργασίας και να υπάρξει νέος διάλογος.

Δέκα λεπτά άσκηση την εβδομάδα μας προφυλάσσει απο την οστεοπόρωση.

Δυο πεντάλεπτες ασκήσεις την εβδομάδα συμβάλλουν στην αποτροπή της οστεοπόρωσης και στη διατήρηση ενός υγιούς σκελετού, σύμφωνα με τεκτηριωμένες πειραματικές και κλινικές μελέτες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με νίκη ξεκίνησαν τους αγώνες τους στο παγκόσμιο κύπελλο οι ομάδες της Αγγλίας, της Ρουμανίας και της Γερμανίας.

Με νίκη ξεκίνησε τους αγώνες της στο παγκόσμιο κύπελλο η ομάδα της Αγγλίας. Το συγκρότημα του Γκλεν Χοντλ, στο πρώτο παιχνίδι του για τον έβδομο όμιλο της διοργάνωσης,επικράτησε 2-0 της αντίστοιχης της Τυνησίας. Στον άλλο αγώνα του ίδιου ομίλου, η Ρουμανία επιβλήθηκε με 1-0 της Κολομβίας.Τέλος, σε αγώνα για τον έκτο όμιλο της διοργάνωσης, η Γερμανία επικράτησε των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με 2-0 .

Την επόμενη εβδομάδα ο Ντέμης Νικολαίδης θα υπογράψει σύμφωνα με πληροφορίες το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ.

Την επόμενη εβδομάδα ο Ντέμης Νικολαίδης θα υπογράψει σύμφωνα με πληροφορίες το νέο του συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Κύκλοι προσκείμενοι στην διοίκηση της ΠΑΕ διέψευσαν ότι υπάρχει θέμα ρήτρας στο συμβόλαιο του διεθνή επιθετικού και τόνισαν ότι θα υπογράψει συμβόλαιο για 1+2 χρόνια, έναντι 250 εκατομμυρίων δραχμών ετησίως. Στο μεταξύ, έκλεισε και τυπικά η μεταγραφή του Βασίλη Λάκη, από τον Πανηλειακό στην ΑΕΚ.

Στη Νάουσα εγκαταστάθηκε η εθνική ομάδα μπάσκετ για την προετοιμασίας της, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Στη Νάουσα εγκαταστάθηκε η εθνική ομάδα μπάσκετ για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Απόντες σε πρώτη φάση είναι ο ``αδειούχος`` Παναγιώτης Φασούλας, ο στρατευμένος Γιώργος Σιγάλας και ο τραυματίας Φάνης Χριστοδούλου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,21 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 173,14, γαλλικό φράγκο προς 51,63, λίρα Αγγλίας προς 513,65, ελβετικό φράγκο προς 208,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,58, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 215,27, τη λίρα Κύπρου προς 591,23 και την ECU προς 342,11 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί και η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί 15 με 33 και στα νησιά 18 με 29 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό, με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 19 με 32 και 17 με 31 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 16 June 1998 - 7:00:08 UTC